Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iluzjonista & Mentalista

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Temat  trochę dziwny  moze się wydawać no ale cóż

WIe ktoś  skąd  iluzjoniści  czerpią  wiedze na temat tych sztuczek?

I zna ktoś może jakieś książki dla mentalistów? Lub wie jak nim zostac?

Pytam z ciekawości :D

Opublikowano

Biorą to głównie z książek. Sama w domu mam bardzo starą książke z masą sztuczek dla iluzjonistów, jednak na ten moment nie pamiętam jej tytułu, a że nie ma mnie w domu to nie mam jak sprawdzić tego :p może uda mi się ją znaleźć jak wrócę do domu, wtedy podam jej tytuł i autora.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko Był bym wdzięczny

Btw. Iuzjonisci   po prstu wykorzystują w odpowiedni sposób  fizykę i chemię  oraz nie uwagę  widza

A jak to jest z mentalistami ktoś coś wie?

Opublikowano

@kavoweciastko Był bym wdzięczny

Btw. Iuzjonisci   po prstu wykorzystują w odpowiedni sposób  fizykę i chemię  oraz nie uwagę  widza

A jak to jest z mentalistami ktoś coś wie?

Mentalista używa odczytywania mowy ciała, stosują przekazy podprogowe, sugestia, hipnoza. Znajomość wymienionych dziedzin oraz psychologia i iluzja kognitywna.

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."

Opublikowano

Czemu sam sobie nie poszukasz, czekasz 2 dni na odpowiedź a mi znalezienie bardzo dobrej (wg. opinii) książki zajęło UWAGA 20 sekund...

Sekrety Mentalisty Radosława Hoffmana

Edit, i kolejne 20 sekund, druga bardzo dobra książka..

I ty jesteś mentalistą Manuel Horeth, Magdalena Eder

Mózgi macie od pracy a nie od bimbania i czekania na gotowce...

Czytelnicy polecają na początek przeczytać książkę Horetha i Eder, ponieważ zawiera mniejszą ilość szczegółów i świetnie nadaje się na swoisty wstęp do tej sztuki.

sygna.png

Opublikowano

Czemu sam sobie nie poszukasz, czekasz 2 dni na odpowiedź a mi znalezienie bardzo dobrej (wg. opinii) książki zajęło UWAGA 20 sekund...

Sekrety Mentalisty Radosława Hoffmana

Edit, i kolejne 20 sekund, druga bardzo dobra książka..

I ty jesteś mentalistą Manuel Horeth, Magdalena Eder

Mózgi macie od pracy a nie od bimbania i czekania na gotowce...

Czytelnicy polecają na początek przeczytać książkę Horetha i Eder, ponieważ zawiera mniejszą ilość szczegółów i świetnie nadaje się na swoisty wstęp do tej sztuki.

Liczyłem na to że  ktoś  sam przeczytał jakąś i mi poleci, nie mniej jednak bardzo Ci dziękuję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...