Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne skoki pingu (może pingu) za rozwiązanie daję skina do 5ojro

xdragoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem dotyczący mojego internetu (a może jego ustawień) 

Więc chodzi o to że w CS:GO ping skacze jak szalony... przykładowo zaczynam grę z 60/70ms a po 1/2 minutach ping skacze do tylu że licznik nie wyrabia i pokazuje stałe 70ms... W grach typu BF 4 i COD BO 2 zauważyłem że są skoki pingu ale w okolicach 110/130ms co nie sprawia mi większego kłopotu.

Podczas przeglądania internetu stronki ładują się szybko przez ok 5 minut i zaczyna się cyrk ... strony ładują się ok 1 /2 min a po kilku sec wraca wszystko do normy...

Dodam jeszcze ''prawdopodobnie'' przydatne info...

-Na starym dysku wszystko pinknie śmiagło... ''tak popsuł mi się dysk''

-Po zmianie dysku zainstalowałem pierwsze co to wszystkie sterowniki itp

-Kupiłem GTA V , zainstalowałem i podczas gfry w Online wywalało mnie z sesji... zirytowało mnie częste wywalanie z gier , więc zacząłem poszukiwać sposobów na obniżenie pingu...

-Grzebałem w rejestrze ''TcpAckFrequency , TcpNoDelay i tylko to tam zmieniałem''

-Ściągnąłem CFOSpeed co poprawiło troszkę grywalność w online...

-Zmieniałem rezerwowalną przepustowość z 20 na 0

-Ściągnąłem CS'a i zauważyłem że ping co jakiś czas skacze tak wysoko że muszę często relogać się na rankedy co jest naprawdę irytujące...

Specyfikacja:

Intel Pentium G840 2,8GHZ 2 rdzenie

GTX 650TiBoost 1GB

4gbram

Wątpię żeby to była wina CS'a , wszystko działało pięknie dopóki nie wymieniłem dysku...

Jak wspomniałem , za najbardziej pomocny post skin do 5 ojro :P

Opublikowano

A przypadkiem nie tracisz pakietów?

Spróbuj spingować jakąś popularną stronę w momencie kiedy internet zaczyna Ci wariować.

Jeżeli będziesz tracił pakiety to będziemy wiedzieli kim najprawdopodobniej jest winowajca, a jeżeli tracone nie będą to tak jak wyżej kolega wspomniał przeskanuj dysk twardy,sprawdź czy nie ma na nim bad sectorów i czy żaden z podejrzanych procesów nie działa Ci w tle. Dla pewności przeskanuj komputer programem antywirusowym,przeskanuj i wyczyść rejestr. No i oczywiście jeżeli nie masz tego zrobionego to w menadżerze urządzeń, w dziale "karty sieciowe",a następnie "zarządzanie energią" odznacz opcję pod nazwą Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.

Jeżeli żadna z tych opcji nie pomogła,pisz śmiało. Na pewno jakoś Ci pomożemy :)

1314539894-U88990.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...