Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co się dzieje? Ludzie zmieniają masowo wersje!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od około 3 dni obserwuje tendencje ze jesli ktoś zakłada serwer to jest on juz na 1.8. Czy to koniec ery serwerów 1.7.2? Czy jesli planuje w wakacje otworzyć serwer to powinienem juz konfigurowac pluginy pod wersje 1.8? O dziwo wszystkie które chce umiescic na swoim serwerze juz są dostepne na 1.8  i działają. Nie rozumiem na prawde co sie dzieje.. tyle juz jest to 1.7 a tu nagle bum zauważam że coraz więcej serwerów jest na 1.8.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Wersja 1.8 jest "najbogatszą" wersją Minecraft. Więcej FPS, dużo bloków i zmian w systemie Java. ;3

Niech się wypowie @AdamGrzegorz , dobrze zna tą wersję. ;)

Opublikowano

Ogólnie jakiś koleś znalazł ogromny błąd w wersjach 1.7 1.6 który pozwala wywalić serwery i je wyłączyć.

Dodatkowo, wielu zgadza się na 1.8 z powodu nowych opcji, sam tam tworzę serwer i nie ma źle

Pluginy działają, jest ich masa oraz w 1.8 masz lepszą tab listę niż na 1.7.

Więcej opcji przy tworzeniu serwera masz, lepsza optymalizacja

Ale ogólnie wolę 1.8 z powodu tego błędu, wolę mieć serwer niż ma mi ktoś go wyłączyć, dodatkowo nie ufam osobom które wypuszczają własne silniki, zawsze mogą dodać backood albo jakąś komendę na OP

TEMAT

Opublikowano

Fakt, 1.8 ma wiele nowych funkcji, ale ja jak to tylko mozliwe to siedze non-stop na 1.7.2 i 1.7.4, gdyz te wersje najbardziej mi pasuja. Bedzie przymus zmienic wersje, bo np wszystkie serwery przejda na 1.8 to wtedy zmienie ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zmieniają bo jest nowsza, proste. Nie po to wyszła lepsza wersja, żeby jej nie używać.

Ja własnie kończę robić serwer mc i wszystkie przydatne pluginy znalazłem na 1.8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...