Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obcięte tekstury? Sam nie wiem jak to nazwać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Tak jak widać na zdjęciu mam problem z teksturami na niektórych mapach, mianowicie przez cały świat przebiega taka linia oddzielająca tekstury od siebie.

Wie ktoś jak to naprawić? Oczywiście limit lajk itd :/

A i dla znawców, podmiana tekstur trawy czy też całej mapy nic nie daje...

16685550607253280959.jpg

08592810688233101065.jpg

Opublikowano

Na Twój problem sa 3 rozwiązania :

1. Ściągnij edytor map i edytuj w nim podłoża.

2. Podmień same teksturki podłoża

3. Weź czyste outdoory z Client PL'a tego roku

To nie są ucięte teksturki, czy jakiś crash Tylko ktoś chciał edytować podłoża i albo źle spakował, albo nie dokończył pracy :) Licze na +

@1361622928-U485574.png#SQN zresztą sam chyba widzisz, że teksturki tam gdzie jest przerwa mają inne barwy :)

Opublikowano

To raczej nie jest problem texturek a dzielenia mapy na segmenty, widzisz linie łączenia dwóch segmentów mapy. Chyba w WorldEditor jak wygenerujesz Shadow na nowo to powinno się coś poprawić [Nie jestem pewny]

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Powiem tyle że ktoś kto to robił się nie postarał i zrobił to byle jak ;p Obiekt który na który jest nakładana texturka jest w ty mmomencie ucinany i taki efekt może powstać,

texturka jednego obiektu może zachodzić na inny  i tak dalej i tak dalej czyli krócej mówiąc "Edycja mapy"

Opublikowano

No dobra ludzie okej, ale rzecz w tym, że jak wgrywam mapę z którą nie ma tych problemow z innego klienta, problem jest nadal tem sam :P To jest cholernie trudna sprawa, na wielu klientach się z tym spotkałem, próbowałem wszystkiego i za **uj nie mogę tego skleić... Jeśli ktoś ma jakieś pewne rozwiązanie, prosze o wypowiedzenie się. Jeśli nie, dam znać za jakiś czas aby temat zamknąć. :/

@xTrecu podłoże nie ma z tym nic wspólnego niestety.

@PanTroian Kurcze ogarnąłem shadowsy i bez zmian :/  problem pojawia się na dolinie orków i shinsoo M1 Mapa dzieli się jak by na 4 części, które oddzielają podłoże od siebie... próbowałem w sumie wszystkiego. Property, MPCforum, całe mapy, nic... Nadal to samo. Zauważyłem, że w starych klientach 2007-10 nie było tego problemu, ale po podnmienieniu map 0 rezultatów.

@kisi no łatwo powiedzieć edycja mapy :D najdziwniejsze jest to, że gdy wgrywam mapę z klienta starszego gdzie ten problem nie występował, bez zmian.  

//edit hmm wydaje mi się, że aredata.txt za to odpowiada chociaż w sumie nie dam sobie ręki uciąć. Jak wrzuciłem mapę na czysto nic to nie dawało ale po podmieniu samych tych plikow textowych jak by PRAWIE się dopasowało, minimaplnie teraz się nie zgadza :P pokombinowałem z map/world editorami i jakoś to skleiłem chociaż troszke nadal odstaje no ale metodą prób i błędów jakoś to ogarnę :D

Dzięki wszystkim i można zamknąć  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...