Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Muszę zakupić kare pamięci,bo moja 2 GB nie wystarcza :P 

Mam telefon LG F60.Max pamięć jaką obsłuży ot 32 GB.

Czym się kierować przy kupnie karty? Bo widzę class 10 itp 

Pasjonat
Opublikowano

Class'y to oznaczenie informujące o prędkości zapisu i odczytu danych.  Żebyś zobaczył różnicę np. podczas zrzucania plików z pc na sd musiałbyś mieć dobry dysk sdd, bo słabsze dyski po prostu nie wyrabiałyby. Dodatkowo zwracaj uwagi na podróbki, które mają zawyżaną pojemność; w przypadku niby 16gb naprawdę do zapisu może mieć z 8. Komentarze i opinie to jedne z najważniejszych rzeczy w necie.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Jak doczytałem class 10 ma min. 10 MB/s zapisu to class 6 ma min 6MB/s itd.

Czy to duża różnica w stosunku do class 6 ? 

Karta będzie wyłącznie do telefonu.I czy ten telefon (Lg F60) nie będzie ograniczał jakoś? 

Opublikowano

Co ma ograniczać ?   I tak będzie karta wolno działała w tym telefonie bo średnie transfery w nim są na poziomie porównywalnym do kart class 4 ( 4-5 Mb/s ). Jaką nie kupisz każda będzie działała.

Różnica w działaniu to w granicach 1-2s opóźnienia zapisu karty class 4 a class 10. W tanich telefonach nie ma znaczenia karta, sw końcu służy jako nośnik danych tylko. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...