Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PC teraz bez GPU vs. Kupno PC z GPU ale "oskrobanym"

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wakacje chcę zakupić komputer i nie wiem czy zdołam uzbierać 4,000. Teraz moje pytanie, lepiej od razu kupić taki PC (bez GPU) i później dokupić 970, lub jakiś radek który ma wyjść w Czerwcu

http://www.morele.net/inventory/info/9gmuKG/

czy lepiej kupić coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/uVc5cw/

już razem z GPU ale w oskrobanej wersji, bez OC, trochę starszy model procka, slabsza płyta główna, obudowa, bez ssd itp.

Powiem tak, cierpliwość mam aby poczekać na te GPU ponieważ do CS:GO czy LOL'a czy do czegokolwiek zintegrowana powinna wystarczyć.

Opublikowano

Też miałem taki problem i powiem ci, że przez jakiś czas pogodziłem się z myślą, że nie będę miał póki co karty graficznej. Ale wiesz co? Luja a nie bez GPU! Moim zdaniem lepiej kupić teraz i potem się nie martwić, bierz ten za 3,5 kafla (3,6 dokładniej). Jest to opinia moja, tudzież klienta, nie eksperta.

wz05.png

Opublikowano

Też miałem taki problem i powiem ci, że przez jakiś czas pogodziłem się z myślą, że nie będę miał póki co karty graficznej. Ale wiesz co? Luja a nie bez GPU! Moim zdaniem lepiej kupić teraz i potem się nie martwić, bierz ten za 3,5 kafla (3,6 dokładniej). Jest to opinia moja, tudzież klienta, nie eksperta.

Z jednej strony tak ale chce mieć ten "sprzęt" na przyszłe kilka lat a jak mam co roku wymieniać coś to wole kupić raz a porządnie lecz bez karty graficznej na start i nie przepłacać potem tego 1,000 czy więcej na wymianę podzespołów.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy potrzebna będzie Karta Dzwiękowa? Czy to jest już jakoś wbudowane w Mobo czy jak?

Opublikowano

Z jednej strony tak ale chce mieć ten "sprzęt" na przyszłe kilka lat a jak mam co roku wymieniać coś to wole kupić raz a porządnie lecz bez karty graficznej na start i nie przepłacać potem tego 1,000 czy więcej na wymianę podzespołów.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy potrzebna będzie Karta Dzwiękowa? Czy to jest już jakoś wbudowane w Mobo czy jak?

Jest zintegrowana z płytą główną.

W kwestii karty graficznej - to już zależy od Ciebie. Jeśli możesz wstrzymać się z zakupem i zdobyć przez ten czas gotówkę na lepszy sprzęt to zaczekaj.

Do mało wymagających gier zintegrowany układ graficzny Ci wystarczy.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Czyli po prostu zakupić ten zestaw bez GPU a dopiero później kupić GPU jak wyjdzie może jakiś lepszy niż 970 (Pomijając 980 bo to za drogie...) ? :)

Opublikowano

W najblizszym czasie, kiedy wyjdą nowe radeony "3xx" z tymi nowymi niby rewolucyjnymi o wiele szybszymi pamięciami, lepszą kulturą pracy niz dotychczasowa wszystko moze potanieć więc spokojnie jak dla mnie czekaj miesiąc, czy dwa i moze kupisz 970 za np. 1300 zl :D Ta integra da ci 100fps na niskich w cs:go więc jeśli grywasz w takie gry to spokojnie wytrzymasz ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...