Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS/Pomoc w zmianie sprzętu

czapiik9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie mam problem z FPS'ami, stosowałem się do wszystkich poradników jakie znalazłem by poprawić moje fps lecz na nic się to zdało. 

W grze mam około 70FPS a chciałbym wyciągnąć minimum 150-200 by móc "normalnie" grać. I tu powstaje pytanie, co muszę wymienić w moim kompie po najmniejszej linii oporu(najniższej cenie), ale też tak żeby to coś dało i żebym rzeczywiście mógł to zauważyć a nie wywalić pieniądze w błoto. 

Aktualnie mój sprzęt na którym gram prezentuję się tak jak widać w załączniku.

post-45496-0-95885000-1403790129.png
post-45496-0-56675400-1403790086_thumb.png

procesor 2rdzenie
Opublikowano

Przecie z 70 fps da się grać. :O Ściny zaczynają się poniżej 30 także nie rozumiem :v

Racja :D ja na 30 wbijalem golda 4 :D a znam  takich co po 180 meczach na intel i7 siedza w silverze :D.Ustaw max wydajnosc karty graficznej  albo kup procka intel quad 6600 

Procek na jakąś i5, i7.

Kartę graficzną.

Prosze cie :D gdzie on ci wsadzi tego intela i5 czy i7.. zobacz najpierw jego podstawke a potem pisz :D

Opublikowano

Racja :D ja na 30 wbijalem golda 4 :D a znam  takich co po 180 meczach na intel i7 siedza w silverze :D.Ustaw max wydajnosc karty graficznej  albo kup procka intel quad 6600 

Prosze cie :D gdzie on ci wsadzi tego intela i5 czy i7.. zobacz najpierw jego podstawke a potem pisz :D

Możesz dać link do tego procka jakiś? 

I czy ustawię max wydajność na karcie graficznej czy nic jej się złego nie stanie że tak powiem? (jestem zielony w tym temacie)

Może ktoś coś jeszcze powie odnośnie mojego problemu ?

Opublikowano

Możesz dać link do tego procka jakiś? 

I czy ustawię max wydajność na karcie graficznej czy nic jej się złego nie stanie że tak powiem? (jestem zielony w tym temacie)

Może ktoś coś jeszcze powie odnośnie mojego problemu ?

Nic sie nie stanie tylko jakosc (grafika moze spasc) a fpsy beda wieksze :D.http://ark.intel.com/pl/products/29765/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6600-8M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSBna tym procku spokojnie sobie pograsz :) bez scin na minimalnych ^^.Na alegro takie quady po 210 zloty chodza 

Opublikowano

wystarczy ze zmienisz procesor na quada lub i5 

Kolejny typ co sobie chce posty nabic :) za takie cos 5 pkt powinno byc :D.Gdzie on ci ma wsadzic tego i5? odpisz prosze gdzie gdzie on ma wsadzic tego i5 :D?

Opublikowano

Przy 70 FPS można już grać komfortowo .

" I once met a man who was paranoid about dying . So i shot him "

2wcg00w.jpg

Jeżeli pomogłem to poczęstuj -->  +  :]

Opublikowano

Nie rozumiem, o ile mi wiadomo ludzkie oko już nie ogarnia różnicy powyżej 60fps, no chyba że chcesz mieć zapas w postaci 150fps. Ja sam gram na 190-200fps, ale jak grałem na dawnym PC to miałem cały czas 60 i nie widzę kompletnie żadnej różnicy w komforcie rozgrywki.

No ale żeby nie było offtopu czy coś, to tak jak już poprzednicy powiedzieli, nowy procek. i5 tam nie wciśniesz, ale ten quad powinien spokojnie dać radę ;)

9amUS1C.png
Opublikowano

Zgadzam się z panem wyżej, jeżeli masz 60 fps, to nie masz wtedy aż tak słabego kompa.

To w zupełności wystarczy. Pozdrawiam.

Opublikowano

Zgadzam się z panem wyżej, jeżeli masz 60 fps, to nie masz wtedy aż tak słabego kompa.

To w zupełności wystarczy. Pozdrawiam.

Nie rozumiem, o ile mi wiadomo ludzkie oko już nie ogarnia różnicy powyżej 60fps, no chyba że chcesz mieć zapas w postaci 150fps. Ja sam gram na 190-200fps, ale jak grałem na dawnym PC to miałem cały czas 60 i nie widzę kompletnie żadnej różnicy w komforcie rozgrywki.

No ale żeby nie było offtopu czy coś, to tak jak już poprzednicy powiedzieli, nowy procek. i5 tam nie wciśniesz, ale ten quad powinien spokojnie dać radę ;)

Panowie się nie wypowiadają jeżeli nie mieli przed oczyma monitora z 144 Hzami. Oko w ogóle nie widzi w fpsach to po pierwsze, a po drugie co ma odbieranie obrazu przez oko do ilości klatek na monitorze?? Przy 60 hz widać przeskakiwanie obrazu, a przy 120Hz+ tego przeskakiwania nie ma. Nie odczuwacie tego, bo nie mieliście styczności z lepszymi monitorami.

Opublikowano

człowieku po co ci te 150fps jak widzisz okiem max 30 no chyba że jesteś matrix to ok >.<

Graj nie becz dzieci w Polsce nie stać na CS:Go >.<

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...