Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

USB OTG nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam telefon motorola moto g z cm 12.1 (root). Mam kabel USB OTG zakupiony na aukcji podobnej do tej i działał on tylko na androidzie 4.4.2. Potem weszła aktualizacja do 4.4.4 i przestał działać. Obecnie mam 5.1.1 i nadal nie działa. Po podłączeniu jest 0 reakcji, a raz na 20 podłączeń coś zamiga na pasku powiadomień przez ułamek sekundy po czym wyskakuje "Odłączono urządzenie.". W środę wyjeżdżam i potrzebuję dostępu do karty pamięci, więc pytanie brzmi: jak ją podłączyć? Próbowałem już chyba wszystkie możliwe aplikacje, włączyłem debugowanie usb, nawet próbowałem zainstalować kernel, co skończyło się chwilowym brickiem. Ja się poddaję, jak nie pomożecie to chyba zacznę zbierać na 2nd gen :(

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Zmień kernel na taki co wspiera obsługę OTG.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

iprtrk.png

to podaj link do takiego :)

@ EDIT

Zainstalowałem ten kernel. Nadal nic.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jeśli nie obsługuje OTG to jak ma działać ? Pisze wyraźnie że nie ma obsługi OTG .

Poszukaj sobie obsługującego kernelu albo gotowego romu z OTG, ja za ciebie nie będę specjalnie czytał dziesiątków tematów an XDA bo nie jestem zainteresowany znalezieniem go.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...