Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unban na osu! "lepsza" wersja

Mateusz#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik o sposobie alternatywnym (i moim zdaniem lepszym) w którym ominiemy bana do osu!

Potrzebujemy:

HWIDChangera (posłuży do zmiany klucza seryjnego dysku) DOWNLOAD NA DOLE

TMAC v6 lub inny MAC Changer (posłuży nam do zmiany klucza seryjnego płyty sieciowej) ZNAJDZIECIE NA GOOGLE

Programu VPN do zmiany IP (polecam darmowy VPNGate chociaż lepsze będą te płatne)

Jeśli sposób nie zadziała będziemy zmuszeni do reinstalacji osu! za pomocą Revo Uninstallera (wersja darmowa wystarczy) RADZĘ SKOPIOWAĆ SKINY I PIOSENKI :)

Kiedy już wszystko pobierzemy zabieramy się do roboty:

1. Otwieramy HWIDChangera i zmieniamy jedną (więcej nie trzeba) literkę/cyferkę na inną np. jak jest ?1??-???? to zmieniamy na ?2??-????.

2. Restartujemy komputer.

3. Otwieramy TMACv6 i zmieniamy MAC Adress KAŻDEJ karty sieciowej! Nawet tych wirtualnych np. hamachi. (Dlaczego? Administracja osu! zapisuje każdy MAC Adress z twojego kompa)

NOTKA NA TEMAT TMACv6: Jeśli jesteś na WiFi, zaznacz opcję w TMACu 'Use '02' as first octet of MAC Adress. Jeśli tego nie zrobisz, twoja karta sieciowa może się popsuć!

4. Zamykamy TMACv6 przez krzyżyk, szukamy go na pasku po prawej stronie i tam też go zamykamy. Jeśli tego nie zrobimy bancho nas nie przepuści.

5. Łączymy się przez VPN. (W VPNGate inaczej SoftEther macie już od razu wyszukiwarkę VPNów :P) Polecam wziąć Polską/Brytyjską/Amerykańską flagę, polski/angielski pewnie ogarniacie, japońskiego/koreańskiego już pewnie nie xD

6. Szukamy folderu osu! i usuwamy w nim Data i wszystkie .cfg i .db jeśli są. Jeśli nie ma to nie ma się czego bać :D

7. Wyłączamy wszystkie programy w których nasze nicki/maile są w nagłówku (np. skype)

8. Odpalamy przeglądarkę i USUWAMY CIASTECZKA (często zapominacie o tym punkcie, jeden z ważniejszych :D)

9. Restartujemy przeglądarkę

10. Logujemy się i gramy :D

HardDiskSerialNumberChanger.exe inaczej HWIDChanger

https://www.virustotal.com/pl/file/2c141c06f7df57f11ef2c62f2a96093484a65df47065b1a475c53784af0e2664/analysis/1431281883/skan

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Poradnik o sposobie alternatywnym (i moim zdaniem lepszym) w którym ominiemy bana do osu!

Potrzebujemy:

HWIDChangera (posłuży do zmiany klucza seryjnego dysku) DOWNLOAD NA DOLE

TMAC v6 lub inny MAC Changer (posłuży nam do zmiany klucza seryjnego płyty sieciowej) ZNAJDZIECIE NA GOOGLE

Programu VPN do zmiany IP (polecam darmowy VPNGate chociaż lepsze będą te płatne)

Jeśli sposób nie zadziała będziemy zmuszeni do reinstalacji osu! za pomocą Revo Uninstallera (wersja darmowa wystarczy) RADZĘ SKOPIOWAĆ SKINY I PIOSENKI :)

Kiedy już wszystko pobierzemy zabieramy się do roboty:

1. Otwieramy HWIDChangera i zmieniamy jedną (więcej nie trzeba) literkę/cyferkę na inną np. jak jest ?1??-???? to zmieniamy na ?2??-????.

2. Restartujemy komputer.

3. Otwieramy TMACv6 i zmieniamy MAC Adress KAŻDEJ karty sieciowej! Nawet tych wirtualnych np. hamachi. (Dlaczego? Administracja osu! zapisuje każdy MAC Adress z twojego kompa)

NOTKA NA TEMAT TMACv6: Jeśli jesteś na WiFi, zaznacz opcję w TMACu 'Use '02' as first octet of MAC Adress. Jeśli tego nie zrobisz, twoja karta sieciowa może się popsuć!

4. Zamykamy TMACv6 przez krzyżyk, szukamy go na pasku po prawej stronie i tam też go zamykamy. Jeśli tego nie zrobimy bancho nas nie przepuści.

5. Łączymy się przez VPN. (W VPNGate inaczej SoftEther macie już od razu wyszukiwarkę VPNów :P) Polecam wziąć Polską/Brytyjską/Amerykańską flagę, polski/angielski pewnie ogarniacie, japońskiego/koreańskiego już pewnie nie xD

6. Szukamy folderu osu! i usuwamy w nim Data i wszystkie .cfg i .db jeśli są. Jeśli nie ma to nie ma się czego bać :D

7. Wyłączamy wszystkie programy w których nasze nicki/maile są w nagłówku (np. skype)

8. Odpalamy przeglądarkę i USUWAMY CIASTECZKA (często zapominacie o tym punkcie, jeden z ważniejszych :D)

9. Restartujemy przeglądarkę

10. Logujemy się i gramy :D

HardDiskSerialNumberChanger.exe inaczej HWIDChanger

https://www.virustotal.com/pl/file/2c141c06f7df57f11ef2c62f2a96093484a65df47065b1a475c53784af0e2664/analysis/1431281883/skan

Zrobilem wszystko jak leci, aczkolwiek:

HWID Changer, gdy wybieram dysk C i klikam sobie CHANGE to wyskakuje komunikat: "Unable to write to this disk in drive"

Okej. No nic.

Reszte zrobiłem, TMACiem wszystko poszło zgodnie z instrukcją, wyczyściłem cookies, założyłem konto (połączyłem się tez z VPN aczkolwiek jest to FlyVPN) 

wchodze do gry, loguje się na konto i znany mi już bardzo komunikat "błąd łączenia się z serwerem".

Czy to może być wina tego HWID changera?

Opublikowano

Spróbuj:

-Wyłączyć na chwilę antywirusa

-Wsadzić HWIDChanger do C:\

-Uruchomić jako administrator

Jeśli to nie zadziała to napisz ;D

Opublikowano

Spróbuj:

-Wyłączyć na chwilę antywirusa

-Wsadzić HWIDChanger do C:\

-Uruchomić jako administrator

Jeśli to nie zadziała to napisz ;D

Działa, niby się zmieniło. Zmieniłem tylko jedną literke, jak napisałeś, a co.

Ale... mimo tego wciąż po całym procesie mam błąd połączenia z bancho.. :_:

Opublikowano

Próbowałeś Revo Uninstallera? :D Skopiuj wszystkie swoje skiny i piosenki, usuń osu! całkowicie z komputera i powtórz cały proces ;D

Opublikowano

Próbowałeś Revo Uninstallera? :D Skopiuj wszystkie swoje skiny i piosenki, usuń osu! całkowicie z komputera i powtórz cały proces ;D

Revo uninstallera? Masz na myśli całkowite usunięcie gry? Tak robiłem za każdym razem gdy próbowałem zrobić sposób z twojego poradnika. Po prostu deinstalowałem osu przez "dodaj lub usun programy" a potem zajmowałem sie calym procesem.

@EDIT:

ale za pomocą programu Revo Uninstaller nie probówałem, to fakt. Spróbuje i dam edit, wybacz za kłopoty i moją niedokładność

@EDIT2:

Zaraz mnie kurwica weźmie, wszystko zrobione już na pewno dokładnie i wciąż nie może połączyć z bancho, dla sprawdzenia zalogowałem sie na swoje zbanowane konto (od razu się połaczyło z bancho)

Co więcej, w punkcie którymś tam pisałeś żeby w vpn brac jakieś brytyjskie lub inne bramki, bo nie potrafimy japońskiego itp. Co to znaczy? jeśli będe połaczony z japońskim załóżmy vpnem to będę miał gre po japońsku?

Może w tym rzecz? łączyłem się flyvpnem z niemieckim/brytyjskim serwerem, a instalacje gry jak i samą gre mam po polsku. nawet jeśli odinstalowywałem revo uninstallerem, co jest grane. :_:

Jeśli mi z tym pomożesz i sprawisz, że będę mógł pograć z kumplami bez kupywania nowego PC'ta to stawiam krate bronków. :D

Opublikowano

Revo uninstallera? Masz na myśli całkowite usunięcie gry? Tak robiłem za każdym razem gdy próbowałem zrobić sposób z twojego poradnika. Po prostu deinstalowałem osu przez "dodaj lub usun programy" a potem zajmowałem sie calym procesem.

@EDIT:

ale za pomocą programu Revo Uninstaller nie probówałem, to fakt. Spróbuje i dam edit, wybacz za kłopoty i moją niedokładność

@EDIT2:

Zaraz mnie kurwica weźmie, wszystko zrobione już na pewno dokładnie i wciąż nie może połączyć z bancho, dla sprawdzenia zalogowałem sie na swoje zbanowane konto (od razu się połaczyło z bancho)

Co więcej, w punkcie którymś tam pisałeś żeby w vpn brac jakieś brytyjskie lub inne bramki, bo nie potrafimy japońskiego itp. Co to znaczy? jeśli będe połaczony z japońskim załóżmy vpnem to będę miał gre po japońsku?

Może w tym rzecz? łączyłem się flyvpnem z niemieckim/brytyjskim serwerem, a instalacje gry jak i samą gre mam po polsku. nawet jeśli odinstalowywałem revo uninstallerem, co jest grane. :_:

Jeśli mi z tym pomożesz i sprawisz, że będę mógł pograć z kumplami bez kupywania nowego PC'ta to stawiam krate bronków. :D

Język gry się nie zmieni, chodzi o to, że mając koreańską flagę będziesz musiał pisać po koreańsku żeby bana nie wyłapać :D

Zaraz zapodam Ci fajny programik na pw którym można sprawdzić czy w procesach wszystko jest okej. ;d

Opublikowano

Moge sie spytac za co masz bana? Jesli za czity to czy masz dalej do nich dostep?

Jasne, że możesz. Kupiłem triala osu!auto chyba, źródło wiadome.

Odpaliłem po prostu bez zabezpieczeń ani nic, bo nei wiedziałem, że takowe są potrzebne. No i tyle. Jeden dzień tylko miałem to. Było to spokojnie z pół roku temu jak nie dłużej. :D

Opublikowano

Wieczorem sprawdzę ten sposób liczę, że zadziała, bo chce wbić do topki w Taiko.

^mówiłem do patis1997'a

• 5 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

­

odkopuje czy jak gram musze miec caly czas vpn gate wlaczone ?

ta

Niestety robię wszystko to co powiedziałeś i nie działa :( pomóż proszę skype: szorka321

no to nwm dawno nie gralem zoba na aquilanetwork

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...