Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy graficzne cs go

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od jakiegoś czasu mam problemy graficzne z cs go. Mianowicie fpsy są strasznie niestabilne i przez to laguje gra wachają się miedzy 150 a 290, wiem że to dziwne by taka ilość fps była problemem ale one skaczą jak szalone, problem ustaje po ustaleniu komendy fps_max 100, 120 czy 150 lub nawet 190, ale mam większy problem mianowicie cała grafika jakby drży. Tekstury mapy, ogólem cała grafika "paskuje", można powiedzieć że przeszkakuję w poziomie, jeślli macha się celownikiem przy np. skosie widać jak kawałek ściany na środku ekranu przeskakuje na drugą. Problem ustaję gdy przełączy się na tryb wyswietalnia w oknie lub full screen w oknie ale dla mnie uciążliwe jest grania przy takich ustawieniach. Próbowałem reinstallu, skanowania plików, wgrywania configu izaka itp.

Screen ustawień

277501431286261233746.png

PS. Tak próbowałem na filtrowaniu tekstur dwuliniowym i na antyaliasingu w ustawieniu żaden.

PS2. Moja maszyna To i5 4670k + gtx 770 + 8gb ram więc kwestia komputera odpada :)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Poziomy jakie masz wykonać póki problem nie ustanie

Reinstall CS:GO>Reinstall Sterowników do karty>Wyczyszczenie komputera>Reinstall Windows 7 

Jeżeli wykonasz te czynności Prędzej czy później (na ostatnim punkcie win7) bedziesz miał naprawione. 

A jak to nie pomoże to karta graf Ci sie zjarała, ew zobacz czy w innych grach masz to samo. Ale nie odpisuj dopóki nie wykonasz tych 4 punktów.

Opublikowano

To nie wina systemu jeśli nie znasz się na temacie to proszę nie pisz. Błagam spaliła mi się karta graficzna i dlatego wszystko śmiga łącznie z gta v a głupi cs na full screenie ma ściny.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Sprawdź w sterownikach, czy gra odpala się z domyślnymi wartościami, w panelu sterowania nvidi jest takie coś, że gra, lub jakakolwiek aplikacja może odpalić się z innymi parametrami niż inne. Kilkasz Ustawienia 3D>zarządzanie ustawieniami 3D>ustawienia programu> wybierasz csa i przywróć. Jeszcze pytanko, czy korzystasz z monitora o większym odświeżaniu niż 60 Hz?

Opublikowano

Monitor 60hz, ustawienia miałem na domyślnych ale zmieniłem je i przywróciłem, dziś pokombinowałem coś z ustawieniami grafiki i problem się troche zmniejszył (występują mniejsze przeskoki, tekstury mniej falują), ale dalej jest to problem.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...