Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia Z1 - przywrócenie 4.4.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem jest następujący - zaktualizowałem sobie Xperie do Lolipoopa. Po aktualizacji telefon całkowicie się zmienił. Na KitKat wszystko ładnie śmigało, nic nie zacinało - nawet gry. Po zainstalowaniu tego szrotu nawet przeglądarka przy jednej otwartej karcie mi się sama wyłącza, tak samo aplikacja FB czy Messenger. Myślałem nad przywróceniem do ustawień fabrycznych, ale nie wiem czy wtedy nie cofnie mnie androida starszego niż 4.4.4 a będzie dostępna tylko aktualizacja do 5.0. 

Ma ktoś jakieś rady jak cofnąć ten update lub naprawić obecny system?

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Przeglądarka i Facebook wyrzucają bo zapewne nie zrobiłeś ustawień fabrycznych przed przejściem na 5.0 - nie są przystosowane. Spróbuj kompletnie wyczyścić teraz telefon (zrób backup danych, ale nie aplikacji) i powinno być lepiej.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

A reinstall samej przeglądarki i facebooka wystarczy?

Zapomniałem dodać że jeszcze coś dziwnego porobiło mi się z mikserem dźwięków w Walkmanie. Na 4.4.4 działał normalnie, a teraz jeśli zmienie cokolwiek to dźwięk zaczyna być jakby wyprany z basów, zostają same wysokie tony i bardzo głośno gra, aż uszy bolą. 

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

A reinstall samej przeglądarki i facebooka wystarczy?

Zapomniałem dodać że jeszcze coś dziwnego porobiło mi się z mikserem dźwięków w Walkmanie. Na 4.4.4 działał normalnie, a teraz jeśli zmienie cokolwiek to dźwięk zaczyna być jakby wyprany z basów, zostają same wysokie tony i bardzo głośno gra, aż uszy bolą.

Niestety.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...