Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opcje zmniejszenia oszustów / cziterów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od kilku miesięcy myśle jak tu zmniejszyć liczbę oszustów na moim nadchodzącym serwerze.

Jedyne co udało mi się wymyślić to płatne wejściówki, czyli:

Premium: Wchodzi za darmo oraz otrzymuje 4Dniowego Vipa na start

"Non-Premium": płaci najtańszego SmS jakiego znajdę i dostaje Vipa na 10Dni

Ma to na celu zmniejszyć ich liczbę, każdy kto zapłaci (bądź ma premium) będzie uważał i mało kto użyje hacka z powodu że po otrzymaniu bana nie wróci za darmo (albo za szybko na serwer)

Nie pisać mi tu o:

• No Cheat Plus
  • Anti-BOT
  • Anty XRay
  • I INNYCH PLUGINACH DO ZABEZPIECZENIA

Bo to najzwyczajniej nie działa w 100%, zawsze znajdzie się coś co oszuka dany system i będzie mógł czitować, jedyny pomysł na 0% cziterów to ten u góry.

Dodatkowo jeżeli macie jakieś pomysły jak zmniejszyć ich liczbę bez opcji płacenia za wejście to pisać, tylko nie pisać:

"Niech Admin chodzi za graczem"

"Niech Administracja patrzy na graczy" i tak dalej.

Admini nie mają czasu aby za wami cały czas chodzić i patrzeć co robicie, mają za zadanie pomagać wam, cały czas modyfikować serwer oraz sprawdzać nowe opcje czy nie ma bugów

TEMAT

Opublikowano

­Ja mam lepszy pomysł.

Aby gracz musiał się zalogować, najpierw będzie musiał rozwiązać test.

Test będzie miał około 20-25 pytań i tylko 60%+ będą mogli wejść. ;)

Opublikowano

To nie zmniejszy cziteró jedynie jakiś % dzieciaków z debilizmem ortograficznym.

Ale jak ktoś starszy rozwiąże test wejdzie i może włączyć hacki i co to da, dostanie Bana rozwiąże test zmieni nick i znów oszukuje...

Więc ten pomysł jest cienki

TEMAT

Opublikowano

­@pablos11

Włącz premium i zrób tzw. "przejściówki" dla non-premium.

Typki z premium raczej nie będą cheatowały, bo im się to nie opłaca, a jak non-premium będzie cheatował, to wydał kasę w błoto. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

@554461402688252517908.png HardStyl3r właśnie to chcę, dodatkowo aby nie było "Cienki serwer bo kasa za wejście" to dodatkowo daję Vipa na 4 i 10dni dla premium i nonpremium.

Ale nie wiem jak taki pomysł się przyjmie

TEMAT

Opublikowano

Najbardziej żal mi osób które nie będą mieć kasy na wejście a grają normalnie bez hacków, dodatkowo nie mogę dać darmowego wejścia dla nonP bo cziterzy wejdą w skórę "osoby grającej bez hacków"

Więc nie do końca wiem jak to rozwiązać

TEMAT

Opublikowano

Serwer jest dość wypasiony i mam plany na dłuższe działanie a nie 2msc...

1.8.4/3 to najnowsza wersja ale już szukając pluginów znalazłem huzuni który "prawdopodobnie" działa, choć na 100% nie wiem bo nie testowałem go.

TEMAT

Opublikowano

Ale mówię o jakimś tam okresie próbnym.

A obowiązkiem moderatora jest czasem też sprawdzić coś.

Temat cheaterów jest zawsze trudny, ale może gdy zrobisz jakieś czasowe ograniczenia to może coś się zmieni.­

aw

Opublikowano

Jakiś okres sprawdzania gracza będzie, nawet jak dodam opcję płatnego wejścia.

Wiem że trudny, to nie 1 taki temat który stara się jakoś zgładzić tą plagę

TEMAT

Opublikowano

Tylko że znam osoby które na nonP grają normalnie, czysto i nie oszukują, dlatego chcę dać Premium darmowe wejście +4Dni Vipa a dla pirackich 10Dni za 2.48 i wejściówkę na serwer

TEMAT

Opublikowano

To może zrób wstęp wolny dla graczy premium, a gracze bez zakupionej gry będą musieli złożyć podanie na forum. Tylko trzeba zabronić składań podań za "kolegów", którzy tak na prawdę mogą być multikontami. Nikt nie musi nic płacić, a osoba, która używa wspomagaczy nie wejdzie na serwer po banie bo mało kto ma jedno a co dopiero dwa konta premium.

Opublikowano

Premium ma wolny dostęp o nich się nie martwię, gorzej z pirackimi launcherami, mimo że nick ma ban + ip często zmieniają IP + Nick i znów wchodzą

Jedynym póki co wyjściem został bilet do kupna, chociaż gdyby było tak że bramka w hostingu rozpoznaje nr z którego przyszedł sms miałbym łatwiej, ugadałbym  się z adminem o darmowego sms'a i tam by wysyłali dodatkowo, jeżeli nr telefonu byłby w bazie to taki ktoś byłby odrzucany

TEMAT

Opublikowano

@ref

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na ten temat?

Opinię na ten pomysł:

(Wyżej w temacie także jest)

Gracze premium wchodzą za darmo na serwer oraz na start otrzymuje vipa na 4Dni

Gracz Non-Premium płacą (najmniejsza jaką znalazłem póki co) kwotę 2zł oraz dostają Vipa na 14Dni

Gracz no premium za 2zł kupuje sobie bilet na serwer, bilet daje prawo rejestracji gracza, PREMIUM nie potrzebuje tego biletu i może rejestrować się za darmo.

TEMAT

Opublikowano

Sprawdzanie pakietów czy coś w ten deseń

Sprawdzanie na skype losowo osoby, w pierwszej kolejności podejrzane.

Autorski antycheat, który pokazuje gdy ktoś używa kill aury

Anty x-ray jak na hypixelu  :)

No i wejściówki, to raczej najlepszy pomysł, tamte też są OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...