Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wasze pomysły na serwer FreeBuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tworzę serwer freebuild, poszukujemy ciekawych i innowacyjnych pomysłów, które można byłoby dodać w celu urozmaicenia serwera.

Głównie chodzi nam o wasze zdanie co wam się by podobało na takim serwerze, a co nie.

Opublikowano

Kopalnia jakaś dobra,działeczki,mapa surowcowa,jakaś arenka pvp,osobiście dodał bym jeszcze jakieś bossy że raz dzienie będzie się spawnował i coś dobrego z niego będzie dropiło.

Opublikowano

Według mnie mógłbyś zastosować na takim serwerze:

- Pracę

- Możliwość założenia z kimś rodziny

- Odnawialne kopalnie

- Bardzo mały drop

- PvP tylko na arenie, albo plugin 1vs1.

26_unnamed.png

Opublikowano

Fajnie by było, gdybyś dodał jakieś banki, i co najważniejsze - działki. Możesz też dodać stragany, samochody, jak wspomniał kolega @Mavai.

Opublikowano

Według mnie mógłbyś zastosować na takim serwerze:

- Pracę

- Możliwość założenia z kimś rodziny

- Odnawialne kopalnie

- Bardzo mały drop

- PvP tylko na arenie, albo plugin 1vs1.

Głównie zaciekawiła mnie opcja "Założenia rodziny" tylko jak by miała ona wyglądać, prosiłbym o drobne rozwinięcie.

Co do reszty takie rzeczy jak: prace, działki, mały drop uznałem za standard więc nie pisałem tego w temacie niemniej jednak dziękuję za wszystkie propozycje.

Fajnie by było, gdybyś dodał jakieś banki, i co najważniejsze - działki. Możesz też dodać stragany, samochody, jak wspomniał kolega @Mavai.

Jakie banki?

Jeżeli chodzi ci o przechowywanie przedmiotów na zasadzie "Komenda" "Otworzenie wirtualnej skrzynki ala backpack to myślimy nad tym, jeżeli masz coś innego na myśli proszę o rozwinięcie.

• prace,
  • możliwość wynajmowania i zakupu działek/ mieszkań,
  • możliwość założenia własnego miasta,
  • samochody.

Spodobała mi się opcja założenia miasta jednak po dłuższym zastanowieniu mogłoby być to męczące chyba, że dodatkową mapę stworzyć na takie działania. Jeżeli widzisz to inaczej proszę o sprecyzowanie jak miałyby wyglądać takie działania przeprowadzane na serwerze.

Co do samochodów myślę, że taka opcja jak na Freebuild jest niepotrzebna.

Opublikowano

-Prace

-Działki

-Las

-Kopalnia

-Darmowy enchant

Darmowy enchant?

Moim zdaniem dodanie na spawnie darmowego enchantu na 30lv byłoby "zbrodnią" dla tego serwera ponieważ chcieliśmy nieco utrudnić rozgrywkę, a nie dodawać dodatkowe ułatwienia. Na serwerze prawdopodobnie będzie znajdować się enchant ale jak już to na pewno nie na 30lv tylko podstawowy. Prosiłbym również o wasze głosy dotyczące tematu "Darmowy enchant na spawn" TAK/NIE + uzasadnienie swojego stanowiska.

Takie odpowiedzi pozwolą nam dopasować rozgrywkę do was szanowni użytkownicy.

Opublikowano

@- Polox - Z bankami chodzi mi, że ktoś ma kartę kredytową i jest bank z którego można pobierać kasę, jeśli się przyjdzie bez karty kredytowej, nie pobierzesz kasy i trzeba też podać pin.
Na samochody trzeba zrobić prawo jazdy, jeśli ktoś z np. policji (administracja) zobaczy, że ktoś prawa jazdy nie ma płaci np. 1000$ i zabierają mu auto.

Mówiąc stragany, nie mam na myśli plecaków, tylko ­"sklepy" robione przez graczy, np. plugin "Bazzars" użytkownika @filippop1.

Opublikowano

@- Polox - Z bankami chodzi mi, że ktoś ma kartę kredytową i jest bank z którego można pobierać kasę, jeśli się przyjdzie bez karty kredytowej, nie pobierzesz kasy i trzeba też podać pin.

Na samochody trzeba zrobić prawo jazdy, jeśli ktoś z np. policji (administracja) zobaczy, że ktoś prawa jazdy nie ma płaci np. 1000$ i zabierają mu auto.

Mówiąc stragany, nie mam na myśli plecaków, tylko ­"sklepy" robione przez graczy, np. plugin "Bazzars" użytkownika @filippop1.

Więc mogłem się mylić w wielu sprawach pomysł z bankami teraz naprawdę nabrał sensu, zaraz przedstawie go reszcie administracji i dziękuję za świetną propozycje.

Co do samochodów wydaje mi się to dosyć uciążliwe dla przykładu 20 osób na 50 nie ma prawka bardzo dużo zachodu, trzeba byłoby to zautomatyzować. Też większego sensu mieć to nie będzie jeżeli ma być tylko jeden typ pojazdu.

Co do straganów: Mamy pomysł jak też pisał jeden z użytkowników na wynajem straganów w strefie handlowej, a jeżeli chodzi o plugin handlu to będzie autorski, spróbujemy wykorzystać w nim jakieś nowe rozwiązania.

Dziękuje jeszcze raz za nadsyłane propozycje oraz za wasze zaangażowanie.

To bardzo pomoże nam, aby "projekt" rozwijał się w dobrym kierunku.

Opublikowano

parkour, dodaj jakies minigierki do urozmaicenia gry.

Urozmaiceń tego typu na pewno na naszym serwerze nie zabraknie.

Proszę o podsyłania dalszych propozycji jednakże nie powtarzających się już w tym temacie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...