Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z awansem rangi

neymarihno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z awansem rangi gdyż już od 10 wygranych meczach nadal nie awansowałem.Zazwyczaj gram z kolegą i on awansował po 5 meczach ,gdzie ja po 10 wygranych  meczach nadal nic. Na mecz mam około 5 mvp a on 2. Dzieje sie tak odkąd grałem z moim drugim kolegą, on dostał vaca i wtedy mnie cofneło z s6 do s5. 

Proszę o pomoc!

Opublikowano

nikt dokladnie nie wie jak to jest z tymi rangami.

ja np ostatnio awansowalem po 4lose i 1win podbilem z g4 na mg.

@t

Jak chcesz w miare szybciej awansowac to szukaj kogos z goldem 1/2+ i graj :)

Opublikowano

Jeżeli twój kolega dostał VAC'a to wszystkie twoje mecze z nim zostały cofnięte... więc dużo ci spadło.

Opublikowano

Tutaj masz dość fajnie wytłumaczone:

Tak szczerze od dawna wiadomo że to nie działa tak jak na tym filmiku, tak na prawdę nie wiadomo jak działa system rank w CS:GO. Jedyne co wiem to że system nazywa się Glicko-2, w google jak wpiszesz Glicko system to ci wyskoczy wszystko o tym. Bazuje on na czystej matematyce o zakresie w ciul ciul rozszerzonym.

Opublikowano

Tutaj masz dość fajnie wytłumaczone:

Nie ma takiego czegoś jak system ELO w CS:GO.. Awans zależy od wyników także jakimi wygrywałeś np: 16:14, 16:2 i itp. Mogłeś także dużo razy przegrać dlatego teraz potrzebujesz dużo wygranych aby wyjść na + z wygranymi, bo zazwyczaj 5 wygranych= awans.

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś jak system ELO w CS:GO.. Awans zależy od wyników także jakimi wygrywałeś np: 16:14, 16:2 i itp. Mogłeś także dużo razy przegrać dlatego teraz potrzebujesz dużo wygranych aby wyjść na + z wygranymi, bo zazwyczaj 5 wygranych= awans.

nie wiesz to się nie wypowiadaj :)

system ELO istnieje w csgo. Punkty elo dostajesz za gwiazdki MVP. Oraz jeśli wygrasz dostaniesz ich więcej ( im lepszy wynik 16-0 to więcej ELO )

Lepszą rangę dostaniesz po osiągnięciu pewnego progu elo. Dodatkowo jeśli grasz na bota dostaniesz mniej elo, a jeśli masz bota w teamie to za wygraną rudnę z botem dostaniesz więcej elo niż normalnie.

sygnatura.png

Opublikowano

Wygrałem 15 meczy i mnie nie awansuje do Gold 1.. ale jakoś się nie odrzucam.. jak system będzie uważał że mam awansować to awansuje.

Nie przejmuj się.. po prostu w meczach skupiaj się i w końcu awansujesz.

Opublikowano

Po prostu według systemu tam jest twoje miejsce. Na niskich rangach liczą się przedewszystkim staty. Jeżeli chcesz szybko awansować musisz tak mniej więcej wychodzić z 30 fragów, a napewno awansujesz po paru meczach.

Opublikowano

nie wiesz to się nie wypowiadaj :)

system ELO istnieje w csgo. Punkty elo dostajesz za gwiazdki MVP. Oraz jeśli wygrasz dostaniesz ich więcej ( im lepszy wynik 16-0 to więcej ELO )

Lepszą rangę dostaniesz po osiągnięciu pewnego progu elo. Dodatkowo jeśli grasz na bota dostaniesz mniej elo, a jeśli masz bota w teamie to za wygraną rudnę z botem dostaniesz więcej elo niż normalnie.

Mistrzu elo wytylumacz mi dlaczego przegralem 10 meczy potem wygralem 5 na statach 6/12  9/13 itp zamkykalem mialem na 1 mecz 1 mpv i dostalem awans ;D? 

• 1 rok później...
Opublikowano

Po prostu według systemu tam jest twoje miejsce. Na niskich rangach liczą się przedewszystkim staty. Jeżeli chcesz szybko awansować musisz tak mniej więcej wychodzić z 30 fragów, a napewno awansujesz po paru meczach.

To wyjaśnij mi czemu od 20 meczy wygranych będąc cały czas 1 w tabeli przeważnie staty 30/12 po 5mvp nie moge awansować do g1? o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...