Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kod Pluginu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się edytować napis  w postawionych tabliczkach ??

Ponieważ chce zrobić plugin który po kliknięciu w tabliczkę dołącza do areny i pokazuje liczbę graczy na tablice.

Opublikowano

Wiekszosc minigier obsluguje raczej tabliczki i ma to w sobie, wystarczy to tylko ladnie skonfigurowac i wiedziec co wpisac na danej tabliczce.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

jak po kliknięciu na tabliczke to zwykły InteractEvent 

Tak, ale to nie ma związku z pytaniem. ;)

Opublikowano

Tak, ale to nie ma związku z pytaniem. ;)

Ponieważ chce zrobić plugin który po kliknięciu w tabliczkę dołącza do areny i pokazuje liczbę graczy na tablice.

aha.

Więc tak jak pisałem, potrzebny ci będzie PlayerInteractEvent 

https://hub.spigotmc.org/javadocs/bukkit/org/bukkit/event/player/PlayerInteractEvent.html

Gdzie sprawdzasz czy to było kliknięcie w blok, i wtedy pobierasz ten block, sprawdzasz czy to znak i możesz już wtedy Sign sign = (Sign) block.getBlockState();

czy jakoś podobnie.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@GotoFinal

To jest pytanie:

To jest zbędny komentarz, który nie ma związku z pytaniem:

Ponieważ chce zrobić plugin który po kliknięciu w tabliczkę dołącza do areny i pokazuje liczbę graczy na tablice.

;)

Opublikowano

@GotoFinal

To jest pytanie:

To jest zbędny komentarz, który nie ma związku z pytaniem:

;)

Edytować napis w postawionych tabliczkach.

Ja tu widzę pytanie o edycje napisów na już istniejących "postawionych" tabliczkach.

Ty odpowiedziałeś na pytanie "Czy da się edytować napis podczas stawiania tabliczek??"

Więc... coś słabo czytasz.

A do tego to nie jest zbędny komentarz, tylko dokładniejszy opis problemu, ten poprawny.

Zawsze powinno napisać się co chce się osiągnąć, by mieć pewność że taki shooly też zrozumie pytanie, jak widać, nie wyszło ;)

Problem rozwiązany?

Mogę jeszcze dodać że można też uzywać pakietów, bukkit lub spigot chyba nawet miał metodę sendSign czy jakoś podobnie. A jak nie, to trzeba samemu się pobrudzić lub użyć ProtocolLib

Możesz wtedy ten napis zrobić animowany, bo prawdziwa edycja bloku mogłaby lagować.

Opublikowano

@GotoFinal

Odpowiedziałem na zadane pytanie:

SignChangeEvent, klasa Sign (pobierana przy użyciu Block.getState())

Gdyby chciał zapytać o to, jak zrobić coś po naciśnięciu na tabliczkę, to napisałby zupełnie inne pytanie. ;)

Nie wiem, jaki związek ma

napis  w postawionych tabliczkach ??

Z naciskaniem na postawione tabliczki, o ile w ogóle jakiś ma.

Druga linijka w jego poście w ogóle mnie nie obchodzi...

Jakby tam napisał, że chce zrobić plugin na animowany MOTD, to też wszyscy ignorowali by pytanie, i odpowiadali jak zrobić animowane MOTD?

Mógłbyś zacytować na jakie pytanie ty odpowiadałeś?

Opublikowano

@GotoFinal

Odpowiedziałem na zadane pytanie:

Gdyby chciał zapytać o to, jak zrobić coś po naciśnięciu na tabliczkę, to napisałby zupełnie inne pytanie. ;)

Nie wiem, jaki związek ma

Z naciskaniem na postawione tabliczki, o ile w ogóle jakiś ma.

Druga linijka w jego poście w ogóle mnie nie obchodzi...

Jakby tam napisał, że chce zrobić plugin na animowany MOTD, to też wszyscy ignorowali by pytanie, i odpowiadali jak zrobić animowane MOTD?

Mógłbyś zacytować na jakie pytanie ty odpowiadałeś?

Na całość, tak jak się odpowiada na pytania...

Napisał jaki chce zrobić plugin i co do tego potrzebuje, więc odpisałem mu czego powinien użyć.

że w pobranym BlockState już może edytować znak, i że jak chce zrobić taki plugin to musi nasłuchiwać eventu od interakcji.

Bo tak się czyta pytania... trzeba być chyba idiotą by patrzeć tylko na to co stoi obok znaku zapytania.

Bo wtedy można od razu odpowiedzieć:

"Tak"

Bo się tylko spytał czy się da, a nie jak, trzeba zrozumieć o co chodzi autorowi, a nie jak robocik, poczytać do znaku zapytania a resztę olać.

A idąc twoją logiką, nie odpowiedziałeś na nic związanego z tematem: (i ja wtedy też nie)

1. Nie ma tu pytania o edycje znaku podczas stawiania.

2. Pytanie jest o to czy się da to zrobić, a nie jak.

Ale na szczęście można przeczytać całość pytania i odpowiedzieć z sensem... albo jak ty, odpowiedzieć na co ci wygodniej i udawać że jest ok.

Ale może staczy tego bezsensownego offtopu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...