Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takim serwerze? Więcej w temacie.

Sancte

Serwer  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grałbyś/Grałabyś?

• Tak
    • Zobaczymy jak wyjdzie, może zagram
    • Nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Już niedługo zabieram się za serwery Minecraft, ale stanąłem w pewnym punkcie.. a mianowicie mam zamiar tworzyć serwery których jeszcze nie ma i nie było (Jak patrze na to wszystko co teraz wychodzi to mnie krew zalewa, w kółko jedno i to samo).

No ale przechodząc do sedna. Co powiecie o serwerze nazwijmy to "MAFIJNYM". Gracze będą mogli sobie zasłużyć na tytuł ojca chrzestnego, dopiero po wielkim wykazaniu się, a mianowicie poprzez wykonywanie misji od NPC'tów. Następnie taki Ojciec Chrzestny będzie mógł założyć swoją Mafię (rodzinę) i przyjmować w jej szeregi graczy, znajomych.. kogokolwiek. Ale to nie wszystko, będzie można kupić swoją nieruchomość w centrum wielkiego miasta, aby na niej zarabiać. Będą też specjalne tereny, na których mafie mogą walczyć pomiędzy sobą.

Dobra, więcej się nie rozpisuje bo ktoś może mi podpierdzielić pomysł. Wypowiadajcie się, piszcie co byście dodali itd.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Dla mnie świetny pomysł, wreszcie coś nowego, ciekawego :)

Serwerów powstanie kilka, będą one również unikalne jak ten.

Zapraszam do komentowania!

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

@ellanore mogę pomóc przy serwerze, ogarnąć txt (raczej przy takim typu serwerze będzie potrzebny), jakoś pobudować cuś i inne typu rzeczy.

@Topic 

Myślę że dobry pomysł na serwer ale dużo pracy trza włożyć :)

Opublikowano

Z opisu przypomina mi to freebuild z frkacjami obudowany jakąś fabułą. Na serwerze nie może zabraknąć broni palnej jak i takich dodatków jak samochody.

Opublikowano

No przebiłeś temat, myślałem że to kolejny, "innowacyjny pomysł" a w temacie survival z gildiami.

Pomysł dobry, jako iż sam robiłem masę serwerów i dodatków do nich wiem jaka to praca i z czym się wiąże więc ja zapytam o zaplecze.

Jak masz zamiar stworzyć to wszystko, mafię można zastąpić gildią tylko dać komendę /mafia to ok łatwo, gorzej z terenami, zarobkiem na nich i ogólnym zarządzaniem czymś takim.

Jeżeli uda Ci się to stworzyć graczy będzie trochę, na starcie każdy zapewne będzie chciał mieć swoją mafię więc mało kto połączy siły, starczy Ci miasta na wykupywanie budynków?

Ogólnie jak duże ma być miasto, najlepiej jakby w nim pojawiali się Villagery z których można zdobyć eq takie jak kasa, broń, ubrania (zbroje)

Dobre byłyby także pojazdy, np auta, każde z inną prędkością się porusza, dodatkowo gracz w aucie ma więcej hp niż poza nim, taki efekt ochronny

Jak ktoś jest szefem mafii najlepiej jakby miał prefix do tego

Dodatkowo fajnym pomysłem byłoby ustawienie jakiegoś sensu walk mafii, bo sama w sobie walka dla satysfakcji czy samego głupiego nawalania się nie ma sensu, fajnie jakby po wygraniu bitwy wygrany boss wybrałby albo dostał sklep mafii z którą walczył

Ogólnie klimat z mafii byłby super, ale to trzeba pomysłodawców aby nie przeoczyć niczego i kogoś kto grał w ową grę.

Fajnie jakby administracja miała rangę "Policjant" i jeżeli zobaczyłby walkę graczy ścigałby ich i starał się wsadzić do pudła, a nie odpuszczanie po kilku sekundach gonitwy i potem jak go spotka to nic mu nie zrobi

Tak aby przestępstwo usuwało się po 5/10minutach od zdarzenia, po tym czasie gracz i policjant mogliby się widzieć i nic by się nie stało

Ogólnie męczy mnie mapa, musi być ogromna, sklepy, tereny mafii, tereny misji, randomowe domy, sklepy, wypożyczalnie lokalizacje.

To jest sporo roboty i ogromna wielkość mapy, bo wykonanie misji "Zabij dla mnie 10krów" jest do bani w tym trybie, musiałoby być "Zabij Tomy'ego, wisi mi kasę, niech się nauczy że ma ją oddawać na czas" "A potem przeszukaj jego dom w poszukiwaniu moich pieniędzy"

I gracz idzie do jakiegoś domku, zabija NPC który po np 3minutach ma resp i tyle.

Jak dla mnie, jest to masakra roboty i jeszcze więcej prób, bo wiadomo, skoro inny tryb to pluginów/skryptów nie znajdzie się na necie i trzeba samemu robić co daje dodatkowo testowanie ich działania

TEMAT

Opublikowano

No przebiłeś temat, myślałem że to kolejny, "innowacyjny pomysł" a w temacie survival z gildiami.

Pomysł dobry, jako iż sam robiłem masę serwerów i dodatków do nich wiem jaka to praca i z czym się wiąże więc ja zapytam o zaplecze.

Jak masz zamiar stworzyć to wszystko, mafię można zastąpić gildią tylko dać komendę /mafia to ok łatwo, gorzej z terenami, zarobkiem na nich i ogólnym zarządzaniem czymś takim.

Jeżeli uda Ci się to stworzyć graczy będzie trochę, na starcie każdy zapewne będzie chciał mieć swoją mafię więc mało kto połączy siły, starczy Ci miasta na wykupywanie budynków?

Ogólnie jak duże ma być miasto, najlepiej jakby w nim pojawiali się Villagery z których można zdobyć eq takie jak kasa, broń, ubrania (zbroje)

Dobre byłyby także pojazdy, np auta, każde z inną prędkością się porusza, dodatkowo gracz w aucie ma więcej hp niż poza nim, taki efekt ochronny

Jak ktoś jest szefem mafii najlepiej jakby miał prefix do tego

Dodatkowo fajnym pomysłem byłoby ustawienie jakiegoś sensu walk mafii, bo sama w sobie walka dla satysfakcji czy samego głupiego nawalania się nie ma sensu, fajnie jakby po wygraniu bitwy wygrany boss wybrałby albo dostał sklep mafii z którą walczył

Ogólnie klimat z mafii byłby super, ale to trzeba pomysłodawców aby nie przeoczyć niczego i kogoś kto grał w ową grę.

Fajnie jakby administracja miała rangę "Policjant" i jeżeli zobaczyłby walkę graczy ścigałby ich i starał się wsadzić do pudła, a nie odpuszczanie po kilku sekundach gonitwy i potem jak go spotka to nic mu nie zrobi

Tak aby przestępstwo usuwało się po 5/10minutach od zdarzenia, po tym czasie gracz i policjant mogliby się widzieć i nic by się nie stało

Ogólnie męczy mnie mapa, musi być ogromna, sklepy, tereny mafii, tereny misji, randomowe domy, sklepy, wypożyczalnie lokalizacje.

To jest sporo roboty i ogromna wielkość mapy, bo wykonanie misji "Zabij dla mnie 10krów" jest do bani w tym trybie, musiałoby być "Zabij Tomy'ego, wisi mi kasę, niech się nauczy że ma ją oddawać na czas" "A potem przeszukaj jego dom w poszukiwaniu moich pieniędzy"

I gracz idzie do jakiegoś domku, zabija NPC który po np 3minutach ma resp i tyle.

Jak dla mnie, jest to masakra roboty i jeszcze więcej prób, bo wiadomo, skoro inny tryb to pluginów/skryptów nie znajdzie się na necie i trzeba samemu robić co daje dodatkowo testowanie ich działania

Masz trochę racji w tym wszystkim kolego, ale uwierz mi ja mam już wszystko obmyślane od A do Z. Mam nadzieję że niczego nie przeoczymy.

@YoungGod Proszę bardzo. I tak wam to nie wypali B)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

No wszystko ładnie, ale jak na mój gust to są gildie o tematyce mafijnej z użyciem crackshota ;-;. 

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Opis przypomina mi serwer typu RealLife, cos co jest męczone już kilka tysięcy razy nie ma szansy wypalić. Cóż zobaczymy jak wyjdzie i wtedy będzie więcej do oceny.

Opublikowano

Myślę że to niewypali albo będzie to zwykle gildię z nazwą mafia.

Wypali, wypali. Nie piszesz z kolejnym pseudo technikiem. Mam już własne skrypty, pluginy pod ten serwer. Dodamy na niego pewnie mody :)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Mam nadzieję że mapa będzie dobra.

Nawet jak z neta, ważne żeby było gdzie pójść i pozwiedzać .

Nie wiem czemu dzieciaki plują się o mapy z neta, ważne że jest, serwer ocenia się po dostosowaniu a nie po mapce na ktorej siedzi 5minut na dzień

TEMAT

Opublikowano

@pablos11 masz rację, oni robią to po to by mieć z kogoś dramę :\

@topic

@ellanore mogę pomóc przy budowie jeśli szukasz ekipy. Ale zdaje mi się że bez txt serwerowego się nie obiedzie :)

Opublikowano

Skoro ma być mafia to musi być txt na pistolety jedzenie itd :p

@RaZH co poradzisz, Ja uważam że spawn może być zz neta i tak tylko tam się loguję rejestruję i całą resztę czasu mnie tam nie ma więc mi to ogólnie wisi

2% gry na serwerze to czas na spawnie reszta jest poza nim, ważne żeby serwer był dopracowany

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...