Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grupa młodych, ambitnych, uzdolnionych, zorganizowanych i super-hiper-mega przystojnych programistów – CraftHelpers!

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Wstępik:

Znałem kiedyś pewnego jegomościa.
Sądził, że utworzenie grupy ludzi, którzy pomagali tylko dla pasji nie jest możliwe. Idea mądra i szlachetna, aczkolwiek nie możliwa do zrealizowania.
Twierdził, że różne charaktery nie będą ze sobą współpracować, że nie będzie szans na zaistnienie, bo wszyscy pomyślą, że to jakiś dziwny przekręt.
Myślał też, że nigdy w czymś takim nie weźmie udziału.

Otóż owym jegomościem byłem ja - gburowatym pesymistą, który nie umiał spojrzeć na świat inaczej niż przez szare kolory.

Pewnego razu w projekcie, w którym uczestniczyłem, dołączył pewien Ktoś. Znajomość z nim zmieniła diametralnie moją opinię o podobnej grupie.

Dlatego dzisiaj, chciałbym was powiadomić, iż poszukujemy chętnych do dołączenia do nas!

O grupie:

Zajmujemy się przede wszystkim pomocą, a w nasze szeregi przyjmujemy wszystkich chętnych do pomocy innym.
A w pomaganiu liczy się przede wszystkim wiedza, którą trzeba się poprawnie dzielić i wykorzystywać.
Niesiemy wsparcie dla:

• Technicznej strony serwerów Minecrafta – Chcemy, aby na Polskiej scenie było jak najwięcej dobrych serwerów. Jeżeli właściciel lub główny admin takowego serwera wyrazi zgodę (Gdy sami spytamy) lub poprosi o pomoc (Gdy sam się do nas zgłasza). Pomożemy serwerom przygotowywanym do startu, nowo powstałym, rozwijającym się, a nawet podupadającym, (aby mogły na nowo pokazać swoje atuty). Postaramy się pomóc dobrać wtyczki/pluginy, skonfigurować je, czy nawet napisać nowe!
  • Programistów Javy – Jeżeli ktoś chciałby się czegoś to droga stoi otworem. Jest wiele poradników, tekstów o tym jak pisać programy/wtyczki w Javie. Niestety, czasami można nie zrozumieć, a wtedy można poprosić nas o pomoc. Każdy z członków chętnie odpowie na trudne pytanie, wytłumaczy niezrozumiałą rzecz, czy pokaże przykład o hermetyzacji. Po prostu pomożemy zrozumieć świat Javy, który dla początkującego może być czarną magią. Jeżeli ktoś ma czas wytłumaczy Ci to!
  • Wizualnej strony serwerów Minecrafta – Razem z naszymi budowniczymi spróbujemy zmienić wygląd Twojego serwera, tak, że już go nie poznasz! Nikt nie będzie mówić, że budowle są brzydkie, pokraczne, niepasujące do siebie. Sprawimy, że spawn nie będzie przy nas zwykłym okręgiem, tylko imponującymi budowlami!
  • Oraz tym co wymyślimy w trakcie istnienia naszej grupy!

Jesteśmy po to, aby nieść wsparcie i wiedze dla wszystkich Polaków, którzy jej pożądają!

CraftHelpers to organizacja, która nie czerpie żadnych zysków. Robimy to, co robimy za darmo, to po prostu nasza pasja, aby poszerzać grono programistów Javy.

Jeśli chcesz dołączyć to przywitamy Cię z otwartymi ramionami!

Zgłoszenia możecie przesyłać:
- Na naszą pocztę: [email protected]
- W prywatnych wiadomościach do mnie na tym forum,
- W tym temacie.

PS: Nadal jestem pesymistą, ale co do przyszłości CraftHelpers jestem dobrej myśli!

PPS: Działalność grupy zostaje zawieszona do dnia: 12 czerwca 2015r. z powodu braku czasu.

Pozdrawiam,
S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Programiści nie czerpiący żadnych zysków za pluginy... przykro mi, ale stwierdzam, że na MPC znajdziecie tylko oszustów, bądź osoby, które nie znają się na rzeczy. Mogę się mylić, ale taka grupa i tak będzie chwilowa, bo komuś w końcu zachce się pieniędzy. Reszta tutejszych programistów stawia na zysk, więc życzę powodzenia.

Opublikowano

Cześć!

Dziękuję Ci, my nie oferujemy żadnych pieniędzy, żadnych korzyści (No może poza satysfakcją z czynienia pomocy). Jeżeli taki typek się u nas zjawi to zaraz zniknie.

Na razie myślimy o rozwoju, nie o pieniądzach. A i o tych pewnie będziemy myśleć, tylko wtedy gdy będziemy doradzać w wyborze oferty serwerów.

Pozdrawiam,

S0L!D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Ref? :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Jestescie tak uzdolnieni, utalentowani i wgl a nie macie nawet strony aby zobaczyc próbke waszych mozliwosci?

Ojj coś mi tu smierdzi ;p No chociaz jesli nie jestescie webmasterami to jakis filmik z pluginem ktory dziala? Poza tym pokazcie mi jelenia ktory za darmo przez caly dzien by budowal spawn na serwer jakiegos 13 latka ktory postanowil ze zrobi serwer na enchu koniecznie z timelapsem, bo kopiowac mapy creative z yt i sie podszywac pod autora ja tez potrafie . Osobiscie zloze wtedy donejta jesli takowego udostepnicie z mojej wypłaty :D

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Cześc!

@lolzere

Takowego "jelenia" bardzo łatwo znaleźć. Poza tym, są fundacje charytatywne, więc dlaczego nie miałaby zaistnieć (W sensie, być badziej popularną etc.)?

Wiedziałem, że będą "hejty", ale bez przesady..

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@S0L1D3R

Tylko ze ja serio pisałem, skoro nie pobieracie opłat warto by miec np na waszej stronie przycisk donate. Hosting strony rok kosztuje obecnie 15zł lub ewentualnie mozna zrobić cos na jimdo albo cba. Wiele osob nawet nie korzystajac z waszych usług a doceniajacych wasza prace (byscie np mieli galerie screenow) chętnie przekaże darowizne. Ja pracuje, w przyszlosci otwieram równiez swoj serwer nad ktorym sam pracuje juz 4 miesiąc i chętnie bym was wspomógł ale musze zobaczyc efekty :D. W koncu jestescie jakby to powiedziec organizacja pożytku publicznego non profit. Potem dobra reklama waszej grupy i macie renome jako jedynie tak dobra ekipa w polsce. To nie był hejt, chciałem zwrócic uwage na to że zeby zaistniec musicie lub powinniscie miec swoja strone. Słabe fundacje bez stron i jakiegokolwiek biura itp (jesli chodzi tutaj o np chorych) najczesciej kojarza sie z oszukistami i fuszerą bo oni na pewno nie wykonaja swojej roboty tak jak ktoś kto sie przyłożył do wszystkiego.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza po miesiącu nieaktywności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...