Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak szukacie pracy na wakacje?

Diavo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Piszę ponieważ potrzebuję motywacji. Od kilkunastu dniu codziennie przeglądam ogłoszenia dot. pracy sezonowe, najlepiej gdzieś nad morzem. Mam 17 lat, wysłałem już sporo zgłoszeń, dzwoniłem też. Nic nie mogę znaleźć. Wakacje coraz bliżej i boje się, że znowu bez pracy będę a mnie to męczy i dołuje, mieszkam w takiej miejscowości, gdzie nie dość, że pracy nie ma to jeszcze nie ma jak sobie zająć czasu na wakacje.

Macie jakieś sprawdzone oferty albo wskazówki dot. szukania?

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Opublikowano

Idź do supermarketu wykładać towar na półki.

Dobry pomysł, ale z tego co w większośći widziałem to większość albo nawet i wszystkie oferty tego typu pracy zawierają wymagania: wiek 18+, doświadczenie mile widziane, książeczka sanepid, oczywiście książeczke wyrobić to nie problem, ale w czasie sie nie przeniosę i doświadczenie nie zdobędę od tak. I to uważam, za chore bo jak ja mam mieć 18 lat i doświadczenie w pracy na magazynie skoro nigdy wcześniej nie pracowałem na tym stanowisku bo trzeba mieć doświadczenie, a znaleźć robote gdzie nie trzeba doświadczenie też się wiąże z małą pomyślnością. Nie wiem, może głupoty piszę.

Opublikowano

Pytam ojca czy nie ma kolegi itp. gdzie potrzebuje pomocy. Na wakacje będę pracował na myjce z dość dobrą dniówką. 

Opublikowano

Załóż serwer do Minecrafta.

3000 złoty miesięcznie.

Nie wiem ile na MC się zarabia ale żeby założyć porządny serwer i zrobić reklamę dobrą też trzeba zainwestować dobrych kilka stów.

Pytam ojca czy nie ma kolegi itp. gdzie potrzebuje pomocy. Na wakacje będę pracował na myjce z dość dobrą dniówką. 

No i dobrze robisz :), praca na myjce nie jest taka zła :D sam bym się podjął.

Opublikowano

Nie wiem ile na MC się zarabia ale żeby założyć porządny serwer i zrobić reklamę dobrą też trzeba zainwestować dobrych kilka stów.

No i dobrze robisz :), praca na myjce nie jest taka zła :D sam bym się podjął.

No dokładnie. ;) Z jeden strony praca przy samochodach, co mi się podoba, a z drugiej mało uciążliwa. Jakby była możliwość to i nawet pomagać mechanikowi bym mógł, ale ze względu na brak wykształcenia bym nic nie robił pewnie. :/

Opublikowano

Musisz poszukać firmy, która będzie Cię chciała zatrudnić na zasadzie młodocianego pracownika - no i tutaj jest problem bo mało która firma na takiej zasadzie zatrudnia.

Największą szansę na pracę masz w sadzie lub u kogoś na polu - pomoc przy żniwach(często takie ogłoszenia widziałem nawet). Jeszcze jest opcja roznoszenia ulotek.

Mając 16 lat pracowałem w sadzie i przy zbiorze truskawek, rok później złożyłem CV do pewnej firmy, która zajmuje się brukowaniem(kostka brukowa).

Po skończeniu 18 lat, byłem zatrudniony na umowę zlecenie(weekendy i dni wolne). Aktualnie nie szukałem niczego bo matury, technik itp., ale pewnie problemu nie będzie z odnowieniem umowy.

Opublikowano

Nad morzemw czasie sezonu mozesz spokojnie zarobic w latwy sposob. Wystarczy ze bedziesz robic np. tatuaze z henny. Skopiuj sobie z internetu jakies fajne wzory, duzo dzieciecych, bo glownie dzieci ida sie malowac henna. To proste i fajne zajecie dzieki ktoremu w sezonie mozna latwo zarobic. Wystarczy ze sie rozlozysz z dwoma krzeslami i stolem na chodniku i tyle.

Ewentualnie zrob sobie ksiazeczke sanepidowska i zglos sie do jakiejs firmy zatrudniajacej na rozkladanie towaru w sklepach.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nad morzemw czasie sezonu mozesz spokojnie zarobic w latwy sposob. Wystarczy ze bedziesz robic np. tatuaze z henny. Skopiuj sobie z internetu jakies fajne wzory, duzo dzieciecych, bo glownie dzieci ida sie malowac henna. To proste i fajne zajecie dzieki ktoremu w sezonie mozna latwo zarobic. Wystarczy ze sie rozlozysz z dwoma krzeslami i stolem na chodniku i tyle.

Ewentualnie zrob sobie ksiazeczke sanepidowska i zglos sie do jakiejs firmy zatrudniajacej na rozkladanie towaru w sklepach.

Zainteresowały mnie te tatuaże henna, powiedz mi ile kosztuje ta henna, co mi będzie potrzebne do zrobienia tatuażu?

Opublikowano

Nie mam pojecia ile henna kosztuje, ja sama wlasnie rok temu zrobilam sobie u jakis nastolatkow taki tatuaz, ale nie pamietam ile wydalam :p

Wystarczy ze sobie kupisz henne i przygotujesz segregator, ktory bedzie wypelniony kartkami z wzorami. Jakies czarne wzory np jakies delfiny, roze, itp. Kiedy klient przychodzi to wybiera sobie wzor (dobrze miec pod wzorem cene wypisana za dany wzor bo niektore sa wieksze, niektore mniejsze). Jak juz wybierze wzor i ci zaplaci to bierzesz jakas taka kalke czy cos przezroczystego, kalkujesz na niej jakims markerem czarnym wybrany przez klienta wzor a pozniej przykladasz go w miejsce w jakim chce miec ten tatuaz nasz klient. Wiec musi to byc narysowane na jakims dobrym materiale, kartce, czyms co dobrze to odbije wlasnie na skorze, ewentualnie jakies poprawki sie na to da na skorze juz markerem. Czasem ludzie przychodza z wlasnymi wzorami tez. No i tutaj juz latwizna, bierzesz jakis patyczek czy cos cienkiego czym bedziesz nakladac henne na ten wzor, czyli henne dajesz tam gdzie slad jest po markerze. I tyle :) to sobie zaschnie po jakims czasie ladnie i bedzie tatuaz na jakis czas :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Dobry pomysł :) Ciekawe ile można na tym zarobić bo brzmi zachęcająco. Gdybym był pewny dużego zarobku może bym się podjął z kolegą bo wiadomo, ze jak zarobek dorby to i kasa pewna na zakwaterowanie i jedzenie będzie i na reszte. I to tak sobie mogę postawić stoisko na plaży czy gdzieś i nikt się do mnie nie przyczepi, ze stoje?

Opublikowano

Ja nie wiem czy przypadkiem za swoj tatuaz z henny rok temu w wakacje nie zaplacilam przypadkiem do 50 zl. Byla to czaszka na ramieniu. Ja wiem, moze jakies 10-25 cm miala dlugosci. Nawet nie pamietam za dobrze. Tak czy siak zorientuj sie ile moze u Ciebie w miescie kosztowac henna i jakis tam cennik sobie ustal i zrob sobie jakies stoisko na ruchliwej ulicy. Ja to robilam w pobierowie, mlodzi byli ustawieni gdzies na rogu dwoch ulic, gdzie byly najwieksze tlumy bo na jednej z tych ulic bylo wieele stoisk z roznymi pamiatkami itd. :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mi sie nic takiego nie stalo :) moze mial jakies uczulenie, czy cos. Ja sie nie znam na tym, tak czy siak wiem ze duzo dzieciakow zarabia nad morzem przez robienie tatuazy z henny :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Praca jako Host w sklepie spożywczym/elektronicznym.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Rok temu w znalezieniu jakiegoś zajęcia pomogły mi osoby pracujące w powiatowym urzędzie pracy. Centrum Aktywizacji Zawodowej - chyba dokładnie tak się nazywa ten oddział. Rozeznaj się, czy coś takiego masz w okolicy. Jeśli tak to powinieneś tam zajrzeć, może znajdziesz jakąś ofertę. ;)

sygnatura_1.png

Opublikowano

Nad morzem łatwo znaleźć prace w miejscowościach turystycznych. Tam jest pełno barów, restauracji, gdzie poszukują kelnerów, ludzi do kuchni itd. Sama mam zamiar sobie tam czegoś szukac. ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kup coś taniej, drożej sprzedawaj, nie ma zadnych wymagań poza tym że trzeba miec troche oleju w głowie.

Interes interesem c**j, że trefna praca, tylko taki biznes tutaj sie opłaca.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...