Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo Jazdy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Czy to prawda że można chodzić na wykłady itp od 17 roku życia a jak skończę 18 robię od razu prawko?

2.Ile mniej więcej kosztuje robienie prawo jazdy?

3.Trudne są pytania?

4.Jak wygląda test praktyczny?

5.Jakieś cenne rady ? :D

Opublikowano

1. Tak

2.Zależy za którym zdasz ile dokupisz godzin itp itd. 1200zł+ zazywczaj.

3.Niektóre są totalnie bezsensu (np czy kolumna pieszych może stać na zakazie postoju) ale idzie się tego wyuczyć.

4.Na placu łuk + wzniesienie i jedziesz na miasto (parkowanie,zawrócenie + troche skrzyżowań itp).

5.Nie ociągaj się im szybciej zrobisz tym szybciej będziesz miał to z głowy.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

1. Ja zacząłem 3 miesiące przed 18

2. Zależy ile ale na pewno będziesz musiał trochę wydać ( ja za wszystko = dokupowanie kilkanaście jazd, 2 egzaminy praktyczne, 4 teorie itp. = +4,000 zł )

3. Pytania są różne. Większość z nich jest bez sensu. Polecam szukać po necie bo dużo osób udostępnia te które oni mieli na egzaminie

4.  Losujesz co będziesz musiał pokazać ( świata, płyny, zatrąbić xD 2 rzeczy jakieś ) łuk do przodu, do tyłu. Jazda z ręcznego ( później na mieście - Ja jeździłem około 45-50 min. Parkowanie, skrzyżowania, umiejętność włączenia się do ruchu

Zależy jaki egzaminator co sobie zażyczy w danym momencie )

5. Grunt to żeby się nie denerwować. Mogą po tobie krzyczeć ( większość egzaminatorów udupia za 1 razem no chyba że naprawdę dobrze jeździsz ) Np. znałem taki przypadek gdzie mój znajomy stał na czerwonym. Pokazała się strzałka zielona to zaczął jechać. Strzałka się wyłączyła zanim skręcił za sygnalizator - oblał ( a droga była pusta więc nic by się nie stało ) 3/4 egzaminatorów za same g**** oblewa a potem trzeba znowu iść, na następny termin i płacić kolejne 140 haha :P Chociaż Ja np. miałem koszmarnego egzaminatora. Darł japę na cały samochód ale w miarę dobrze jeździłem - to co chciał to zrobiłem i zaliczył mi. Na koniec uśmieszek "Zdał Pan" "Cieszy się Pan" :3

Opublikowano

1. Można zaczynać 3 miesiące przed 18. 

2. 1000 zł + zależy gdzie, jeżeli zdasz za 1 razem.

Opublikowano

1.Czy to prawda że można chodzić na wykłady itp od 17 roku życia a jak skończę 18 robię od razu prawko?

2.Ile mniej więcej kosztuje robienie prawo jazdy?

3.Trudne są pytania?

4.Jak wygląda test praktyczny?

5.Jakieś cenne rady ? :D

1) Wykłady masz od 17 roku życia, natomiast jazdy z instruktorem możesz zacząć 3 miesiące przed 18-nastką.

2) Zależy od szkoły jaką wybierzesz, ja miałam za darmo :P, bo pieniądze z Unii :), ale głównie od 1200-1500.

3) Nie są jeżeli się pouczysz ;), przeczytaj chociaż podstawowe zasady ruchu drogowego z książki, którą ci dadzą na wykładach ;), oraz polecam stronę "ZdamyTo" serio wykupiłam testy na miesiąc, możesz mi wierzyć lub nie, miałam 72/74 za pierwszym zdałam, na 32 które miałam, 30 albo 31 było z tej strony. Jak się rejestrujesz masz 3 dni darmowych testów, ale nie pełne, polecam wykupić na miesiąc przelewem i przede wszystkim jak wykupisz, przyłóż się do tego dziennie np po 3-4 godziny porób te testy, tam jest ponad 2,2 tyś pytań przerób je wszystkie kilka razy jak ja, bo w puli ogólnie jest 4 tyś coś pytań, ale większość to te same tylko inny obrazek lub inaczej przekształcone pytanie.

4) Jak wygląda .. czekasz w Wordzie i przez taki megafon czy jak to nazwać, wyczytają twoje imię i nazwisko, potem instruktor ci się przedstawia i mówi co komputer wylosował dla ciebie(Przed tym dowód musisz mu pokazać), (Ja miałam płyn od spryskiwaczy i światła wsteczne), następnie przygotowujesz się do jazdy (Musisz ustawić fotel, lusterka i zagłówek !!!, bo niektórzy tego nie robią i błąd masz), lecisz łuk przód i tył (Musisz się patrzeć w lusterka i chociaż raz przez tylnią szybę), następnie wzniesienie z ręcznego i na miasto.

5)  Zero stresu, zero złości, wyje... po całości ;), miałam tak bo zadałam za drugim praktykę, miałam wywalone i zdałam :P, słuchaj uważnie instruktora i rozglądaj się w lusterka itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...