Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Hero Skill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[Hero Skill]

Witaj, jako że ostatnio pisałem że za pomoc w skrypcie udostępnię jego kod.

Tak więc macie tutaj Hero Skill mojego autorstwa

Funkcje:

Dodawanie skilli czasowych oraz tymczasowych na serwer

Dzięki skryptowi można dodać lekkie urozmaicenie, dzięki niemu zwykła walka PvP może zmienić się w coś nowego.

Gracz może wzmacniać 3 główne skille w grze:

• Życie którego możemy mieć maxymalnie 36serduszek
  • Mana - jest to dodatek który możecie wyłączyć, u mnie jest z powodu magii
  • Prędkość, jeżeli nudzi Cię powolne chodzenie to skill dla Ciebie, możemy ustawić sobie maxymalną prędkość chodzenia

Każdy skill wymaga punktó nauki które zdobyć możemy z Mobów oraz graczy.

Moby pasywne oddają nam 0.3pkt nauki

Moby agresywne oddają nam 0.5pkt nauki

Zabity Gracz oddaje nam 0.7pkt nauki

Skille stałe: skille które mamy cały czas i które nie znikną

• Maxymalny poziom many 300 (można usunąć, bo mam to do własnych potrzeb)
  • Maxymalny poziom Życia 36 dodaje nam więcej serduszek w zależności od poziomu skilla
  • Prędkość chodzenia 1 zwiększa nasze tempo z 0.2 do maxymalnej wartości 1 (w grze podane jako 10)

Skille tymczasowe: skille które mamy na określony czas

• Widzenie w Ciemności                       Ochrona
  • Oddychanie pod wodą                       Wyższe skoki
  • Regeneracja                                      Szybsze kopanie w kopalniach

Wygląd Menu z pozycji Gracza który chce dodać sobie skill:

360371431345264621077.jpeg

257651431345264621077.jpeg

634441431345264621077.jpeg

795481431345264621077.jpeg

Wszystkie informacje znajdują się w lore przedmiotu, tak więc gracz będzie wiedział ile aktualnie ma życia, czy jaką prędkość posiada.

Użytkowanie skryptu:

• Skrypt można edytować według własnej woli
  • Nie zmieniać/usuwać komendy o autorze oraz linku do mojego profilu w niej
  • Nie udostępniać skryptu w paczkach serwerowych oraz pojedynczo, nawet z zmienionym kodem

DOWNLOAD PASTERBIN: Zobacz Kod

Skrypt nadaje się na serwery FreeBuild, PvP, Survival + Gildie

Tak więc, jest to mój 1 skrypt który wam udostępniam, więc liczę na malownicze opinie :D

Czekam na hejty z strony programistów

Javy, którzy nie wiadomo czemu

uważają skrypty za gówno

Program to program ważne że działa ;)

TEMAT

Opublikowano

Skrypt..... ale przynajmniej cos innego od stoniarek i dropu ze stone... Naucz się javy i to przepisz i będzie super. Łap plusa na zachęte ;)

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Gdybym robił serwer RPG, to na pewno bym NIE skorzystał. Dlaczego? Skript... To jest tego wada, skripty są do kitu i trzeba je tępić. ­Przerób to na plugin, wtedy to będzie coś. Ale łap plusika za pracę i za pomysł. ;)

Opublikowano

W Javie może zacznę programować, ale trochę dużo jest tam do roboty, kilka plików do 1 komendy :p a tutaj mam 1 plik i wszystko ogarnięte :D

Ale nic, pobiorę sprawdzę na nowo pluginy :p

Co do kodu, jak oceniacie?

TEMAT

Opublikowano

Zależy, jak wspomniałem mana jest osobnym plikiem, dodatkowo posiadam kilka klas w tym Czarodzieja który ma autoregenerację many, pozostałe klasy uzupełniają je potkami, kamieniami magicznymi i tego typu rzeczami

TEMAT

Opublikowano

Siemka!

//Tak zwany Offtop:

W Javie może zacznę programować, ale trochę dużo jest tam do roboty, kilka plików do 1 komendy :P a tutaj mam 1 plik i wszystko ogarnięte :D

Ale nic, pobiorę sprawdzę na nowo pluginy :P

Co do kodu, jak oceniacie?

Kto Ci takich bzdur nagadał? 1 komenda to co najwyżej jedna klasa (Czyli nawet nie jeden plik). Plik składa się z klas, które są ładnie poukładane w paczkach, a to wszystko jest jednym plikiem. Nic trudnego. Zero roboty. :D

//Odnośnie tematu

Skrypt. Tfu. Coś ochydnego. (Nie mylić z genialną konstrukcją - tylko bardzo obeznany w Javie gość mógł to napisać)

Tylko pluginu bym użył, bo mógłby być fajny. Ale tak to nie wezmę nigdy.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Skript całkiem ciekawy! Ale to skript. Jak poduczysz się prostej javy i bukkitAPI to to przepisz :) Bo w skripcie będzie zbyt dużo bałaganu :/ ze zmiennymi. Ale i tak skrypt ciekawy.­

aw

Opublikowano

Ogólnie większość programistów javy bulwersuje się z powodu kasy, jeżeli zniszczą skrypty to ludzie znów zaczną od nich brać rzeczy na serwer za ktore będą płacić.

A póki są skrypty to ludzie wchodzą na forum zakładają temat i za darmo mają potrzebną rzecz i to ich boli, że nie mają zarobków z tego.

Co do Javy, uczę się, ale zanim coś w javie udostępnię minie trochę, muszę stworzyć coś dobrego żeby nie wrzucać tutaj badziewia

TEMAT

Opublikowano

Siemka!

//Tak zwany Offtop:

Kto Ci takich bzdur nagadał? 1 komenda to co najwyżej jedna klasa (Czyli nawet nie jeden plik). Plik składa się z klas, które są ładnie poukładane w paczkach, a to wszystko jest jednym plikiem. Nic trudnego. Zero roboty. :D

//Odnośnie tematu

Skrypt. Tfu. Coś ochydnego. (Nie mylić z genialną konstrukcją - tylko bardzo obeznany w Javie gość mógł to napisać)

Tylko pluginu bym użył, bo mógłby być fajny. Ale tak to nie wezmę nigdy.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Przyszedłeś tu oceniać dany skrypt, a nie skrypty ogółem.

Skrypt fajny i funkcjonalny. Można go lepiej napisać, aczkolwiek nie jest źle. Powodzenia.

Opublikowano

Cześć!

Kod skryptu jest przetwarzany na kod javy przez skript więc nwm co wy macie do sk.
Fajny sk. Użyję go na serwerze

Wiesz na jakiej podstawie działają Skrypty?

"Kod Skriptu" musi zostać przetworzony na kod Javy, a ten z kolei musi zostać wykonany (Jest tak za każdym razem, ponieważ serwer nie przechowuje w pamięci gotowego kodu Javy). Serwer ma dwa razy więcej roboty do wykonania, bo normalny plugin jest tylko wykonywany wtedy kiedy trzeba. :D

Dam Ci zadanie.

W pluginie zespawnij na raz 1000 creeperów, a później zrób to samo w Skript. :)

Zobaczysz różnice.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...