Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy chcielibyście gildie na serwerze FreeBuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam do was pytanie czy połączenie serwera Freebuild wraz z gildiami jest dobrym pomysłem czy też nie?

Prosiłbym o dokładne sprecyzowanie swojego stanowiska.

Jeżeli uważacie, że takie połączenie jest dobre to prosiłbym o jakieś koncepcje tego co można dodać do pluginu.

Opublikowano

­Jeśli był by to drogi dodatek (trudno zdobyć przedmioty na zakładanie gildi), to czemu nie. ;)

Tylko pamiętaj, najlepiej aby gracz mógł tworzyć gildię na jednym świecie. ;)

Opublikowano

Według mnie nie :p

Freebuild to freebuild, po co tam gildie? Freebuild jest dobry na serwerze creative moim zdaniem, zeby na takim serwerze creative byly rozne swiaty z dzialkami (vip i zwykle), plus do tego freebuild resetowany co jakis czas ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o typowe gildie, to w sumie byłaby fajna odskocznia, ale nie wiem czy na dłuższą mete nie znudziłoby się to.

Poszedłbym w stronę jakichś gangów, gdzie nie miałyby one własnych rozległych cuboidów (ew. małe skrytki) i toczyły ze sobą wojnę ekonomiczną. 

Opublikowano

­Jeśli był by to drogi dodatek (trudno zdobyć przedmioty na zakładanie gildi), to czemu nie. ;)

Tylko pamiętaj, najlepiej aby gracz mógł tworzyć gildię na jednym świecie. ;)

Taki też mamy zamiar na jednym świecie i przedmioty trudne do zdobycia ale wszystko w granicach rozsądku.

Według mnie nie :P

Freebuild to freebuild, po co tam gildie? Freebuild jest dobry na serwerze creative moim zdaniem, zeby na takim serwerze creative byly rozne swiaty z dzialkami (vip i zwykle), plus do tego freebuild resetowany co jakis czas ;)

Chcieliśmy aby na serwerze były działki ale za odpowiednią opłatą (przedmioty/waluta, która można zdobyć w grze)

Opublikowano

Według mnie gildie nie są potrzebne na feebuild, ponieważ tak czy siak gracze będą chować cenniejsze rzeczy na działkę a śmieci na teren gildyjnym. Mi jakoś nie przypadło do gustu to połączenie. 

Opublikowano

Według mnie Freebuild z gildiami to nie Freebuild. Gdyby widziała na FB gildie, to od razu bym wyszła z serwera ;x Nie polecam tego dodawać, bo starsi gracze mogliby się "bulwersować".

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Jeżeli chodzi o typowe gildie, to w sumie byłaby fajna odskocznia, ale nie wiem czy na dłuższą mete nie znudziłoby się to.

Poszedłbym w stronę jakichś gangów, gdzie nie miałyby one własnych rozległych cuboidów (ew. małe skrytki) i toczyły ze sobą wojnę ekonomiczną. 

Pomysł ciekawy jednakże ze względu na średni wiek odbiorców wprowadzenie czegoś takiego na dłuższą metę byłoby nie możliwe.

Według mnie gildie nie są potrzebne na feebuild, ponieważ tak czy siak gracze będą chować cenniejsze rzeczy na działkę a śmieci na teren gildyjnym. Mi jakoś nie przypadło do gustu to połączenie. 

Właśnie obawiamy się, że gracze mogą chować cenniejsze przedmioty na działkach co zabije klimat myślę jednak, że gdyby były działki stosunkowo drogie mogło by się to utrzymać.

Proszę jednak o dalsze propozycje lub sprecyzowanie/rozbudowanie już będących.

Opublikowano

Nikt nie chce. Jeśli chcesz zrobić kilka serwerów w jednym to polecam bungeecord'a. A nie łączysz freebuild + gildie. Zły pomysł, oj zły :)

baner4.gif

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gildie zdecydowaliśmy, że nie pojawią się one na naszym serwerze jednakże rozważamy wprowadzenie systemu sojuszy i teraz pytanie do was czy taka inicjatywa odpowiadała by wam?

Czy macie jeszcze jakieś pomysły, które mogłyby rozwinąć nasz serwer i podsunąć dodatkowe koncepcje naszemu programiście?

Opublikowano

Freebuild to freebuild i wszystkie dodatki typu gildie nie będą dobrze współgrały.­ Zamiast systemu sojuszów wprowadźcie system sąsiedztwa =D Możecie porobić na mapie działkowej jakieś domki typu "Pan Dozorca" z NPC :P

Opublikowano

Wszyscy krytykują to połączenie. Sam mam serwer FreeBuild + Gildie i wcale nie bulwersuje on graczy i stał się o wiele ciekawszy. Co prawda nie posiadamy pluginu typu factions, lecz autorski plugin na gildie ale dla mnie to połączenie na moim serwerze było trafne i spodobało się bardzo graczom.

Opublikowano

jakbys znalazl programistę to czemu nie :)

Gracz zakłada działkę na której tylko tam może mieć gildie i można podbijać imne działki gdyby było PvP i powiększać teren.

Licze na lajk.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...