Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinia o nielimitowanym lte w play za 69 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakie macie opinie? Przycinają prędkość? Nielimitowana usługa dotyczy również sieci 3g i 2g? 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Nie brałabym tego LTE, mam w domu tego ich pendrive z LTE, powiem tak jak się gdzieś jedzie na Wakacje, to można śmiało go brać, może internet nie zasuwa jakbyśmy chcieli, ale chociaż będzie. Bo jeżeli chodzi, o gry czy aby coś pobrać, to życzę powodzenia xD. Ja planuję go wziąć i wypróbować na Okunince(Jezioro Białe) w tym roku :P

Opublikowano

Nie brałabym tego LTE, mam w domu tego ich pendrive z LTE, powiem tak jak się gdzieś jedzie na Wakacje, to można śmiało go brać, może internet nie zasuwa jakbyśmy chcieli, ale chociaż będzie. Bo jeżeli chodzi, o gry czy aby coś pobrać, to życzę powodzenia xD. Ja planuję go wziąć i wypróbować na Okunince(Jezioro Białe) w tym roku :P

Ja mam internet stacjonarny 3 mb/s w orange z pingiem 60. Play ma nadajnik umts 2100. Mieszkam około 8 km od nadajnika i mam antenę akc2 uni. Mieszkam na wsi. Dlatego się zastanawiam. 

Opublikowano

Ja mam Red Bull Mobile (też Play), tam jest za darmo darmowe LTE na kartę, warunek to 35zł na koncie + ważność konta, czyli wychodzi jakieś 30zł na miesiąc, bo średnio 1zł = 1 dzień ważności konta.

Ogólnie wszystko śmiga jak powinno, nigdy nie miałem z tym problemów. Słyszałem przypadki, gdzie operator w "nielimitowanych" internatach mobilnych ograniczał transfer przy nadmiernym użyciu, ale tutaj masz ofertę na kartę, więc nie ma raczej problemów wielkich, bo można "zerwać" z operatorem w każdej chwili.

W różnych regionach Wrocławia prędkości od 20-50Mb/s, bardzo zmiennie, ale to i tak wystarcza zawsze do przeglądania internetu.

Opublikowano

Ja mam Red Bull Mobile (też Play), tam jest za darmo darmowe LTE na kartę, warunek to 35zł na koncie + ważność konta, czyli wychodzi jakieś 30zł na miesiąc, bo średnio 1zł = 1 dzień ważności konta.

Ogólnie wszystko śmiga jak powinno, nigdy nie miałem z tym problemów. Słyszałem przypadki, gdzie operator w "nielimitowanych" internatach mobilnych ograniczał transfer przy nadmiernym użyciu, ale tutaj masz ofertę na kartę, więc nie ma raczej problemów wielkich, bo można "zerwać" z operatorem w każdej chwili.

Na czym polega ten internet na kartę? Nadaję się do ściągania dużych plików? 

Opublikowano

No normalnie masz "nielimitowany" internet, jeśli używasz LTE. Poza nim normalnie nalicza ci się transfer.

Opublikowano

No normalnie masz "nielimitowany" internet, jeśli używasz LTE. Poza nim normalnie nalicza ci się transfer.

A tą kartę wkłada się do modemu? (Nie znam się na tym) 

Opublikowano

A tą kartę wkłada się do modemu? (Nie znam się na tym) 

Karta taka jak każda inna, raczej powinna pasować xD

Opublikowano

Nie zgodze sie. Nawet w duzych miastach potrafi miec to kiepska predkosc i zasieg, nie mowiac jak sie pojedzie gdzies na wakacje. To odnosnie tego modemu mniejszego.

Z tym wiekszym jest lepiej. Ale net wedlug mnie "d... nie urywa" ;) jak sie przekroczy limit to Ci obcinaja mocno predkosc internetu.

Bardziej bym polecala wziac cos z Toya, o ile masz mozliwosc. Moj facet ma internet normalny, stacjonarny, w domu z toyi i co roku powiekszaja mu predkosc o 30mb/s, internet bez limitu jest, caly czas w pierwotnej cenie jaka mial na poczatku. Jest znakomity.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja zgodnie z umową mam darmowe LTE, aczkolwiek po nabiciu 3gb transferu zwalnia 

11.jpg

Opublikowano

Nie zgodze sie. Nawet w duzych miastach potrafi miec to kiepska predkosc i zasieg, nie mowiac jak sie pojedzie gdzies na wakacje. To odnosnie tego modemu mniejszego.

Z tym wiekszym jest lepiej. Ale net wedlug mnie "d... nie urywa" ;) jak sie przekroczy limit to Ci obcinaja mocno predkosc internetu.

Bardziej bym polecala wziac cos z Toya, o ile masz mozliwosc. Moj facet ma internet normalny, stacjonarny, w domu z toyi i co roku powiekszaja mu predkosc o 30mb/s, internet bez limitu jest, caly czas w pierwotnej cenie jaka mial na poczatku. Jest znakomity.

A tu akurat kolejny news, mój wujek tak samo miał jakieś limity, nie pamiętam tylko czy na dzień czy tydzień. Wykorzystał limit, a prędkość nadal była taka sama i wykorzystał 5x więcej niż było to możliwe, aż w Playu się zdziwili ... ;p. Ale co lepsze jemu śmiagło elegancko, bo on brał tam telefon i coś jeszcze, dostał taki mały modem ile wykorzystał itp.

Opublikowano

W kazdym modemie mozna sprawdzic ilosc zjedzonego transferu, a przynajmniej w wiekszosci powinno to byc. Ja kazdy modem jaki mialam mial swoja aplikacje lub strone na ktorej mozna bylo to sprawdzic.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

W kazdym modemie mozna sprawdzic ilosc zjedzonego transferu, a przynajmniej w wiekszosci powinno to byc. Ja kazdy modem jaki mialam mial swoja aplikacje lub strone na ktorej mozna bylo to sprawdzic.

Przypominam, że ten temat dotyczy opinii internetu unlimited z modemem.  Mają prawo przyciąć prędkość do 16 lub 32 kb w tym unlimited za 69 zł czy tylko do 2 mb/s?

Opublikowano

Maja prawo przyciac Ci szybkosc. Przypomnialo mi sie tez, ze to jest na zasadzie ze jak przekroczysz limit to MOGA Ci przyciac szybkosc, jednak nie musza. Ja chyba nigdy nie odczulam wolniejszego internetu przy tej ofercie, ale tez nie wiem ile tego transferu zuzywalam wtedy. Prawdopodobnie duzo, bo gry online, yt, twitch i wiele innych troche tego zjadaja.

Mysle, ze mozesz zaryzykowac i wziac ich internet. Nie jest najwyzszych lotow, ale jest ok. Chyba, ze tak jak mowilam wczesniej, masz mozliwosc zeby miec net z toya, wtedy bedzie pelen luksus. ;)

A, i jak przytna to raczej do tych 2mb/s

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Maja prawo przyciac Ci szybkosc. Przypomnialo mi sie tez, ze to jest na zasadzie ze jak przekroczysz limit to MOGA Ci przyciac szybkosc, jednak nie musza. Ja chyba nigdy nie odczulam wolniejszego internetu przy tej ofercie, ale tez nie wiem ile tego transferu zuzywalam wtedy. Prawdopodobnie duzo, bo gry online, yt, twitch i wiele innych troche tego zjadaja.

Mysle, ze mozesz zaryzykowac i wziac ich internet. Nie jest najwyzszych lotow, ale jest ok. Chyba, ze tak jak mowilam wczesniej, masz mozliwosc zeby miec net z toya, wtedy bedzie pelen luksus. ;)

A, i jak przytna to raczej do tych 2mb/s

Dotyczy to również 3g i 2g? W nocy również transfer się nalicza? 

Opublikowano

Tyczy sie to wszystkiego. Nie wazne czy to 2g, 3g, lte to wszedzie moga Ci przyciac.

Mi chodziło o to czy ta usługa dotyczy 3g i 2g. Gdy zużyje 70 gb na przykład i z powodu zasięgu przejdę do  3g to czy nadal będzie unlimited? w plusie nie ograniczone jest tylko lte bez 3g i dlatego się pytam. W nocy transfer również się nalicza? 

Opublikowano

Ah, przepraszam. Na lte i 3g powinno byc bez limitu, nie wiem natomiast jak sie ma sytuacja z 2g.

Co do nocnych transferow to juz zalezy od umowy, bo w niektorych abonamentach z tego mozna ubiegac sie o to by w nocy nie bylo transferow, itp, przez jakis czas bez oplat.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ah, przepraszam. Na lte i 3g powinno byc bez limitu, nie wiem natomiast jak sie ma sytuacja z 2g.

Co do nocnych transferow to juz zalezy od umowy, bo w niektorych abonamentach z tego mozna ubiegac sie o to by w nocy nie bylo transferow, itp, przez jakis czas bez oplat.

Wypytałem konsultanta o tym. Teraz zostało pytanie, jak często przycinają prędkość po 100 GB.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedy testowałem ten internet w maju to pod koniec okresu testowego podczas gier modem się wyłączał. Dlaczego? 

Opublikowano

Praktycznie nie ma czegoś takiego jak nielimitowany internet LTE.

Każdy operator przy ofercie "Nielimitowany internet LTE.." ma zapis, że po wykorzystaniu przez Ciebie w danym okresie rozliczeniowym np. 100gb ma prawo zredukować Ci prędkość do takiej, na której nawet poczty nie sprawdzisz. Dlatego proponuję ogarnąć umowę.

Jeśli chodzi o działanie tego internetu, to korzystam od 2,5 roku z LTE z plusa i nie narzekam.

A co do tego, czy nielimitowany internet dotyczy 3g/2g to musisz również ogarnąć umowę.

Ja mam naprzykład obecnie 100gb pakietu w plusie, z czego 75gb w LTE 25 gb 3g... Po wykorzystaniu tego pakietu mam nielimitowany LTE do 10 mg/s. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...