Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak miejsca na dysku - skan Malwarebytes

XFragsHD

Pytanie

Opublikowano

Hej wszystkim!

Ostatnio zauważyłem, że moje miejsce na dysku bardzo szybko znika. W miesiąc liczba wolnych gb spadła z 15 do 3. Nie instalowałem żadnych dodatkowych programów ani gier. Zawsze staram się zmieniać docelowe miejsce instalacji z dysku C na moje 3 inne dyski dlatego miejsce, które tracę jest tym bardziej dziwne. Trochę googlowałem i oprócz usunięcia pliku dotyczącego uśpienia systemu (10GB) i używania CCleanera którego i tak używam codziennie nic ciekawego nie znalazłem.

Zrobiłem skan Malwarebytes'em który wykrył kilka ciekawych plików. Oprócz MyStart oraz Astro-coś nie usuwałem niczego (patrz: załącznik skan.txt)

skan.txt

Spojrzałem też na dysk jeżeli chodzi o wielkość plików programem "Treesize" i widziałem który folder zabiera najwięcej miejsca etc. Nie wiem który z folderów jest potrzebny nie licząc aplikacji które musiałem zainstalować (Java, Adobe i jakieś sterowniki). Nie wiem też gdzie jest Cache który mógłbym oczyścić ale CCleaner robi to chyba za mnie :O

Tak czy siak, nie wiem co w tej chwili mogę jeszcze zrobić :(

@Edit

W ProgramData folder "NVidia Corp." zabiera 3.5GB :O w Program Files znowu NVidia Corp., tym razem 3,3GB a w Program Files (x86) nie widzę niczego nadzwyczajnego. Mam też "MSOCache" który waży 0,5GB

@Edit2

Trochę się bawiłem i już mam 8,8GB wolnego miejsca... trochę mało jak na 60GB SSD z praktycznie samym systemem... ale zawsze coś

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę się bawiłem i już mam 8,8GB wolnego miejsca... trochę mało jak na 60GB SSD z praktycznie samym systemem... ale zawsze coś

Ja na systemowym 60GB win 8.1 64 bit mam 10gb wolnego, więc myśle, że to normalne.

Nie wiem też gdzie jest Cache który mógłbym oczyścić ale CCleaner robi to chyba za mnie 

Pobierz jeszcze odkurzacz i advanced system care

Też możesz sprawdzić czy masz wyłączone kopie zapasowe i punkt przywracania systemu

Opublikowano

skorzystało z tych dwóch programów i mam teraz 9,6GB wolnego miejsca ^_^ dzięki :D do zamknięcia

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...