Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

yz/cr/rm/kx 250 na pierwszego full crossa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Mam pytanie do tych bardziej zmotoryzowanych na forum.Mianowicie planuję w te wakacje zakupić full crossa.Myślałem o tych w nazwie tematu,250 oczywiscie,żeby było pierdolnięcie.Aktualnie od 2014 (styczeń) jeżdżę DT 80,wcześniej jezdzilem Gilerą rcr 50.Oczywiście jeszcze w dalszej przeszłości były jakieś simsonki,skuterki etc,wiec w jezdzie raczej jestem obeznany,ale deta jest już troche za mała dla mnie,szczególnie że ok. 300 m od domu zbudowali tor motocrossowy,to już wogóle.Jak myślicie czy to nie zbyt duży cross na pierwszy raz z fullami ?Dodam że mam 16 lat,180 cm wzrostu i ważę 60 kg.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Rzeczywiście spora moc. Może pomyśl o jakiejś 125 2t? Moc do ogarnięcia 250 to za dużo jak na pierwszego fulla.

Też mi się tak wydaje,aczkolwiek moi znajomi nadal mi wmawiają że 250 to mały szit xD. Przekonamy się,ale nastawiam się na 125 2t

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie masz uprawnień do kierowania takim pojazdem, po drugie zostań na DT. Jako 16 latem nabierz wprawy i kupisz sobie coś kiedyś. Na 80 też można po torze jeździć

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie masz uprawnień do kierowania takim pojazdem, po drugie zostań na DT. Jako 16 latem nabierz wprawy i kupisz sobie coś kiedyś. Na 80 też można po torze jeździć

Po co mu uprawnienia na motor który nie jest przystosowany do ruchu? xD   250 mały szit ciekawe, nie słuchaj 125 też ładnie chodzi a mocy z początku nie ogarniesz :)

Opublikowano

Sęk w tym,że wlasnie deta nie daje zbytnio rady. Kopie się na pierwszych lepszych głębszych piaskach.

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Powiem Ci tak, przerzucić się z simsonka czy z skuterka na crossa to całkiem inna bajka.

Sam fakt, że na początek jazdy 250 to o 125 cm za dużo. Dlatego celuj w 125 max 150.

Wszystko też zależy od tego czy bardziej celujesz w 'rajdowanie ' po torze czy będziesz popylał po lasach.

Zobaczysz, że w Twoim wieku i przy Twojej wadze nie będzie przyjemności z jazdy 250'tką, odczujesz to gdy nie będziesz mógł wykorzystać całego jebnięcia które posiada 250, chyba że masz na myśli chinola to wtedy całkiem inna sprawa.

Nie słuchaj co Ci mówią znajomi, sam na początek kupiłem 250 i to był duży błąd, chociaż ważyłem nieco więcej niż Ty i to nie była moja pierwsza maszyna.

Jak stoisz z funduszami, i pytaj co byś dokładnie chciał wiedzieć.

Opublikowano

Powiem Ci tak, przerzucić się z simsonka czy z skuterka na crossa to całkiem inna bajka.

Sam fakt, że na początek jazdy 250 to o 125 cm za dużo. Dlatego celuj w 125 max 150.

Wszystko też zależy od tego czy bardziej celujesz w 'rajdowanie ' po torze czy będziesz popylał po lasach.

Zobaczysz, że w Twoim wieku i przy Twojej wadze nie będzie przyjemności z jazdy 250'tką, odczujesz to gdy nie będziesz mógł wykorzystać całego jebnięcia które posiada 250, chyba że masz na myśli chinola to wtedy całkiem inna sprawa.

Nie słuchaj co Ci mówią znajomi, sam na początek kupiłem 250 i to był duży błąd, chociaż ważyłem nieco więcej niż Ty i to nie była moja pierwsza maszyna.

Jak stoisz z funduszami, i pytaj co byś dokładnie chciał wiedzieć.

Mam około 5 tysięcy złotych.Znajdzie się coś w tej cenie?

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Gdybyś dobrze się rozglądnął to trafiłbyś na używanego Kx'a ( kawasaki ) 80-125.

Co prawda nie zaleca się na początek rmz'tek czy typowych Ktm'ów części są drogie jak na start, a pamiętaj że remonty to koszt 2/3 motoru niekiedy :/

Opublikowano

250 w 2 suwie to prawię 500'tka w 4t - 125 w 2t będzie wystarczające - prawie 40 kucy i to przy takiej wadze będzie ci i tak zrywało. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Kawka kx 125 w 2suw'ie ma 38 :)

Tak wszystko zależy od tego jak jeździsz, przeważnie nawet na zwykłej jeździe remontuje sie silnik chociaż wiadomo że jest to mniej kosztowne niżeli miałbyś wyżywać się na torze i dawać mu wycisk :)

chociaż obawiam się że ciężko by było Ci wykorzystać moc 125'tki wyżej wymienionej :)

Opublikowano

Kawka kx 125 w 2suw'ie ma 38 :)

Tak wszystko zależy od tego jak jeździsz, przeważnie nawet na zwykłej jeździe remontuje sie silnik chociaż wiadomo że jest to mniej kosztowne niżeli miałbyś wyżywać się na torze i dawać mu wycisk :)

chociaż obawiam się że ciężko by było Ci wykorzystać moc 125'tki wyżej wymienionej :)

Mam tor,całkiem w cipke więc wydaje mi się że trochę dałbym mu popalić :D

XDDD

banner1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...