Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Launcher OpenSource.

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, szukam jakiegoś launchera którego mogę przerobić na swoje potrzeby i potem za DARMO udostępniać dalej.

Nie będę na launcherze zarabiał ani nic takiego.

Chcę po prostu zrobić swój launcher pod serwer i aby było IP już wpisane w zakładce multi i nie dało się go usunąć

Widziałem gdzieś open sourcowe launchery ale linki wygasły niestety

TEMAT

Opublikowano

Znam osoby, ktore robia takie launchery od podstaw, tylko ze to dluga i meczaca robota. Poszukaj ewentualnie kogos kto wlasnie takie rzeczy robi i moglby Ci stworzyc taki launcher. Tyle ze to bedzie kosztowac, a znajac zycie pewnie wolisz uniknac kosztow. :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

No wolałbym jak najmniej na razie wydać, bo jak wiadomo trzeba opłacić maszynę pod serwer, kilka osób od pluginów i tak dalej.

Kurcze na zagranicznych forach są open source ale bez działającego linku, a sam nie wiem gdzie dokładnie szukać

TEMAT

Opublikowano

Znam osoby, ktore robia takie launchery od podstaw, tylko ze to dluga i meczaca robota. Poszukaj ewentualnie kogos kto wlasnie takie rzeczy robi i moglby Ci stworzyc taki launcher. Tyle ze to bedzie kosztowac, a znajac zycie pewnie wolisz uniknac kosztow. :p

To robota na 3 dni max razem z projektowaniem gui

@topic

Swego czasu na githubie bylo kilka launcherow opensource

Edit

Znalazlem

Nazywa sie AsieLauncher

Kod https://github.com/asiekierka/asielauncher

Opublikowano

Mi wystarczy:

1. IP serwera w zakładce multi
  2. Fajnie jakby była blokada zmiany nicku albo żeby serwer mógł czytać jakieś ID launchera aby po banie nikt nie wszedł
  3. Zapamiętywanie nicku, żeby co uruchomienie nie trzeba było go pisać
  4. Fajnie jakby był gif na gui z ss z serwera :D

Ogólnie podstawowy launcher, nawet update nie potrzebuję, bo jeżeli zmienię wersję serwera to dam poprawiony launcher z tym

#EDIT

Czyli mogę go sobie zmienić zedytować i udostępnić dalej bez żadnych konsekwencji prawnych :p

TEMAT

Opublikowano

@matixd3 zalezy jak bardzo skomplikowany launcher ma byc. Znam osoby ktore robily launcher przez miesiace, bo byl baaardzo skomplikowany, mial wiele funkcji.

Ja tworzyłem launcher dla dużego serwera na modach (Vertez z niego nagrywa) i zajelo to 3 dni :D

Mi wystarczy:

1. IP serwera w zakładce multi
  2. Fajnie jakby była blokada zmiany nicku albo żeby serwer mógł czytać jakieś ID launchera aby po banie nikt nie wszedł
  3. Zapamiętywanie nicku, żeby co uruchomienie nie trzeba było go pisać
  4. Fajnie jakby był gif na gui z ss z serwera :D

Ogólnie podstawowy launcher, nawet update nie potrzebuję, bo jeżeli zmienię wersję serwera to dam poprawiony launcher z tym

#EDIT

Czyli mogę go sobie zmienić zedytować i udostępnić dalej bez żadnych konsekwencji prawnych :P

Tak specjalnie po to został swtorzony :P

Tu masz też temat na mcforum (nie banować mnie :D)

http://www.minecraftforum.net/forums/mapping-and-modding/minecraft-tools/1265274-1-5-1-6-1-7-server-launcher-asielauncher-the

Opublikowano

@matixd3 ale ja mowie o launcherze, który posiada:

- Silnik anty-cheat, który współpracuje z serwerem poprzez plugin o sporej, zdalnej konfiguracji. W założeniu nie ma utrudniać życia nawet cheaterom, ale poinformować serwer, że gracz używał. Wtedy od pluginu i konfigu zależy, jakie kroki zostaną podjęte.

Tak samo można serwer przywiązać do launchera aby z innego się nie dało podłączyć... Wszystko kwestią pomysłu, potrzeb i wyobraźni.

Ponadto mechanizm nie opiera się o badanie plików a jedynie sprawdza uruchamiane dodatki podczas inicjalizacji klienta. A więc dysku nie skanuje i nie narusza prywatności.

- ModManager

- Buttony itp. przepisane do apki.

- Update selektywny

- Update całościowy w formie pobrania i rozpakowania archiwum.

- Obsługa roznych profili (tak jak w technic launcherze)

- Integracja procesu javaw z launcherem

- Własne, dodatkowe argumenty uruchomieniowe

- Obsługa własnych ścieżek instalacji/przenoszenie istniejącej

- Obsługa premium i non-premium (dwa systemy logowania)

- obsługa skinów dla no-premium

- dodatkowa funkcjonalność modmanagera (jak w zyczu download/instalka modow z poziomu launchera, z tą różnicą, że nie mam zamiaru korzystać z jakiegoś ramdysku jak to zyczu robi)

I launcher nadal jest udoskalany. I robi go osoba, ktora ma prace i nie siedzi non stop przy kompie, wiec robi to powoli jak ma wolny dzien na to. Bo launcher z modami itp to mozna zrobic bardzo szybko, nie sztuka taki zrobic.

­VeIMQWU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...