Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z BungeeCord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym połączyć serwer lobby <logowanie> z serwerem PvP <serwer do gry>. Serwer jest znany jako ip liczbowe tak jak i domeną serwera PvP. Chciałbym zablokować jakąkolwiek próbe dołączenia do serwera PvP , jedynie odblokowane ma zostać połączenie poprzez BungeeCord. Podczas próby połączenia z serwerem PvP ma pojawić się info o ip serwera lobby i aby się przez niego połączyć. Próbowałem róznych sposobów lecz nie działają, na serwer da się wejść z lobby oraz bezpośrednio. Jeśli ktoś wie jak zablokować łączenie się bezpośrednie z serwerem prosze o pomoc.

Opublikowano

Na serwerze pvp wejdz w ftp i 32 linijka w spiogot.yml :

bungeecord: false

zmien na true

Dozwolone bd tylko polaczenie przez bungeecord czyli PROXY. Nie bedzie mozna wbic na serwer pvp ,,po ip" tylko dzieki cmd np. /server pvp i innych dodatków.

PS.MSG chyba nie da sie ustawić...

Opublikowano

Czyli wystarczy zmienic bungeecord na true i zablokuje się wchodzenie przez ip pvp jedyne dołączanie będzie przez ip BungeeCorda? A wie ktoś może jak informacje o ip tam umieścić?

Opublikowano

Nie, gdy ustawisz bungeecord: true to dalej każdy będzie mógł podłączyć swoją usługę Bungeecord pod Twój serwer PvP omijając logowanie (np. z lobby).

Najlepszą metodą jest zablokowanie portu regułą IP Tables.

(Drop'nięcie TCP danego portu z innego IP niż IP twojego bungeecorda)

ypvrNww.png

Opublikowano

Mój sposób działa.. Daj bungeecord na true, podepnij serwa i wejdz nie przez bungee tylko na ip. Bedzie pisało coś o proxy i wywali

Opublikowano

Mój sposób działa.. Daj bungeecord na true, podepnij serwa i wejdz nie przez bungee tylko na ip. Bedzie pisało coś o proxy i wywali

A co jak ktoś sobie zrobi swój serwer BungeeCord i poda IP jego PvP??

Ustawiłem BungeeCord na true na serwerze PvP i nadal moge się logować do niego bez żadnego problemu.

Serwer na hostingu?

ypvrNww.png

Opublikowano

Milutus skrypcik działa tak jak chciałem , dzięki wielke :D Tylko jest z nim mały problem. Jeśli wbije na ip bungeeCorda i wejde na serwer tj PvP i wyloguje się na nim po ponownej próbie dołączenia pisze mi żebym się połączył przez ip bungeeCorda ze skryptu.

Opublikowano

tutaj masz config:

groups:
  md_5:
  - admin
disabled_commands:
- disabledcommandhere
player_limit: 10
stats: 02d7e52f-a560-493d-afb6-6ab86b33643d
permissions:
  default:
  - bungeecord.command.server
  - bungeecord.command.list
  admin:
  - bungeecord.command.alert
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
  - bungeecord.command.reload
listeners:
- max_players: 10
  fallback_server: SwagCraft
  host: 0.0.0.0:26702
  bind_local_address: true
  ping_passthrough: false
  tab_list: GLOBAL_PING
  default_server: spawn
  forced_hosts:
    pvp.md-5.net: pvp
  tab_size: 60
  force_default_server: false
  motd: '&1Siec serwerow'
  query_enabled: true
  query_port: 26702
  texture_size: 16
timeout: 30000
connection_throttle: 4000
servers:
  spawn:
    address: 37.187.174.99:27096
    restricted: false
    motd: Spawn
  SwagCraft:
    address: 37.187.163.66:25577
    restricted: false
    motd: TEST
ip_forward: false
online_mode: false

Opublikowano

Zmieniłem i dalej to samo. A co do skryptu tam ma być podany port czy nie? Nawet jeśli loguje się na serwer poprzez BungeeCord i tak mnie wyrzuca z serwera.

Opublikowano

@MilutuS ok działa ale mimo tego kicka z serwera na którym jest ten skrypt, i prosi o wejscie z innego ip. A dodatkowo po przejściu z serwera lobby na serwer PvP i wylogowaniu pojawiam się na serwerze PvP a chciałbym aby trzeba było logować się przez Lobby za każdym razem a potem dopiero zostać przeniesionym na serwer PvP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...