Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupienie PC bez GPU, jest sens?

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanie ponieważ nie jestem pewny czy zdołam uzbierać 4000 do końca wakacji ponieważ mieszkam za granicą i teraz mam do was pytanie.

Jest sens kupować PC bez GPU (Taki PC pod gry) tylko żeby później dokupić GPU?

Pewnie wielu z was ten pomysł wydaje się idiotyczny lecz nie jestem pewny czy zdążę uzbierać 4000 do końca wakacji a tak jak już wspominałem nie mieszkam w Polsce.

Zdaje sobie w 100% sprawę z tego, że PC bez GPU nie będzie bardzo wydajnym PC pod gry ale spokojnie, wytrzymam to ponieważ mam jeszcze swojego laptopa którego używam.

Lub jak macie jakiegoś zamiennika tak na rok (czyt. GPU) to możecie mi coś wyskrobać coś takiego "lepszego" ale wiadomo, za 300-400zł to kokosów nie będzie.

http://www.morele.net/inventory/info/9gmuKG/

Opublikowano

Trzeba było sie brać za to w lutym, a nie teraz, kiedy są komunie i sprzęty idą w góre.  

Pytam się czy jest warto kupić PC na początek bez GPU a nie kiedy go najlepiej kupić... Czytaj ze zrozumieniem.

Opublikowano

A ile zdołasz uzbierać na 100%?

Trzeba było sie brać za to w lutym, a nie teraz, kiedy są komunie i sprzęty idą w góre.  

c***a prawda

Opublikowano

A ile zdołasz uzbierać na 100%?

c***a prawda

Powiem tak, na 100% zdołam uzbierać te 2700 bez GPU, ale nie wiem co dalej. Jest sens kupować teraz bez GPU a na przykład GPU kupić później? Tak po wakacjach?

Opublikowano

No dlaczego by nie? Skoro dokupisz później lepszą grafikę to ok. Możesz poszukać używanego GTX660. Chociaż intel hd 4600 + 2x 4gb 1600mhz będzie też wydajne ;) Może i GTA5 to nie pograsz, ale BF3/4, skyrim, cs go w 100fps. itp jak najbardziej ;)

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...