Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Warto kupić VPSPlay?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Warto kupic VPS serwer na microvps.pl vps play? ten za 30 zl

jesli znacie lepszy ( najlepiej do 30 zl to piszcie w komentarzach )

pozdrawiam.

Opublikowano

25 slotów powinno uciągnąć. Pingi będą dobre bo lokalizacja Polska.

Sam mam tam stronę na tym za 10 zł i wzsyskto łądnie śmiga polecam.

Opublikowano

25 slotów powinno uciągnąć. Pingi będą dobre bo lokalizacja Polska.

Sam mam tam stronę na tym za 10 zł i wzsyskto łądnie śmiga polecam.

tylko 25 slotow? myslalem ze chociaz 60

Opublikowano

@Vampire4Fun

Microvps to aka fiberhost, nie daja tyle ile napisane (mialem dostac 1 gb ram dostalem 450mb a przy chociaz przekroczeniu tego limitu wywala serwa) przy okazji maja slabe proce + dysk to wątpie ze jest ssd bo nigdzie o tym nie pisze.

Sa lepsze oferty w tej cenie. Na innej hostingowni pewnie z ta konfiguracja bys mial 40 graczy, ale jak pisalem z microvps nic nigdy nie wiadomo.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Witaj ja bym na twoim miejscu radził kupić ci VPS'a z MintsHost.pl

Czemu?

+ Rozwinięty support (telefoniczny/livechat) i bardzo dobry support szanujący klienta

+ Wiele ofert , możesz znaleźć dla siebie ofertę!

+ Nie drogie są VPS'y

+ Polska firma , lokalizacja polska

26_unnamed.png

Opublikowano

Nie uciągnie 30 slotów. Licz się z tym, że to jest VPS, z 500MB licz na sam system, dolicz pluginy, skrypty. Pogra na 20-25 slotach.

Po za tym VPS są często zlagowane bo na jednej maszynie może być ich kilka i jeśli jeden z serwerów ma lagi to pozostałe to odczują.

Opublikowano

Nie uciągnie 30 slotów. Licz się z tym, że to jest VPS, z 500MB licz na sam system, dolicz pluginy, skrypty. Pogra na 20-25 slotach.

Po za tym VPS są często zlagowane bo na jednej maszynie może być ich kilka i jeśli jeden z serwerów ma lagi to pozostałe to odczują.

to w koncu hosting czy vps? :)

Opublikowano

@Flakor

System zabiera 500mb? Moze jeszcze powiesz ze w putty wejdziesz w tryb graficzny i odpalisz sobie mc?To czemu na hostingowniach sa serwery vps z ramem odpowiednio 256 i 512 mb? Dla jaj? Sory ale jesli tak na serio by było to kupujesz nie 3 gb tylko 2.5 a to juz dla mnie by bylo przynajmniej grube oszustwo.

25 pluginow rezerwuje okolo300- 400 mb ramu(w tym mocno obciazajaca dynmapa i core), dodajesz do tego 70mb ramu na slot i wychodzi 35-40 slot. Jesli ktos wrzuca pluginy jak leci z roznych wersji, nie naprawia procesow zuzywajacych ram to pozniej mu same pluginy 1 gb ciagna a skrypt to juz nie napisze. Dla takich jełopów wlasnie przygotowano oferty max.

@Vampire4Fun

Jesli myslisz o prowadzeniu serwera na powaznie i czujesz ze serwer chociaz te pol roku postoi to kupuj vps. Jesli jednak nic nie ogarniasz a chcesz miec serwer na juz to kup hosting. Proste jak budowa cepa

Opublikowano

Graczy bez limitu i to wszystko za 30zł,

https://craftserve.pl/create/premium

patrzałem na hosting sam go 2 miesiące mnialem i gówno maja, silniki od 1.6.2, nie wspominajac ze nie mozesz mniec wlasnego silnika bo podobno " nie wspieraja " jak chcesz zmienic ip serwera to musisz pisac do supportu...

Opublikowano

Microvps.pl mogę polecić. Nie oszukują na pamięci RAM czy CPU (ktoś tu pisał zże oszukują... Bzdura). Mam tam vps(a) 4 GB RAM i wszystko działa elegancko. Zależy jeszcze co chcesz postawić na nim. 3 GB RAM to:

- Strona www

- Serwer 20 sslotów (licz z 512 MB RAM na pluginy)

Nie zapominaj, że musisz postawić serwer ftp by wygrywać pliki.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

http://prntscr.com/6tecgr http://prntscr.com/6te3no

@gredier

Ja to napisałem. Ogolnie serwer nie chce odpalic sie na wiecej niz 350 mb ram bo wystepuje out of memory, chociaz we free m pisze ze jeszcze mam 600mb. Serwer z 1 graczem + 25 pluginow + strona, tudziez mysql apache php i forum mybb zajmuje 400/450 mb ramu i to wszystko dosc sprawnie chodzi na procesorze 1 ghz.

Opublikowano

@lolzere

Logiczne w systemach Unix... Jak masz np 3 GB RAM to więcej niż 2 GB nie dasz... Widzę wiedza zerowa na temat systemów Unix.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@Flakor

System zabiera 500mb? Moze jeszcze powiesz ze w putty wejdziesz w tryb graficzny i odpalisz sobie mc?To czemu na hostingowniach sa serwery vps z ramem odpowiednio 256 i 512 mb? Dla jaj? Sory ale jesli tak na serio by było to kupujesz nie 3 gb tylko 2.5 a to juz dla mnie by bylo przynajmniej grube oszustwo.

25 pluginow rezerwuje okolo300- 400 mb ramu(w tym mocno obciazajaca dynmapa i core), dodajesz do tego 70mb ramu na slot i wychodzi 35-40 slot. Jesli ktos wrzuca pluginy jak leci z roznych wersji, nie naprawia procesow zuzywajacych ram to pozniej mu same pluginy 1 gb ciagna a skrypt to juz nie napisze. Dla takich jełopów wlasnie przygotowano oferty max.

@Vampire4Fun

Jesli myslisz o prowadzeniu serwera na powaznie i czujesz ze serwer chociaz te pol roku postoi to kupuj vps. Jesli jednak nic nie ogarniasz a chcesz miec serwer na juz to kup hosting. Proste jak budowa cepa

Nie pyskuj.

Niech kupi VPS 3GB to na pewno uciągnie mu 60 slotów :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...