Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmiana Skina Non-Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam sposobu dzięki któremu będę mógł nadać graczom na serwer skiny.

Mogą one być widoczne tylko u mnie, chcę aby klasa np Ninja miała wygląd ninjy a nie Steva

Kiedyś słyszałem o skinchanger czy coś takiego ktory zmieniał graczom skiny na danym serwerze, ale nie wiem czy teraz jeszcze coś takiego jest.

Plugin pod wersję 1.8.4 poszukiwany najlepiej ew 1.8.3

Ogólnie, chcę aby gracz który wybierze klasę Ninja - dostanie skin ninjy i będzie jak on wyglądał, a jak wróci na singe będzie miał Steva, więc aby widoczność skinów była tylko u mnie nie musi zmieniać skinów na całym MC i innych serwerach itd tylko u mnie

TEMAT

Opublikowano

@554461402688252517908.png HardStyl3r

Co do 1 linku:

• Jest możliwość zmiany skina bez potrzeby zmiany nicku? Chcę aby gracz "test" miał wygląd np Notcha z nickiem "test"

Co do 2 linku:

• Niezbyt pasuje, mało tam jest a do tego projekt porzucony z 2014r

Ten 1 link jest obiecujący, tylko nie wiem czy jak wprowadzę sobie swój nick aby nie zmieniać nicków graczy z zmianą skina

TEMAT

Opublikowano

@554461402688252517908.png HardStyl3r

Co do 1 linku:

• Jest możliwość zmiany skina bez potrzeby zmiany nicku? Chcę aby gracz "test" miał wygląd np Notcha z nickiem "test"
Co do 2 linku:
  • Niezbyt pasuje, mało tam jest a do tego projekt porzucony z 2014r
Ten 1 link jest obiecujący, tylko nie wiem czy jak wprowadzę sobie swój nick aby nie zmieniać nicków graczy z zmianą skina

Nicki nie mają nic do skinów, wszystko opiera się na UUID ;) Musiałbyś wysyłać fake-UUID do graczy, aby pobrali inny skin - w tym przypadku UUID Notcha.

#AntyBlezur

Opublikowano

Pytałem o nicki bo w Citizens nie ma innej opcji niż zmiana nicka aby dać mu skin, więc wolę zapytać niż myśleć że mam dobry plugin a działa inaczej niż chcę

TEMAT

Opublikowano

A no do Citizens jednak się da, nie wiedziałem.

Potrzebuję tego samego działania do graczy, aby zmienić skin bez zmiany nicku

Pluginy przetestuję troszkę później bo akurat questy piszę

TEMAT

Opublikowano

@ TheMolkaPL.

Molus ! Doucz sie :)

1.8 Wprowadzilo specialna klase dla skinow, zmiana skinow juz jest o wiele prostsza ponizej 1.7 opieralo sie na nicku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...