Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa podłączony kabel HDMI

Kakarott1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam problem. Mam w monitorze wejscie hdmi, kupilem kabel podlaczylem i nie dziala. Nawet klawisz wlaczenia nie dziala, nie swieci sie?. Napisalem tutaj bo w temacie playstation nikt nie odpisuje

Opublikowano

Widocznie jest uszkodzony, zdarza się. 

Ewentualnie nie potrafisz przełączyć na wejście HDMI monitora/TV albo tylko sprawdzić na innym urządzeniu czy też działa na nim. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Co ma klawisz włączania do kabla HDMI ?

Guzik do włączania monitora powinien działać i bez HDMI i bez VGA, musi być podłączony kabel zasilania.

Jeśli wcześneij korzystałeś z VGA w monitorze i dziłałó i dokupiłeś mu HDMI i nie działa to jest taka opcja, że musisz mieć podłączone dwa kable jednocześnie.

Czyli musi być podłączone VGA aby działało HDMI, wtedy przestawiasz w ustawieniach monitorze z którego kabla ma brać sygnał.

Daj model monitora i do czego go tak wgl podłączasz 

Opublikowano

Co za bzdury tu wypisujesz. Jeśli monitor ma kilka wejść i wcześniej podłączone VGA było wystarczy że przełączy sobie wejście sygnału na HDMI. Tego właśnie nie zrobił jak napisałem. 

Żadnych innych kabli nie trzeba podpinać, zresztą wytłumacz po co ma podpinać to VGA ?

Opublikowano

Ciekawe jakie, podaj model bo jeszcze nie spotkałem takich, pasuje się douczyć na przyszłość skoro pracuje się w serwisie. 

Opublikowano

Nie wiem, masz gdzieś pewnie przełącznik do wejść sugnału HDMI, VGA itp 

Pisałem na początku by najlepiej najpierw sprawdzić kabel czy w ogolę jest sprawny na innym urządzeniu. Czasem kable działają ale nie przesyłają sygnału z powodu zwarcia albo przerwy na kablu sygnałowym. 

Opublikowano

@Ktosiu

Jak przelaczyc taki sygnal? Bo mam problem z monitorem:/

pisałem ci podaj model monitora.

sygnał przełączasz którymś guzikiem na monitorze >.< albo guzikiem od menu musisz wejść i zmienić

Ciekawe jakie, podaj model bo jeszcze nie spotkałem takich, pasuje się douczyć na przyszłość skoro pracuje się w serwisie. 

dlatego nigdy nie chodze do serwisu i zawsze mam sprawny sprzęt ;)

Opublikowano

No to podaj jakikolwiek model który wymaga takiego podłączenia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...