Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Złożona modyfikacja Craftingu.

Gość nibyogar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję kogoś na tyle doświadczonego, by wiedzieć jak to zrobić. Poniżej przedstawiam mój pomysł i oczekuję, że znajdzie się ktoś na tyle hardcorowy, by wytłumaczyć mi jak tego dokonać, chociażby przez PW. Więc przechodząc do rzeczy, czy wie ktoś w jaki sposób zamienić Crafting ten co mamy na E w ikonę, która otwierałaby inny crafting 3FXuUnU.png 

Nie mówię o 3x3 tylko na przykład 9x9(zakładając że by się zmieściło), po prawej byłoby oczywiście pokazane co wyjdzie, natomiast po lewej byłoby 6 miejsc (oddzielonych od siebie) na narzędzia, które później sam mam zamiar stworzyć, czyli np dłuto, młot kowalski i tak dalej. Powstawałaby zależność, że np jak jest wsadzone w tamto miejsce narzędzie to da się wykonać jakiś tam item. Na chwilę obecną chcę tylko wiedzieć jak wstawić tam ikonę, która otwierałaby zmodyfikowaną wersję craftingu, czy jest ktoś z tym obeznany by mnie oświecić?

Opublikowano

Na chwilę obecną chcę tylko wiedzieć jak wstawić tam ikonę, która otwierałaby zmodyfikowaną wersję craftingu, czy jest ktoś z tym obeznany by mnie oświecić?

Modyfikacja Galacticraft dodaje drugą zakładkę (widoczną w trybie przetrwania) do menu widocznego zrzucie ekranu.

Jest udostępniana na licencji open-source, więc istnieje możliwość wglądu w jej kod źródłowy. Za dodanie i obsługę drugiej zakładki odpowiadają poniższe klasy:

Po przeanalizowaniu ich będziesz w stanie napisać własny kod na obsługę dodatkowej zakładki. Wymagana jest oczywiście znajomość Javy i Minecraft Forge'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...