Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto kiedy będzie. ...

Wilku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie. Za ile odcinków anime pojawi się główny wątek "wojny" te odcinki co teraz lecą to patologia -,-

Podajcie cyfre to będzie oznaczało za ile tygodni.

BEZ SPOILERÓW PROSZE

Opublikowano

Nikt tego nie wie, ale przez jeszcze długi czas z pewnością będą fillery, więc lepiej iść czytać mango.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Racja - patologia. Nienawidzę filerów, ale wojna oraz zakończenie mangi też nieidealne. Strasznie się to wszystko przeciąga. Jedno jest raczej pewne - w tym miesiącu nadal będą filery. Nie mogę się już doczekać :(

­

Opublikowano

Z tym się zgadzam ^^ jednakże kiedyś zacząłem ją czytać ( nie mogłem się doczekać co będzie w anime ) i tak doszedłem do końca :D 

Oprócz anime czekam również na grę Storm 4 oraz na kilka innych rzeczy związanych z Naruto ^_^

Opublikowano

Tez bym chcial, zeby te fillery sie w koncu zakonczyly, i żebym w koncu mogl zakonczyc to anime.. Nie dam przecież go do dropped po tylu obejrzanych odcinkach

A ok, manga odpada ponieważ nie ma takich emocji jak w anime

Może mi jeszcze powiesz, ze filmy są lepsze od książek?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co prawda książki pobudzają naszą wyobraźnie ale więcej emocji ( przynajmniej w moim wypadku ) jest podczas oglądania np. anime ( więcej emocji w anime niż w mandze )

Opublikowano

Co prawda książki pobudzają naszą wyobraźnie ale więcej emocji ( przynajmniej w moim wypadku ) jest podczas oglądania np. anime ( więcej emocji w anime niż w mandze )

Przeczytałeś chociaż jedną  książkę w całości, która nie jest lekturą szkolną? Jeśli nie to nei masz prawa się wypowiadać moim zdaniem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Przeczytałeś chociaż jedną  książkę w całości, która nie jest lekturą szkolną? Jeśli nie to nei masz prawa się wypowiadać moim zdaniem. 

Im chodzi o to, że w filmie jest jeszcze muzyka, głosy bohaterów, kolory, animacja itp., a w mandze tylko czarno-białe rysunki, więc jakiś sens to ma.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Im chodzi o to, że w filmie jest jeszcze muzyka, głosy bohaterów, kolory, animacja itp., a w mandze tylko czarno-białe rysunki, więc jakiś sens to ma.

Mimo wszystko za mangą i książką przemawia masa innych argumentów, które są istotne. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

@Ariness

Co do lektur szkolnych - jakby nie było to, to też są książki. Co nie? ^_^ Teraz nawet Hobbit jest lekturą szkolną. 

Nie czytałeś = nie możesz zabierać głosu. Coś w tym jest. Dopóki nie spróbujesz, się nie dowiesz. Trochę poczytałem. Nie lubię czytać. Proste. Zależy co kto lubi. Kto przy czym się lepiej bawi. 

Jakbym miał wybierać anime/film VS manga VS jakaś książka inna to =

1. Anime/film 

2. Książka min. Hobbit

3. Manga

Jak mówiłem - książki pobudzają naszą wyobraźnie, fajnie to sobie móc wszystko wyobrazić ale więcej emocji jednak w anime ( bądź w filmach ) Gusta, guściki :3 

no dobra - zaczęliśmy odbiegać od tematu Naruto :P

Opublikowano

@Kaanashi

@Ariness

Co do lektur szkolnych - jakby nie było to, to też są książki. Co nie? ^_^ Teraz nawet Hobbit jest lekturą szkolną. 

Nie czytałeś = nie możesz zabierać głosu. Coś w tym jest. Dopóki nie spróbujesz, się nie dowiesz. Trochę poczytałem. Nie lubię czytać. Proste. Zależy co kto lubi. Kto przy czym się lepiej bawi. 

Jakbym miał wybierać anime/film VS manga VS jakaś książka inna to =

1. Anime/film 

2. Książka min. Hobbit

3. Manga

Jak mówiłem - książki pobudzają naszą wyobraźnie, fajnie to sobie móc wszystko wyobrazić ale więcej emocji jednak w anime ( bądź w filmach ) Gusta, guściki :3 

no dobra - zaczęliśmy odbiegać od tematu Naruto :P

Więc skoro nie przeczytales żadnej książki w calosci, z wlasnej woli, czyli nie lektury szkolnej to nie masz prawa uwazac, ze ksiazki są gorsze od filmu.

Nie mozna też dyskutować o tym, ze ksiazki są gorsze od filmu, albo, ze manga jest gorsza od anime. Zawsze albo będą na rowni, albo pierwowzory będą lepsze. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

­@Kaanashi

@Ariness

@charlie120

@Wilku

@daimao.

http://www.saiyanisland.com/2015/05/naruto-shippuden-may-2015-schedule/

"The fillers are ending this month and beginning on May 28, canon episodes are back!"

Tytuły odcinków

May 07, 2015

Naruto Shippuden Episode 411 – The Targeted Tailed Beast

May 14, 2015
Naruto Shippuden Episode 412 – Neji’s Judgement

May 21, 2015
Naruto Shippuden Episode 413 – Looking to the Future

May 28, 2015
Naruto Shippuden Episode 414 – The Brink of Death

June 04, 2015
Naruto Shippuden Episode 415 – Two Mangekyou

Opublikowano

Szacujecie, ze kiedy anime naruto sie zakonczy?

Mam nadzieje, ze w sierpniu, wrzesniu bo nie chce juz tego dluzej ciągnąć, tymbardziej, ze najgorsze wydarzenia z mangi dopiero przed nami, teraz naruto bylo nawet spoko, ale boje sie, ze moja ocena jeszcze spadnie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

No właśnie tak. Oczywiście, że anime mają więcej zalet niż książki lub komiksy. Z tym, że anime są najbardziej ocenzurowane. W mangach cenzura jest znacznie mniejsza, a w książkach nie ma praktycznie żadnej (to samo w Visual Novel).

Wystarczy porównać mangę To Love-Ru Darkness do wersji anime.

Opublikowano

No właśnie tak. Oczywiście, że anime mają więcej zalet niż książki lub komiksy. Z tym, że anime są najbardziej ocenzurowane. W mangach cenzura jest znacznie mniejsza, a w książkach nie ma praktycznie żadnej (to samo w Visual Novel).

Wystarczy porównać mangę To Love-Ru Darkness do wersji anime.

Zapowiadam obszerną dyskusje z Tobą na temat tego, ze mylisz się odnośnie tego, że anime, czy filmy są lepsze od książek, czy komiksów. Szykuj się na niezły, merytoryczny wpierdol, już zaczynam pisać tę "Rozprawkę". 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie zawsze są lepsze bo chwilami twórcy anime wymyślają jakieś bzdury i bardzo psują niektóre sceny. Bardzo dobrym przykładem jest chociażby Tasogare Otome. Manga była świetna, a anime zostało w dużym stopniu zepsute i to odnośnie najważniejszych scen.

Ale już takie Zetsuen no Tempest jest o wiele przyjemniejsze w formie anime z powodu powyższych zalet.

Opublikowano

Nie zawsze są lepsze bo chwilami twórcy anime wymyślają jakieś bzdury i bardzo psują niektóre sceny. Bardzo dobrym przykładem jest chociażby Tasogare Otome. Manga była świetna, a anime zostało w dużym stopniu zepsute i to odnośnie najważniejszych scen.

Ale już takie Zetsuen no Tempest jest o wiele przyjemniejsze w formie anime z powodu powyższych zalet.

Poczekaj na moje argumenty, daj mi czas do jutra, napisze Ci wowczas prywatną wiadomość. Przy okazji cośsprawdze, co bedzie mialo wplyw na moje zycie. 

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...