Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier do 2500zł

VRUMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuje dobrego lapotpa do gier do 2500 zł (około). Szukałem sporo po internecie ale żadnen mi zabardzo nie odpowiada.

Chciałbym aby laptop pociągnął GTA V na najwyższych (niekoniecznie, ale żeby podchodziło pod najwyższe). Znajdzie się coś takiego?

Wrazie co to nie chce PC tylko laptop bo pc'ta już mam a laptopa jeszcze nie a zawsze się przydaje w różnych okolicznościach.

Chodzi mi też o czterordzeniowy procesor i5

dysk 1tb hdd

karta graficzna 2gb

8 gb RAM

Co do dysku może być mniejszy bo w moim przypadku i tak całego 1 tb nie zajmę :)

Opublikowano

Po 1. Za 2500zł zapomnij o GTA 5 z maksymalnymi ustawieniami

Po 2. i5 w laptopach mają 2 rdzenie i 4 wątki, co będzie powodowało spadki w gta

Po 3. W tej cenie raczej średnie

Po 4. Musi być to laptop ? W tej cenie masz fajnego PC'ta

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Właśnie chodzi o to że to musi być laptop niestety. Gdybym mógł to bym wymienił mojego pc ale laptop posłuży mi też do różnego typu podróż itp.

A jest jakiś procek który może go zastąpić? chodzi mi o dobre działanie procesora.

Może przesadziłem z tymi najwyższymi detalami w gta v ale chciałbym żeby poszło przynajmniej na średnich/wysokich i żeby działało płynnie (60fps). Karta 2gb powinna dać rade z tego co wiem.

Opublikowano

A czy na tym laptopie co podałem pójdzie gta minimum na wysokich? lub wyżej.

Myślę że raczej spokojnie skoro posiada dobry procek i karte graficzną

Opublikowano

@VRUMaster

Mam taki sam i mam mieszane wysokie /bardzo wysokie ale tylko 30+ fps;/ chyba ze chcesz grac na 1600x900 to pograsz na najwyzszych xD

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Dobra, postanowiłem kupić sobie stacjonarny komputer. Sprzedawca w sklepie stwierdził że laptop do gier i tak jest za słaby na dziesiejsze gry. Powiedział że laptopy nie nadają się dziś do gier tylko do biura a i powiedział że są laptopy do gier ale są bardzo, bardzo wielkie no i oczywiście dużo kosztują.

Dlatego postanowiłem jednak zdecydować się na PC.

Można zamknąć

Opublikowano

Nie nie. Komputer kupuje w firmie która zajmuję się ogólnie komputerami (serwis/sprzedarz). Komputer jest robiony na zamówienie. Dobrze że nie kupiłem tego laptopa bo tak jak mi powiedzieli bym tego żałował jeżeli chce komputer dobry do gier.

Opublikowano

Też jak kiedyś gówno się znałem na kompach to komputer robił mi "dobry" informatyk z najlepszego sklepu informatycznego w mieście,wziął 3tys a złożył mi kompa za 1500zł wtedy oczywiście bo teraz to on wart był by okrągłe 0 

więc lepiej podaj co ci ta "dobra" firma złożyła 

Opublikowano

Podaj co ci proponują, a my może złożymy ci coś lepszego na morele.net z darmową wnysyłką, już złożony. Tylko opisz czy masz myszę, klawiaturę, monitor etc. i ile chcesz na samego PCta przeznaczyć. Za te 3.5 tysiąca będzie gta jak ta lala.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Składak bedzie zawsze lepszey jak gotowy zestaw.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Nie wolno rozszerzać piractwa na forum, bo jest to karalne, więc nie powiem ci, żebyś pobrał windows 8.1 z neta, a te 400-500zł przeznaczył na grafikę lub innym procesor, ale pamiętaj, że możesz tak zrobić ;)

Druga sprawa to zanim kupisz to koniecznie podaj co ci proponują, bo często dają gówniany zasilacz, który mimo iż działa to za tą cenę lub trochę wyższą możesz mieć firmowy (który daje ci większą pewność). Ja miałem taki właśnie i-Box (z czarnej listy) i to on był powodem wyłączającego się kompa bez powodu czy przycięć, bo nie było odpowiedniego napięcia (serio to ma znaczenie) i to mi zniszczyło dysk SSD (ale gwarancja uznana, że była to awaria dysku) :P

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...