Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w oknie logowania

Celek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Posiadam problem, iż kupiłem nowego laptopa zpatchowałęm metina i naciskając przycisk "rozpocznij grę" na patcherze pojawia mi się ekran logowania, ale nie mogę wybrać ani serwera ani kanału, nie wiem tak jakby nie dało się tego nacisnąć ( nawet się nie podświetla), ale jeżeli przyspamuje troszkę naciskając to pojawia mi sięc oś takiego jak na zdjęciu http://screenshu.com/static/uploads/temporary/ki/mo/q4/w0f3uy.jpgPróbowałem  bawić się z rozdzielczością mojego kompuer i z rozdzielczością gry ale nic nie pomaga, dam wam także moje parametry sprzętowe, jeżeli miałoby to jakieś znaczenie, czyli karta graficzna GTX 850m pamięć 8GB RAM rozdzielczość full hd win8 i procesor i7 4510. Prosiłbym o szybką pomoc  smile.png

Opublikowano

Instalowałem, jak również Microsoft .NET Framework 4i niestety ale nie pomogło :/ Bawiłem się także w ustawieniach GFX ale niestety to też nie pomogło, możliwe że coś źle robiłem ale nie wydaje mi się, ponieważ te programy już miałem na komputerze xD i pytało się czy chce odinstalowac czy naprawic itd. Klikałem, aby naprawić, ale niestety ;( Może jakieś inne opcje ? A i to co mi wysłałeś to jest do systemu 86, ja posiadam 64 jeśli byłoby to ważne, i taki właśnie zainstalowałem i teraz jeszcze rodzi mi siępytanie, czy może powinienem ten zainstalować co mi wysłałeś, no ale to jest na 86 system bitowy.

Pasjonat
Opublikowano

Masz takie akcje przy globalu, jak i przy prywatnych? Zgaduję, że w syserr też nic nie ma.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Raczej nie gram na prywatnych serwerach, a szczególnie bliski jest mi global, więc zależy mi na tym aby działał :/ A nie wiem o co chodzi z "syserr" jakbyś mógł mi wytłumaczyć, może pomoże.

Opublikowano

Raczej nie gram na prywatnych serwerach, a szczególnie bliski jest mi global, więc zależy mi na tym aby działał :/ A nie wiem o co chodzi z "syserr" jakbyś mógł mi wytłumaczyć, może pomoże.

syserr to plik tekstowy w cliencie, który wywala błędy i najczęściej one się tam znajdują ;)

Opublikowano

Nic mu nie da reinstall skoro nie ma wyłączonego antywisa, bo ten antywirus znowu mu usunie pliki/tekstury i się stanie to samo. 

Opublikowano

Ale to tak czy tak musze pobrać od nowa metina ? A jeśli tak posiadam McAfee to jak dodać do wyjątków, żeby nie usunął podczas pobierania ? A możę po prostu odinstaluje McAfee i zainstaluje AVasta bo McAfee to podobno i tak słaby program i jeszcze rodzi się moje pytanie czy to właśnie z powodu tego błędu pojawiało mi się coś takiego w ekranie logowania ?

Opublikowano

Jedni mówią, że avast najgorszy a drugi że jest dobry więc nie wiem. Wiem tylko tyle, że łapie aż za dużo wirusów. Jak dodać do wyjątków to zobacz na internecie. Wyłącz antywirusa i pobierz od nowa clienta i zobacz czy ci działa.

Pasjonat
Opublikowano

Z wyłączonym antywirusem odpal przez kurczaki. Jeśli możesz to spróbuj podłączyć i odpalić na zewnętrznym monitorze.

Opublikowano

Wyłączyłem antywirusa na czas pobierania od nowa metka ( wołałem od nowa pobrać ) z patchowałem go ( oczywiście cały czas antywirus wyłączony ) wszystko ok patrze w syserr nie ma błędu, ale odpalam metka a tu ciągle to samo, oczywiście ustaliłem na nowo zgodność, ale nadal nic :/ Posiadacie jeszcze inne pomysły ?

Pasjonat
Opublikowano

To może być po prostu wina karty graficznej, lub gryzących się z metinem sterowników. Zobacz na małej rozdzielczości, full niskie wymagania.

Opublikowano

Kurde no nic nie działa rozdzielczości to ja chyba wszystko spróbowałem :P A co z tą kartą graficzną, może da się jakoś sterowniki zmienić, tak aby odpowiadały metinowy xD

Pasjonat
Opublikowano

Próbowałem wyszukać informacji w necie dotyczących karty graficznej i metina, ale nic nie widać, nie słychać.. Może wzrasta Ci znacznie zużycie procesora po odpaleniu? A ze sterownikami to nic nie zrobisz poza zmianą wersji..

Pasjonat
Opublikowano

Ogółem to wygląda jakby cały interfejs Ci się zacinał od razu i z tym byłyby problemy, ale patch powinien to rozwiązać, a tak nie jest. Możesz zrobić logi otl'em, ale wątpię, że coś poradzę.

Opublikowano

No nic jestem wam wszystkim wdzięczny za pomoc, ale niestety będę chyba muszny do zaprzestania gry w metin2.pl Chyba, że posiada ktoś jeszcze pomysł to byłbym wielce wdzięczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...