Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Usunięcie danego klocka z całej mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym usunąć wszystkie gąbki z całej mapy.

Wiem, że można zrobić to przed WoldEdit zaznaczając cały świat a potem /replace id gąbki 0

Ale przy użyciu tej komendy na cały świat spodziewam się crasha zamiast usunięcia gąbek :) Można zrobić to bezpieczniej w inny sposób ?

Opublikowano

Siema!

@YoungGod

Możesz sukać i niszczyć je po kolei.

To jest najszybszy i najodpowiedniejszy sposób zważywszy na to, że zapewne na świecie jest mało gąbek.

PS: Nie da się na cały świat usunąć czegoś, ponieważ serwer Minecraft generuje świat cały czas...

PPS: Po co chcesz usuwać niewinne gąbki?!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siema!

@YoungGod

Możesz sukać i niszczyć je po kolei.

To jest najszybszy i najodpowiedniejszy sposób zważywszy na to, że zapewne na świecie jest mało gąbek.

PS: Nie da się na cały świat usunąć czegoś, ponieważ serwer Minecraft generuje świat cały czas...

PPS: Po co chcesz usuwać niewinne gąbki?!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

@S0L1D3R

W minecrafta nie grałem 3 lata i słyszałem, że są jakieś podwodne coś ? Gdzie można znaleźć gąbki.

Przeszukać całą mapkę minecrafta to by mi zajęło...

Jak nałożysz komendę na świat to się nie generuje. A drugą komendą zaznaczasz od razu cały wygenerowany świat, więc da się w ten sposób usunąć gąbki ale na pewno serwer złapie crasha.

Chcę je usunąć, żeby nikt ich nie znalazł i nie zabrał. Mam dla nich lepszy pomysł zastosowania i będą do kupienia tylko w sklepie.

Opublikowano
command /usun [<integer>]:
        usage: /usun [Odległość od siebie w kratkach] > /usun 10
	trigger:
		loop blocks in radius arg 1 of player:
			loop-block is sponge:
				add 1 to {_bloki}
				set loop-block to dirt
		send "&2Znalazłem oraz usunąłem {_bloki} gąbek."
                send "&2Ten teren jest już czysty"

Działa w 100% mam u siebie do usuwania spawnerów na niechcianych terenach

#

Tylko uważaj, bo skrypt sprawdza blok po bloku jeden za drugim, więc używanie liczb większych niż 80 powoduje mocne lagi, sam ustawiam se to na max 40

TEMAT

Opublikowano

CZYTAJCIE ze zrozumieniem.

Chce za jednym machnięciem usunąć na całym świecie wszystkie gąbki.

Pisałem, że worldedit crashuje serwer jeśli usuwam gąbki na skale światową ! a ty mi dajesz poradnik do worldedita...

Opublikowano

Na skalę światową wszystko Ci zlaguje -.- teren 50x50x50 ma 20tysięcy klocków do przejrzenia więc teren kilka set tysięcy na kilka set tysięcy zablokuje serwer w ciągu 1 sek, trzeba robić po kolei

Możesz dodać blokadę wydobywania gąbek, albo usuwania ich po dotknięciu jej

TEMAT

Opublikowano

CZYTAJCIE ze zrozumieniem.

Chce za jednym machnięciem usunąć na całym świecie wszystkie gąbki.

Pisałem, że worldedit crashuje serwer jeśli usuwam gąbki na skale światową ! a ty mi dajesz poradnik do worldedita...

To raczej logiczne że Ci z crashuje gdy pewnie wpisuje razy 100000...

Opublikowano

Na skalę światową wszystko Ci zlaguje -.- teren 50x50x50 ma 20tysięcy klocków do przejrzenia więc teren kilka set tysięcy na kilka set tysięcy zablokuje serwer w ciągu 1 sek, trzeba robić po kolei

Możesz dodać blokadę wydobywania gąbek, albo usuwania ich po dotknięciu jej

Dlatego się pytam o inne rozwiązanie, żebym zrobił szybko bez crasha.

Jak można zablokować stawianie i wydobywanie gąbek ? Chce tak zrobić aby można było je tylko trzymać w ekwipunku i wymieniac u npc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...