Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce założyć serwer ale nie wiem za bardzo jaki hosting wybrać pomoże mi ktoś?

Enderchest.pl

Craftserve.pl

lvlup.pro

cubehost.pl

Który z tych hostingów polecacie a może vps potrzebuję na serwer 50-100 slotów.

Pozdrawiam

Opublikowano

­craftserve.pl - stabline maszyny, dobry szybki BOK. ;)

Opublikowano

Mogę Ci polecić craftserve ewentualnie Pukawkę. Moim zdaniem najlepsze hostingu serwerów mc, w Polsce

Bardziej craftserve mi przypadł do gusty, szybka pomoc, czasami krótki lagi, ale ogólnie wszystko fajnie.

Opublikowano

Czyli craftserve będzie chodził dobrze na 100 slotów i z 30-40 pluginów będą jakieś lagi czy nie ?

Opublikowano

Normalnie to polecam hosting Pukawka.pl, ale jeśli chodzi o wybranie hostingu spośród tej listy, którą podałeś, to hosting CraftServe byłby najlepszym wyborem. 

- Dobre maszyny.

- Szybko odpisujący Support i zawsze stara się pomóc

- Dobre oferty.

Gość Dawid545
Opublikowano

CraftHost

Jak chcesz mogę ci pomóc z serwerem jak się zdecydujesz na ten hosting. Jak coś możesz napisać na PW w tej lub innej sprawie.

Ja bym polecił Ci ten hosting ;)

Ponieważ:

- 0 lagów (ponad 50 pluginów i serwer działa nadal bezproblemowo).

- Oferta 1000 slotów za niecałe 29.90 PLN na 30 dni.

- Możliwość wgrania własnego silnika.

- Możliwość wgrywania skryptów/pluginów do woli (brak ograniczeń)

- Serwer FTP

- Serwer Mumble (wiem ts3 lepszy ale, cóż).

- Backup robi się automatycznie co 6h (możliwość przywrócenia po jakimś grief'ie serwera i/lub zaprzestania jego poprawnego dzialania)

- Dedykowana pomoc techniczna (nie czekałem nigdy więcej niż 24h na odpowiedz, ogarnięta osoba która pomaga).

Opublikowano

Szczerze? Mineserv.pl Mają dobre maszyny i NIGDY nie miałam lagów na serwerze z tego hostingu. Ewentualnie jakis VPS lub maszyna dedykowana z ovh.pl

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Na Cubehost (kiedyś, nie wiem jak jet obecnie)­ jest dziwnie skonstruowany itemshop.

Ja osobiście polecam craftserve, dobra jakość usług za niską cenę.

Szczerze? Mineserv.pl Mają dobre maszyny i NIGDY nie miałam lagów na serwerze z tego hostingu. Ewentualnie jakis VPS lub maszyna dedykowana z ovh.pl

Ja kiedyś miałem tam serwer i po 20 minutach działania serwera crashował się i granie na nim było niemożliwe. Osobiście odradzam.

Opublikowano

Jeżeli nie masz dużych środków na serwer to jak najbardziej oferta premium proponowana przez craftserve, natomiast jeżeli masz trochę więcej pieniędzy to wydaje mi się, że najlepszym wyborem z pośród tych, które wymieniłeś będzie VPS z polską lokalizacja oferowany przez lvlup.pro.

Opublikowano

Zdecydowanie Enderchest.pl. Tani, dobry i pomocny support.­

Opublikowano

Moim zdaniem wszystkie są słabe, najlepiej wyjdziesz kupując gdzieś vps'a/dedyka.

2lw7hol.png

Νεχ ποσσυμ τεχυμ ωιωερε, νεχ σινε τε. 

Opublikowano

Lilluniu nie pogrążaj się :D

Jeszcze pare godzin temu chcialas pukawke wybrac ale widze ze ceny z mineserv cie przekonaly tak?

Ja od siebie polecam hostingi dedyków ovh

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za pomoc.Wybiorę craftserve myślę że się nie zawiodę uzbiera się trochę pieniędzy z serwera to kupi się na ovh dziękuję jeszcze raz za pomoc.

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...