Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4:3 vs 16:10

gienek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie mam 4:3 - przyzwyczajenie z 1.6

Na 4:3 masz trochę większe modele postaci.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

4:3 ofc

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Ostatnio bardzo popularna jest 1680x1050. Grają na niej m.in: Get Right, Neo, Summit, Hiko, Byali, Pasha. Jest to coś alternatywnego pomiędzy 4:3, a 16:9. Sam musisz zdecydować na jakiej chcesz grać. Nie sugeruj się opinią innych, graj tak aby tobie było wygodnie.

Opublikowano

Moim zdaniem 4:3. W prawdzie na 16:9 widzisz troszkę szerzej, to w 4:3 możesz bardziej się skupić na jednym punkcie (Twoim celowniku)

Opublikowano

16:9 - 1920x1080

Sporo widać + grafika nie wygląda jak gówno.

Grałem na 4:3, ale mi się to nie spodobało więc spróbowałem z 16:9 i trafiło to w styl mojej gry i oczekiwania co do niej. :)

Jeśli zastanawiasz się tylko nad 4:3 a 16:10 to moim zdaniem 16:10.

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Preferuje grę na rozdzielczości 4:3 wtedy przeciwnik wydaje się większy i łatwiej jest go za przeproszeniem odjebać po głowie.

17687288966590777985.png

Opublikowano

Grałem 4:3 1024x768 i szło mi elegancko. Po długim czasie ustawiłem 16:9 1920x1080 i nie mogłem się przyzwyczaić, bo modele postaci wydawały mi się "wąskie" i dużo widziałem. 

Na razie jestem przy 16:9, bo znowu do tej się przyzwyczaiłem, ale na obydwu mi idzie "dobrze", więc nie mogę się zdecydować. :D 

Opublikowano

wszystko zależy od przyzwyczajenia. Mój monitor obsługuje 16:10 przy maksymalnej rozdziałce 1680x1050 i gra się dość przyjemnie. Próbowałem kiedyś grać na 4:3, ale nie mogłem żyć w świadomości, że moja widoczność jest ograniczona. Może modele są ciut szersze, ale nie jest to jakaś duża różnica. Nie mam problemów z wzrokiem i przy bardzo dużej ilości godzin człowiek się po prostu przystosowuje i różnicy to nie robi. Nie sugeruj się innymi, graj tak jak Tobie wygodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...