Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk źle pokazuje wolne miejsce

Luxorris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem z dyskiem C, otóż zainstalowałem pewną grę, miałem ponad 50 GB wolnego miejsca przed instalacją, po niej wyświetlało się 33 GB wolnego miejsca. Po odinstalowaniu gry nadal wyświetla się mi że mam 33 GB, użyłem Defragmentatora dysku i zyskałem 2 GB. Grą którą instalowałem to była TERA więc po instalacji gry powinienem mieć w okolicach 20 GB, a pokazywało 33 GB, sprawdziłem ile ważą wszystkie piliki na dysku i wyszło mi 63 GB, a sam dysk pokazuje, że użytych GB jest 76. Bardzo prosił bym o odpowiedź ponieważ jak na razie mam tylko ten dysk ponieważ stary mi się popsuł. Dodam, że na dysku tym znajduje się tylko zainstalowany Windows 7 i mam kilka zdjęć i parę małych programów jak Gimp czy Skype. Dysk ten to SSD 120 GB (na komputerze się wyświetla 111GB)

没我爱

Opublikowano

Może deinstalator nie usunął pobranych plików gry?

Przeleciałem cały komputer w poszukiwaniu plików od TERY i nic nie znalazłem. 

没我爱

Opublikowano

Dysk ten to SSD 120 GB (na komputerze się wyświetla 111GB)

120 GB to pojemność, którą podaje producent w systemie dziesiętnym (1 GB = 1000 MB). Komputer używa systemu binarnego (1 GiB = 1024 MiB), w którym rzeczywista pojemność dysku wynosi mniej więcej 111 GiB.

Jeśli chodzi o resztę, podaj zrzut ekranu z CristalDiskInfo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...