Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plastic Memories

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

44725fc716f5d59a87bad487c4ea46b614145144

Rodzaj produkcji - TV

Czas trwania - 13x24

Gatunki - Sci-Fi,

Tematyka - Androidy 

Premiera - 05.04.2015

OPIS FABUŁY :

Historia ma miejsce w niedalekiej przyszłości, gdzie androidy wyglądają jak ludzie i zaczynają rozprzestrzeniać się po świecie. Firma produkująca androidy SA Corp, która wyprodukowała Giftia, nowy rodzaj androida, który posiada większą ilość emocji i cech człowieka od każdego innego modelu wyprodukowanego do tej pory. Jednak ze względu na problemy w technologii, androidy mają ograniczoną żywotność, a kiedy ją przekroczą… robi się bardzo źle. Z tego powodu SA Corp tworzy ostateczny limit serwisowania w celu odzyskania Giftia. Nowy pracownik serwisu o nazwie Tsukasa Mizugaki tworzy zespół z Giftia o imieniu Isla, razem zajmują się odzyskiwaniem innych androidów, ale…

Właśnie przed momentem skończyłem oglądać 5 odc. tego anime i uznałem, że muszę je Wam przedstawić ( chociaż i tak pewnie wiele osób z Was się już z nim wcześniej zapoznała )  

Do tej pory wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Dobra realizacja. Zobaczymy co będzie później.

ZALETY :

Momenty komediowe potrafią rozśmieszyć ( nie w każdym wypadku, no ale jednak ) zaś występujący w tym anime dramat potrafi wzruszyć  ( jest całkowicie zrozumiały )

Ładna kreska, animacja

OST - całkiem, całkiem

Isla - ciekawa postać

Tematyka śmierci - pogodzenie się z nią 

" .... granie na uczuciach, wywoływanie smutku prostymi, ale dobrymi sposobami, do tego dawanie wstawek komediowych w idealnych momentach, żeby nie było zbyt smutno " - Zgadzam się z tym :3

Oczywiście nie mogło zabraknąć Tsundere xD a może nawet i dwóch - ale da się przeżyć. Raczej aż tak mocno nie drażnią. Przynajmniej można się trochę pośmiać. Wszystkie postacie dają się lubić.

Moje ulubione anime z obecnego sezonu obok :

- Owari no Seraph

Arslan Senki

- Grisaia no Rakuen

- Fate/Stay 2015

(oglądam jeszcze kilka innych)

Ciekawostka

radzę się dobrze przyjrzeć Opening'om w każdym odcinku ^^ 

Podobne anime?

Myślę, że Eve no Jikan ( film ) się nada

STUDIO - Doga Kobo 

Odpowiedzialne za takie anime jak np. - Donten ni Warau, 11eyes, Myself;yourself

Co Buki sądzi o tym anime? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od 7:24 do  11:37.

Nie ogladalem plastic memories, ale opinie tych youtuberow jak i osob na grupach facebookowych mnie nieźle zniechęcają.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Od 7:24 do  11:37.

Nie ogladalem plastic memories, ale opinie tych youtuberow jak i osob na grupach facebookowych mnie nieźle zniechęcają.

ale po c**j ty jakichś youtuberów oglądasz

patrzysz sobie pierwszy odcinek jak ci się spodoba to oglądasz k***a dalej

a jak nie to porzucasz\

@Edit

a co do anime to mi się podoba

nawet trochę feelsów było i pewnie dalej będą więc na plus :)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

ale po c**j ty jakichś youtuberów oglądasz

patrzysz sobie pierwszy odcinek jak ci się spodoba to oglądasz k***a dalej

a jak nie to porzucasz\

Ogladam youtuberów bo lubie, jestem fanem strony youtube, ogladam na niej wszystko, mam ponad 80 kanalow zasubksrybowanych, a o tematyce niestety tylko 3-5 bo malo jst w polsce. Przynajmniej nie mam sklonnosci pedofilskich jak ty, j****y loliconie.. Gardze tobą. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ogladam youtuberów bo lubie, jestem fanem strony youtube, ogladam na niej wszystko, mam ponad 80 kanalow zasubksrybowanych, a o tematyce niestety tylko 3-5 bo malo jst w polsce. Przynajmniej nie mam sklonnosci pedofilskich jak ty, j****y loliconie.. Gardze tobą. 

ale k***a powinieneś sam wybierać jakie anime chcesz oglądać a nie  słuchać się youtuberów "TO JEST DOBRE TO OGLĄDAJ. A TO ECCHI, WIĘC C*****E, NIE OGLĄDAJ"

gdybym ja oglądał tylko to co np. buki uważa za dobre, to w c**j dużo fajnych serii bym nie obejrzał

skłonności pedofilskie bo co? bo lubię NARYSOWANE dziewczynki? xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

ale k***a powinieneś sam wybierać jakie anime chcesz oglądać a nie  słuchać się youtuberów "TO JEST DOBRE TO OGLĄDAJ. A TO ECCHI, WIĘC C*****E, NIE OGLĄDAJ"

gdybym ja oglądał tylko to co np. buki uważa za dobre, to w c**j dużo fajnych serii bym nie obejrzał

skłonności pedofilskie bo co? bo lubię NARYSOWANE dziewczynki? xD

Przed obejrzeniem wole k***a zobaczyc co inni o tym sądzą, czy ci sie to pedofilu podoba, czy nie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

­Panowie, nie bluźnijcie :P

Tu w tym przypadku najpierw zacząłem oglądać to anime - Plastic Memories  ( nowy sezon, zwiastun, opis wydaje się być ciekawy. Czemu nie? Obejrzałem kilka odc. i wcale nie żałuje ^^ jedno z moich ulubionych w tym sezonie ) dopiero potem obejrzałem materiał Bukiego. Lubię go oglądać ( chociaż nie zawsze się z nim zgadzam ) jak jeszcze kilka innych youtuberów ^^ Zdarzało się też, że czasami zanim zacząłem jakieś anime oglądać to wcześniej obejrzałem ( "a co mi tam?" :P ) filmik udostępniony przez któregoś własnie z youtuberów. Ich zdanie aż tak mocno nie wpłynęło / nie wpłynie na moją opinię. Jestem po prostu ciekawy co o tym myślą. Jakbym właśnie słuchał się na każdym kroku ludzi to dzisiaj nie obejrzałbym wielu naprawdę dobrych w mojej ocenie anime ^_^
Opublikowano

­Panowie, nie bluźnijcie :P

Tu w tym przypadku najpierw zacząłem oglądać to anime - Plastic Memories  ( nowy sezon, zwiastun, opis wydaje się być ciekawy. Czemu nie? Obejrzałem kilka odc. i wcale nie żałuje ^^ jedno z moich ulubionych w tym sezonie ) dopiero potem obejrzałem materiał Bukiego. Lubię go oglądać ( chociaż nie zawsze się z nim zgadzam ) jak jeszcze kilka innych youtuberów ^^ Zdarzało się też, że czasami zanim zacząłem jakieś anime oglądać to wcześniej obejrzałem ( "a co mi tam?" :P ) filmik udostępniony przez któregoś własnie z youtuberów. Ich zdanie aż tak mocno nie wpłynęło / nie wpłynie na moją opinię. Jestem po prostu ciekawy co o tym myślą. Jakbym właśnie słuchał się na każdym kroku ludzi to dzisiaj nie obejrzałbym wielu naprawdę dobrych w mojej ocenie anime ^_^

Zawsze jak ktos cos pisze, to ty sie ze wszystkiego tlumaczysz, wszystko tlumaczysz od a do z, jakbys byl winny zgwalcenia kogos Uspokój się ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Niekoniecznie.. a może i to prawda? Mniejsza xD

Chciałem się po prostu włączyć do rozmowy. Napisać co o tym myślę, wyrazić swoje zdanie na ten temat.. a to że tyle napisałem / w taki sposób napisałem - no cóż. Lubię dużo pisać jak już zauważyłeś, haha ^^ 

Opublikowano

@Kaanashi

Niekoniecznie.. a może i to prawda? Mniejsza xD

Chciałem się po prostu włączyć do rozmowy. Napisać co o tym myślę, wyrazić swoje zdanie na ten temat.. a to że tyle napisałem / w taki sposób napisałem - no cóż. Lubię dużo pisać jak już zauważyłeś, haha ^^ 

Zawsze jak ludzie cos piszą, oceniają myslisz, ze jest to jakis atak i probujesz się wybronic, spowiadać, tlumaczysz sie jak nie wiadomo kto ;) nawet jesli temat nie dotyczy Ciebie. Czyzby przejaw Egocentryzmu (edit: moze nie tyle co egocentryzm, a bardziej egotyzm lub megalomania. W kazdym razie jakies problemy z ego masz skoro placzesz mi na gg, zebym zmienil tego posta ;))? a może po prostu masz nieprzyjemne wspomnienia z przeszlosci i nie lubisz byc ocenianym? Nie wnikam w to, ale wyluzuj trochę :) Masz prawo byc jaki chcesz, myslec co chcesz i oceniac jak chcesz. Nikt cie nie atakuje :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Zawsze jak ludzie cos piszą, oceniają myslisz, ze jest to jakis atak i probujesz się wybronic, spowiadać, tlumaczysz sie jak nie wiadomo kto ;) nawet jesli temat nie dotyczy Ciebie. Czyzby przejaw Egocentryzmu (edit: moze nie tyle co egocentryzm, a bardziej egotyzm lub megalomania. W kazdym razie jakies problemy z ego masz skoro placzesz mi na gg, zebym zmienil tego posta ;))? a może po prostu masz nieprzyjemne wspomnienia z przeszlosci i nie lubisz byc ocenianym? Nie wnikam w to, ale wyluzuj trochę :) Masz prawo byc jaki chcesz, myslec co chcesz i oceniac jak chcesz. Nikt cie nie atakuje :P

Takie rzeczy załatwiaj prywatnie ;) Nieładnie tak pisać o ludziach na forum publicznym, w dodatku jest to post nie na temat ;)

@top

Co do anime to jest ok, ale dupy nie urywa. Na początku jakoś bardziej mi się podobało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...