Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Movement w grze.

flipside

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie, otóż kiedyś zahaczyłem się o taką rzecz, że kiedy poruszamy się postacią, nie ma tego przerywanego movementu, czyli postać nie przesuwa się co 15 stopni tylko idzie płynnie wzdłuż kursora.

Jeśli ktoś wie o czym mówię i jest wstanie mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny :)

(Jeśli jest potrzeba wyjaśnienia tego bardziej dokładnie to pisać)

Opublikowano

Chodzi generalnie o to, że jak w LoLu klikam, żeby postać się poruszyła to ona nie jednokrotnie skręca, obraca się tak sztucznie o parę stopni i ten movement jest taki łamany, taki szorstki w oku - z tego względu też trudno jest dodge'ować jakieś zaklęcie - a widziałem kiedyś filmik jak koleś zrobił tak, że movement był taki naturalny, że postać nie obracała się o parę stopni ale poruszałaś się za kursorem.

Dam na takim przykładzie, w LoLu movement wygląda tak " > " a ja oczekuję czegoś takiego " ) "

Myślę, że jeśli osoba nie spotkała się z takim czymś wcześniej nie będzie wstanie mi pomóc :/

Opublikowano

Zrozumiałem o co chodzi ale sam nie zaobserwowałem u siebie czegoś takiego. Nie masz problemu z wydajnością gry, fps masz sporo?

Opublikowano

Przeciez to jest normalne ze jak klikniesz to postac odrazu sie przesuwa i idzie w druga strone, jak chcesz plynnosci nie puszczaj prawego przycisku i tak sie poruszaj (nie wiem czy dobrze zrozumialem pytanie)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...