Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt na zgłaszanie graczy.

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

FtfvcM.png

*Witajcie drodzy użytkownicy!

Mam do zaprezentowania skrypt na zgłaszanie graczy!

*Działa to tak, że musimy graczowi przypisać odpowiednią permisję aby mógł użyć komendy /zglos (nick)

*Po tym jak gracz zgłosi jakąś osobę Administrator otrzymuje o tym informację. 

ZURhPk.png

http://pastebin.com/j7RMqHqz

Opublikowano

Skrypt jak skrypt. Pomyliłem się z plagiatem. Skrypt wg. mnie napisany własnoręcznie nie znalazłem żadnego innego podobnego skryptu.

Ten skrypt oceniam na 6/10. Jednakże nigdy nie dorówna pluginom.

26_unnamed.png

Opublikowano

­Poco nam essentials i ten skrypt skoro...

4788093887447040.png?k=EYLa2SWZU2PDrKmB1

Przecież mamy /helpop?

Źle zrobiony skript bo powinno być to all oped players, ale co ja tam wiem. Kolejny skrypt gow..

@ :)

Nieżłę!@ Uszyjem go na sfoim servie!! Bo na muj serwer whodzą ruszne chakeży co maja city!!!

aw

Opublikowano

Skript ciekawy, skorzystałbym, gdyby nie fakt, że mamy pluginy. Ale dostajesz plusa za pracę. :)

Opublikowano

nie lepiej użyć wildskript i napisać : wf "text" to plugins/skript/scripts/zgloszenia/%arg 1%.yml

skrypt 1/10 wiele nie dodaje bo jak nikogo nie ma to nic się nie stanie.....

Budowniczy
Opublikowano

nie lepiej użyć wildskript i napisać : wf "text" to plugins/skript/scripts/zgloszenia/%arg 1%.yml

Jak nikogo nie ma to się nic nie stanie...........

Może przeczytaj jeszcze raz do czego służy ten skrypty?

A tak do reszty to dzięki, że komentujecie dopiero się uczę i wiem jakie błędy popełniam...

Opublikowano

­Poco nam essentials i ten skrypt skoro...

4788093887447040.png?k=EYLa2SWZU2PDrKmB1

Przecież mamy /helpop?

Źle zrobiony skript bo powinno być to all oped players, ale co ja tam wiem. Kolejny skrypt gow..

@ :)

Nieżłę!@ Uszyjem go na sfoim servie!! Bo na muj serwer whodzą ruszne chakeży co maja city!!!

helpop - Pomocy OP

Czyli na nasze "pomocy Adminie mam problem"

Na wielu serwerach jest /zglos /bug /blad i wiele różnych komend do tego.

sam mam 3 aby moderator nie dostawał informacji o bugach, bo wiadomo to tylko moderator, kidmod ma tylko info o pomocy takich jak: nie działająca komenda czy coś źle postawione gdzieś

Admin ma bugi i hackerów, więc nie u każdego 1 komenda oznacza wszystkie problemy bo po co zaśmiecać Adminowi czat z problemem "Tutaj jest coś źle napisane" skoro może to załatwić KidMod i najwyżej zgłosi to wyżej

Co do skryptu:

Dobry kod, widziałem gdzieś że pisałeś że od niedawna robisz skrypty, więc na dany etap może być.

Nie jest to tak zaawansowane jak obsługa Gildii ale nie jest tak głupie jak pewne skrypty na aliasy komend

Wg mnie dodałbym coś do tego:

Doda nam to cennego czasu, gdyż Administrator będzie już wiedział jaki jest powód (a czasami jest banalny czy idiotyczny i nie wart uwagi)

Więc wyświetlanie powodu jest istotne :)

command /zglos [<text>] [<text>]:
	usage: /zglos [Gracz] [Powod]
	trigger:
		if player has permission "essentials.helpop":
			if arg 1 is set:
				if arg 2 is set:
					send "&4[&bZgloszenie&4] &2Zgloszenie zostalo pomyslnie wyslane!." to player
					loop all players:
						if loop-player has permission "zglos":
							send "&4[&bZgloszenieCheatera&4] &7Gracz %player%" to loop-player
							send "&4Zgłoszony Gracz: &f%arg 1%"
							send "&4Powód zgłoszenia: &f%arg 2%"
				else:
					send "&2Podaj powód zgłoszenia"
					stop
			else:
				send "&3> &2Podaj nick osoby którą zgłaszasz!"
				stop
		else:
			send "&cNie masz uprawnień, by użyc tej komendy"
			stop

Wg mnie skrypt 5/10 albo 5.5/10 :p

Jak chcesz poznać większe zaplecze skryptów to pisz, poduczę Cię trochę i pokaże więcej możliwości, jak chcesz możesz przejrzeć forum i sprawdzić mój poziom :D a zawsze jakaś głowa do pisania się przyda :D

TEMAT

Opublikowano

Nie zagłębiam się, ale pamiętajmy o opcji: /zglos ../../../bukkit

Jaki byłby efekt?

Autorski plugin na gildie!

newlogo.png

Budowniczy
Opublikowano

helpop - Pomocy OP

sam mam 3 aby moderator nie dostawał informacji o bugach, bo wiadomo to tylko moderator, kidmod ma tylko info o pomocy takich jak: nie działająca komenda czy coś źle postawione gdzieś

Admin ma bugi i hackerów, więc nie u każdego 1 komenda oznacza wszystkie problemy bo po co zaśmiecać Adminowi czat z problemem "Tutaj jest coś źle napisane" skoro może to załatwić KidMod i najwyżej zgłosi to wyżej

Co do skryptu:

Dobry kod, widziałem gdzieś że pisałeś że od niedawna robisz skrypty, więc na dany etap może być.

Nie jest to tak zaawansowane jak obsługa Gildii ale nie jest tak głupie jak pewne skrypty na aliasy komend

Doda nam to cennego czasu, gdyż Administrator będzie już wiedział jaki jest powód (a czasami jest banalny czy idiotyczny i nie wart uwagi)

trigger:
			if arg 1 is set:
				if arg 2 is set:
					loop all players:
				else:
					stop
			else:
				stop
		else:
			stop

Wg mnie skrypt 5/10 albo 5.5/10 :P

Jak chcesz poznać większe zaplecze skryptów to pisz, poduczę Cię trochę i pokaże więcej możliwości, jak chcesz możesz przejrzeć forum i sprawdzić mój poziom :D a zawsze jakaś głowa do pisania się przyda :D

Bardzo Ci dziękuje. W najbliższym czasie skontaktujemy się :)

Opublikowano

Króciutki skrypt i do tego nie ma banów za wylogowanie się podczas sprawdzania i zablokowania komend podczas sprawdzania...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Wtrące sie..

skrypt obadam po poludniu ale czy jest ustawiony czas co jaki pojedyncza jednostka (gracz) moze uzywac komendy zglos ☺

Opublikowano

Bez sensu jest robienie skryptów które daje nam Essentials (/helpop)   :) Napisz jakiś lepszy skrypt ;)

Sprzęt na którym pracuje :)

PŁYTA GŁÓWNA ASRock Z87 Extreme3 PROCESOR Intel CORE I5-4670K 3.4GHz KARTA GRAFICZNA Gigabyte GeForce GTX770 KARTA DŹWIĘKOWA Creative XFI Titanium HD CHŁODZENIE SilentiumPC Fortis HE1225 ZASILACZ Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W
PAMIĘĆ RAM Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 DYSK SSD Plextor M5 Pro 2,5'' 128GB DYSK HDD Seagate 1 TB Barracuda ST1000DM003 NAPĘD DVD SAMSUNG S224BB OBUDOWA SilentiumPC Regnum L50 Pure Black SYSTEM OPERACYJNY Windows 7 Professional

Opublikowano

helpop - Pomocy OP

Co do skryptu:

trigger:
			if arg 1 is set:
				if arg 2 is set:
					loop all players:
				else:
					stop
			else:
				stop
		else:
			stop

Wg mnie skrypt 5/10 albo 5.5/10 :P

Pisałem, nie każdy ma /helpop do wszystkiego...

Niektórzy lubią mieć osobne komendy aby pewne grupy administracyjnie nie widziały o czymś.

Po ch*** KidModowi wiadomość o bugu np diamentu który nie znika a dropi z niego diamenty??

Takie coś dostanie tylko Admin, wystarczy określić permisję do tego i koniec

A z /helpop widzi to każdy OP. A nie każdy nadaje OP administracji

TEMAT

Opublikowano

Kiedyś pisałem te skrypty i z tego co pamiętam to powinno być "to all opped players" czy coś w tym stylu. xD

2/10 bo to nie potrzebne i w dodatku skrypt.

Opublikowano

­

Pisałem, nie każdy ma /helpop do wszystkiego...

Niektórzy lubią mieć osobne komendy aby pewne grupy administracyjnie nie widziały o czymś.

Po ch*** KidModowi wiadomość o bugu np diamentu który nie znika a dropi z niego diamenty??

Takie coś dostanie tylko Admin, wystarczy określić permisję do tego i koniec

A z /helpop widzi to każdy OP. A nie każdy nadaje OP administracji

Tam jest uprawnienie do essentials.helpop... Dlatego helpop i tak wysyła wszędzie.

aw

Opublikowano

Przynajmniej tyle :p

Ale i tak wolę mieć /pomoc /bug /oszust /...

Przynajmniej mam jakiś porządek

Dlatego taki skrypt jak ktoś umie napisać to też dobrze

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...