Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ram na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam server, który ma 7 gb ram gdy wpisuje komende /lag to wyswietla mi sie maximum ram 6.423 a przydzielono 1.243 mb, free ram 604, czy jest możliwos przydzielenia wikeszej ilosci ramu

Hosting enderchest.pl

Opublikowano

Oczywiście, że jest. Lecz to musisz zrobić z pomocą supportu. Dopasują do ciebie wtedy ofertę indywidualną ;-)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Witam mam server, który ma 7 gb ram gdy wpisuje komende /lag to wyswietla mi sie maximum ram 6.423 a przydzielono 1.243 mb, free ram 604, czy jest możliwos przydzielenia wikeszej ilosci ramu

Hosting enderchest.pl

Musiałbyś zmienić skrypt od odpalenia serwera ( pewnie nie masz do tego dostępu i musisz napisać do supportu od hostingu żeby ci to poprawili ).

Opublikowano

Tak jak pisali Ci wyżej, ram to mały pikuś, procesor ważniejszy

Jeżeli masz go 15% to pożal się boże, do procesora należy zadanie przetwarzania danych graczy, informacji kto co robi w aktualnym momencie, kto wchodzi wychodzi i ogólnie liczenie tego co akurat dzieje się na serwerze, jeżeli procesor jest za słaby występują tzw Lagi, z powodu że procesor nie zdąża obliczać danych które są mu przysyłane

Ram obsługuje pluginy i mniejsze akcje, całkowicie odsyła swoje zadania do procesora więc ram wystarczy 4Gb i dobre 30% i5 albo lepiej i7.

Najlepiej jakby hosting posiadał procesory AMD są dobre w ciężkich chwilach do obliczania, posiadają dużo rdzeni i doskonale dzielą swoje przeciążenie na inne rdzenie

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...