Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Resetowanie się laptopa

Westo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam taki problem mam windowsa 8 w laptopie i postanowiłem wrócić do ustawień fabryczych ponieważ komputer troche się zawieszał ale jednak zapomnialem podłączyć laptopa do ładowarki jak to się robiło to sie wyłączył laptop i od tej pory jest tak > włącza się laptop i jest napisane  Prygotowanie automatycznej naprawy po 30 sekundach diagnozowanie komputera i na 0.5 sekundy pokazuję się komunikat po prostu miga coś tam, że to może potrwać ponad godzine i czasem jest takie PIPPP" przy resetowaniu się ale to żadko..:/ da sie coś z tym zrobić? czy juz klapa do wywalenia laptop? proszę jakieś wskazówki dziekuje licze na szybką odpowiedź bo to nie mój laptop i troche przypał:P.

Opublikowano

Heeeh problem typowo softwarowy, ale laptop może się nadać do wyrzucenia :D

Wejdź w google i wpisz nazwę laptopa i factory reset. Jak miałeś lapka z systemem to którymś klawiszem powinno ci się włączyć RECOVERY. Potem wybierasz co ma przywrócić. I czekasz(ps. Tylko podłącz laptopa do prądu)

Opublikowano

Przywróć laptop do ustawień fabrycznych... od nowa. Strata zasilania podczas operacji tego typu to jedna z najgorszych rzeczy, jakie można zrobić.

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

@OsaX Nymloth ale jak mam niby to zrobić jak nie mam do niczego dostępu włącza się jest napisane Diagnozowanie ustawien i się resetuje.. hmm? jak klikam f2 przy resetowaniu systemu pokazuje sie BIOS 

@mon111 wpisałem.. moj laptop to 

Acer Aspire E1-571 

tylko nic mi to nie mówi co tam jest napisane :( za glupi jestem..

Opublikowano

Bo nie umiesz uruchomić trybu awaryjnego.

F8  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to cd z Windowsem wystarczy odpalić z napędu. 

Opublikowano

Następny co radzi nie wiedząc nawet co. Kombinacje klawiszy są dla konkretnych modeli laptopów, w instrukcji obsługi mu pisze jaka jest. Prościej naciskać F8 albo uruchomić system z CD.

Opublikowano

Nic nie daje alt+f10 klika to probowalem z 10 razy+ i tylko miga czasem i dalej to samo :/ jest jeszcze jakas inna kombinacja?

Opublikowano

Przeczytaj sobie instrukcję obsługi albo informacje lub manuale ze strony producenta laptopa, na pewno tam są. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...