Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programu do robienia dobrych grafik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś super programu do robienia zarąbistych grafik

Zapraszam na mój serwer ip : hc2.csrv.pl     

POSZUKUJĘ NA NIM YOUTUBERÓW POW. 100 SUBÓW

HELPERÓW,BUDOWNICZYCH,TECHNIKÓW :)

Opublikowano

myślisz że zrobie w nim grafike do minecraft ?

Opublikowano

myślisz że zrobie w nim grafike do minecraft ?

PhotoShop C6 2014 :)

Polecam. Profesjonalne robienie grafik. ;)

­

Opublikowano

By robić "zarąbistą" grafikę trzeba wiedzieć w czym się pracuje i trzeba potrafić obsługiwać program.

Na początek polecam program Gimp.

76561198057996853.png

Opublikowano

Jeśli dopiero zaczynasz obcować z grafiką komputerową to polecam GIMP'a. Wiele funkcji, a do tego jest to program darmowy. :)

sygnatura_1.png

Opublikowano

Jeżeli nigdy nie miałeś styczności z takimi programami to nie zrobisz dobrej grafiki. Podobno nie warto zaczynać gimpem bo potem ciężko przerzucić się na PS. Najlepiej będzie jak po prostu zakupisz od kogoś grafikę, a jeżeli koniecznie chcesz własną to zainstaluj sobie triala pooglądaj poradniki do PhotoShopa to może coś z tego wyjdzie.

Opublikowano

gimpa ogarniam i nie da rady zrobić fajnej grafiki spróboje z tym photoshopem :)

Opublikowano

Gimp to taka ala darmowa wersja phptoshopa. Skoro nie potrafisz nic dobrego zrobic w gimpie to tym bardziej nie wyjdzie ci to w phptoshopie. Lepiej kup od kogos grafike w takim razie.

Od siebie polecam photoshop i illustrator (wszystko zalezy jakiej grafiki potrzebujesz czy wektorowej czy rastrowej)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie sprzęt a technika zrobią z Ciebie zawodnika :)

Jeśli nigdy nie miałeś większej styczności z grafiką to nie ważne czy będziesz używał Gimpa/Photoshopa czy jeszcze czegoś innego - efekty będą podobne.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Podobno nie warto zaczynać gimpem bo potem ciężko przerzucić się na PS. 

No niestety przyzwyczajenia są okrutne. Zaczynałem od Photoshopa CS i nie potrafię się przestawić na GIMPa (szlag mnie trafia jak mam coś w nim robić).

Wg mnie Photoshop to najlepszy program tego typu, ale to pewnie kwestia tego, że na nim się wszystkiego uczyłam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam GIMP'a dla początkujących grafików a potem przenieś się dla bardziej zaawansowanych grafików czyli PhotoShop'a :) Po GIMP'ie będzie Ci łatwiej robić później w PhotoShopie ;)

sygna.png?i_dim=1366x768&app_id=web-clie

Opublikowano

Ja osobiście polecałabym od razu wziąć się za Photoshopa. Jeżeli jesteś zdeterminowany to tak czy siak po jakimś czasie GIMP nie będzie Cię satysfakcjonował. No i tak jak ktoś powyżej wspomniał, ciężko się potem przerzucić.

Opublikowano

Również polecam photoshopa jak widać moja sygnatura pokazuje wielkie możliwości tego programu. xD #tobyłoprowoterazlecejakberserer

OQqSOv4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...