Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strupy na otarcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ WTF TA NAZWA TEMATU

przepraszam za tą głupią nazwę tematu... Sam nwm czemu to napisałem '_' 

Mam 3 świeże (rana powstała wczoraj) strupy z otarć na kolanie, nadgarstku i łokciu. W środę mam wycieczkę 3-dniową i trochę słabo jechać ze strupami :/ macie jakiś sposób na to żeby skóra szybciej się zregenerowała i strupy odpadły?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Idź do apteki i poproś o coś, co przyspieszy gojenie ran. :f

Posiedź w wannie  trochę w ciepłej wodzie, strupy zmiekną  i odpadną 

Maść i woda rozmiękczają strup, a ja pod tym strupem mam sam zdarty naskórek, bo skóra się jeszcze nie zregenerowała :/ jeszcze jakieś pomysły? Nie piszcie mi tylko o spirytusie, bo już użyłem.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Strupy to normalna rzecz, więc w czym problem. Naklej zwyczajne plastry.

Ehh, no wiem... Ale to są takie strupy, że plaster to za mało. Założyłem bandaż ale to nie był dobry pomysł bo przy ściąganiu, oderwałem go razem ze strupem :v serio nikt nie zna jakiegoś dobrego sposobu na przyspieszenie tego procesu lub wysuszenie zranionego miejsca?

Opublikowano

wstydzisz się strupow? pizda jesteś czy facet? jeden w mojej szkole ma strupy na całym ciele, coś mu się stało, i nikt nie zwraca na to uwagi,on sam też nie.

Opublikowano

Po co ty je chcesz odrywać? Będzie się z cb ktoś śmiał czy co? Strupy to normalna rzecz.

Topic: Na strupy nic nie zrobisz skóra musi się poprostu zregenerować.

Opublikowano

Nikt się ze mnie nie będzie śmiał, nawet śmieją się z tego który mi to zrobił że ma kompleksy to się na innych wyżywa. Chodzi o to że następna taka wycieczka może się zdarzyć dopiero za rok więc trochę słabo pojechać ze strupami, które są tak umiejscowione że utrudniają poruszanie :/

Spirytusu użyłem na początku, jak jeszcze rana była całkiem świeża. I dla jasności nie chcę odrywać strupów tylko przyspieszyć regenerację skóry. Nauczycielka od biologi mi poradziła maść cynową (czy jakoś tak) i powiedziała że albo pomoże i szybciej pójdzie, albo strup pęknie i będzie jeszcze gorzej. Wolę nie ryzykować :P

Opublikowano

Spirytusu użyłem na początku, jak jeszcze rana była całkiem świeża.

!!!!!

alkohol scina białko!  to więcej szkód narobi niż pożytku, tym się nawet ran nie dezynfekuje :D

Nie zwracaj uwagi na tych co się śmieją  .... ale skoro  utrudniają  poruszanie się  te strupy ... hmmm  do środy jeszcze trochę czasu może  odpadną

a próbowałeś coś  z maściami jakimiś?

Opublikowano

!!!!!

alkohol scina białko!  to więcej szkód narobi niż pożytku, tym się nawet ran nie dezynfekuje :D

Nie zwracaj uwagi na tych co się śmieją  .... ale skoro  utrudniają  poruszanie się  te strupy ... hmmm  do środy jeszcze trochę czasu może  odpadną

a próbowałeś coś  z maściami jakimiś?

Już 2 raz piszę, nikt się nie śmieje '_' maści nie próbowałem bo jest 50/50 - albo się uda, albo nie. Wolę nie ryzykować.

Opublikowano

Albo się uda albo nie  ...albo zejdą albo nie zejdą  .... nie ma ryzyka xD

Niestety jest. Jak się nie uda to cały strup zejdzie i trzeba będzie czekać 1 dzień więcej :/

Opublikowano

Powiem Ci tak, że z własnego doświadczenia wiem, że coś co jest czasowe lepiej nie usuwać, przykładowo taki strup może potem się znowu zrobić - bezpieczniej i szybciej będzie zostawić go w spokoju i czekać. Co miałeś zrobić to zrobiłeś. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...