Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Wybrać Gravesa czy Caitlyn

JARO323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obie postaci swoją drogą wyszły już z mety, ale uważam, że teraz bardziej przydatny jest Graves.

+ dash (zwiększa AS)

+ oślepienie

+ spowolnienie

+ obszarowe skille (Q i R)

+ bardzo dużo robi z ulti w TF'ie

- manożerny

- mały zasięg

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Caitlyn, plusy:

- największy, początkowy zasięg autoataku ze wszystkich championów

- możliwość rozstawiania pułapek, które unieruchamiają przeciwnika (dobrze sprawdzają się podczas ucieczki oraz jako środek prewencyjny przeciwko gankom)

- Q skill o dalekim zasięgu

- możliwość spowalniania przeciwników

- dobre/niedobre ulti (jedno z lepszych lub gorszych ulti - bo latwo można zablokować jej ulti)

Graves, plusy:

- posiada dash, który pozwala na ściganie lub uciekanie przed przeciwnikami, a także zwiększa szybkość ataku

- potrafi oślepić i spowolnić przeciwnika swoim "granatem dymnym" (ciekawa mechanika, przeciwniki stojąc w granacie dymnym nie widzi nic poza jego obrębem)

- Q i R skill to umiejętności obszarowe

Ja mimo wszystko wzięłabym Caitlyn, ma duży zasięg i fajne ulti.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Moim zdanie graves bardzo mocny adc, plusy już powyżej wypisali. Jednak jego burst niekiedy potrafi bardzo dużo zrobić. Uwielbiam tego adc, Cait grałem kiedyś i kosiła ale jej czasy się skończyły.

Opublikowano

Oczywiście że Graves często go można spotkać w lidze ostatnio :) 

Graves:

Bardzo fajny dash i czasami naprawdę skuteczny do dobicia wroga lub ucieczki 

Oślepia i spowalnia przeciwników którzy wejdą w jego granat dymny też przydatna umiejętność zwłaszcza gdy trafisz adc  ^_^ 

Q i R to skille obszarowe 

zauważyłem że ma dość wysokie DMG 

bardzo dobry ult gdy wykorzystać dash + ult gdy przeciwnik ucieka z małą ilością życia masz gotowe zabójstwo :)

Minusy:

Słaby zasięg 

Opublikowano

Graves:

Oślepia i spowalnia przeciwników którzy wejdą w jego granat dymny też przydatna umiejętność zwłaszcza gdy trafisz adc  ^_^ 

bardzo dobry ult gdy wykorzystać dash + ult gdy przeciwnik ucieka z małą ilością życia masz gotowe zabójstwo :)

Minusy:

Słaby zasięg 

Graves:

Minusy:

Słaby zasięg 

A tristana jest dobra?

Opublikowano

Graves:

Minusy:

Słaby zasięg 

Graves:

Minusy:

Słaby zasięg 

A tristana jest dobra?

Tristana też bardzo dobra chociaż nie wiem czy ostatnio z nią nic nie robiono bo co raz mniej ją widać ale na niskim elo powinna dać rade :)

Tristana:

Jakiś tam mechanizm ucieczki po przez użycie "W" odskoku/doskoku do przeciwnika przydaje się to gdy np chcesz doskoczyć do kogoś lub odskoczyć od tf'a

Wysoki zasięg

Niezły ult który odpycha przeciwnika i otrzymuje obrażenia 

Łatwa farma 

W early moim zdaniem zbyt papierowata

Opublikowano

Graves jest teraz w mecie, a Cait dostała chyba jakieś nerfy, bo ostatnio dmg mi się zmniejszył xD Ja bym kupił najpierw Gravesa.

Opublikowano

Osobiście wolę Graves'a

Zalety:

- bardzo duże obrażenia z Q i R

- łatwe farmienie na linii

- świetne W

- możliwość ucieczki

Graves zdecydowanie lepszy niż Caitlyn.

Opublikowano

Zdecydowanie Graves. Ten champion nadrabia zasięg swoim chorym DMG. Jak na ADC jest dosyć mobilną postacią.

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Wszyscy ładnie piszą o tym Gravesie, a nikt (chyba) nie wspomniał o jego fajnej pasywce, co 1 autoatak dodaje po 2+ MR i armora :] Ja osobiście mainuje Gravesa i moim zdaniem jest najlepszym adc w tej mecie. Cait zbyt nie umiem grać, więc nie wypowiem się o niej :]

Aktualnie 18 pentakilli w lolu, dywizja platyna 2.

Ponad 1200H w CS:GO, ranga LEM.

Tylko raz  top 1 w metinie.                                             Moje życie ma sens!

Narazie to są moje osiągnięcia.

Mam wyje**ne na wasze hejty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

caltyn jest dobra w early game lecz słaba w late game, graves moim zdaniem jest dobry jak i w early tak i w late, lecz są dużo lepsze adc aktualnie moim zdaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...