Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Kupiłem wczoraj klawiaturę Microsoft Wired keyboard 600 - bardzo fajna klawiatura, jest jednak pewien problem.

Nie działa mi 2 przy jednoczesnym naciskaniu W (wszystkie inne klawisze mogę naciskać, jednak kiedy mam wciśnięte W to akurat 2 nie działa...)

Dwójka z klawiatury numerycznej - jak najbardziej, ale ta nad W nie.

Teoretycznie w ogóle by mi to przeszkadzało jednak w grach takich jak cs:go jest to niezbędne do zmiany broni.

Da się jakoś temu zaradzić?

Opublikowano

Chodzi o to że twoja klawiatura jest podatna na ghosting czyli nie możesz wcisnąć dwóch lub więcej klawiszy w tej samej kolumnie. "w" i "2" leżą w tej samej kolumnie dlatego klawiatura przesyła funkcje tego którego odbierze jako pierwszy a drugi jest blokowany. Trochę to zakręcone ale tak to działa. :)

Bywalec
Opublikowano

Chodzi o to że twoja klawiatura jest podatna na ghosting czyli nie możesz wcisnąć dwóch lub więcej klawiszy w tej samej kolumnie. "w" i "2" leżą w tej samej kolumnie dlatego klawiatura przesyła funkcje tego którego odbierze jako pierwszy a drugi jest blokowany. Trochę to zakręcone ale tak to działa. :)

No to mniej więcej ogarnąłem, tylko jedno zasadnicze pytanie - czy da się coś z tym zrobić?

Izak - youtuber, streamer i wyższej klasy gracz w cs:go również ma taką i wątpię, że gra z połową poblokowanych klawiszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...