Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno nowej płyty głównej

Maciol42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! zamierzam zmienić swoją płytę główną na nową, by móc powoli modernizować swój komputer.

aktualnie posiadam procesor intel core i3 na sockecie 1155, który w przyszłości chce wymienić na i5, kartę graficzną od radeona HD 5670 - również planuję wymianę na coś lepszego, oraz ram ddr3 i dysk na złączu sata2.

po dłuższych poszukiwaniach znalazłem taką płytę główną: ASUS P8Z68-V LX https://www.asus.com/pl/Motherboards/P8Z68V_LX/

co o niej sądzicie? może polecacie coś innego? dodam, że zależy mi na gniazdach audio (mam głośniki 5.1)

Opublikowano

czyli na co?

chciałbym spokojnie kupić płytę główną, która mi posłuży w przyszłości do niewygórowanych komponentów

po co ci nowa? jeśli dobrze czytam to już masz jakąś pod 1155 czyli jeśli wymienisz na inną to tylko jeśli chcesz robić oc. czy co?

Opublikowano

po co ci wiecej jak 2 zlacza? 8gb starcza do wszystkiego, a jak nie kup kosc 8 gb

co do dzwieku kup sobie karte do tego, wyjdzie taniej i lepiej

­

Opublikowano

po prostu chce zmienić tą płytę, nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć.

możesz mi powiedzieć, czy ta wydaje się dobra, czy mam szukać czegoś innego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...