Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu lub skryptu na anty bota.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem dosyć długo pluginu lub skryptu na anty bota polegajacym na tym ze od razu po wejściu na serwer wyświetla się ekfipunek (nie da się go wyłączyć ani wpisać żadnej komendy) trzeba zabrać odpowiedni item żeby wejść na serwer chodzi o to ze w pierwszym pasku jest miecz a reszta pasku to czerwona wełna trzeba kliknąć miecz żeby wejść na serwer ( miecz ma losowo zmieniać miejsce ) widziałem to na wielu serwerach jest ktoś w stanie napisać taki skrypt ?

Opublikowano

Tyle razy powtarzam, że okienko z inventory nic nie da.... Atak botów na serwerze polega na jego obciążeniu... W całym cyklu dołączania gracza (w tym przypadku bota) na serwer najbardziej zasobożernym miejscem jest wysłanie mapy do takiego gracza. Ekwipunek nic Ci nie da, gdyż gracz wchodzi na serwer i to go obciąża. Musisz zablokować takiego bota podczas logowania (nie dołączania!).

Muszę cię zmartwić (administrację forum także), ponieważ w pluginie Skript nie da się zrobić Anti-Bota. Kickanie gracza przy próbie dołączania na serwer jest bezsensu. Wykonuje on się już wtedy kiedy serwer zaczął mu wysyłać mapę. Wysyłanie mapy jest najbardziej obciążającym zadaniem dla serwera w całym cyklu dołączania.

Wiem, że zaraz dostanę warna od @Blezura, bo "pszecierz skrypty mnjej jedzom pamjenc ram".

Kickanie gracza przy dołączaniu nie wyśle graczowi informacji o ponownym zalogowaniu. Nie ma możliwości wyrzucenia gracza z serwera (po stronie serwera już na serwerze jest, ale u klienta dalej widnieje dirt-screen). Zamiast informacji zostanie wyświetlony graczowi błąd o błędzie pobierania mapy z serwera. Przy wykonywaniu PlayerJoinEvent już wtedy wysyła się mapa do klienta.

No tak, ale jest (zapewne) "on player login". Owszem, ale Skript nie jest wielowątkowy. Nic Ci po blokowaniu ataku botów, który i tak nie będzie Ci działać. Poza tym nie użyjesz wtedy "on first login", ponieważ taki gracz nie zostanie nigdy zarejestrowany (w sensie plikach serwera - a więc zawsze będzie miał pierwsze wejście). Tutaj potrzebne są dodatkowe pliki rejestrowane przez plugin/skrypt - i znowu się wątki kłaniają. Serwer nie nadąży z utrzymaniem 20 TPSów na serwerze oraz tworzeniu tak wielkiej ilości plików. To trzeba wykonać w oddzielnym wątku serwera.

Krótko mówiąc polecam Anti-Bot by @filippop1 oraz ja :)http://thefilippop1pl.github.io/Anti-Bot/

#AntyBlezur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...