Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie, budowanie domów a lagi gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanko, jako iż stale uczę się w Blenderze tworzyć figury 3D to nie mam do końca tego co chcę

Tak więc kupiłem w Unity assets shopie obiekt ściany, mam kilka motywów ścian i chciałbym wiedzieć, czy jeżeli połączę te ściany w Blenderze i tam stworzę dom, jakiś prosty 1 piętro pokój kuchnia itd będzie mniej zajmował pamięci niż dom zbudowany z tych ścian w Unity czyli położę ścianę obok niej drugą itd

Która opcja jest lepsze, ściany mają po 480trójkątów w sobie

TEMAT

Opublikowano

Czyli musiałbym połączyć to w Blenderze, trochę lipa :D ale skoro zużyje to mniej zasobów komputera to lepiej

Zależy też ile tego masz, jeżeli to będzie 1 scena z małą ilością obiektów, a nie piszesz tego na komórki to można optymalizacje trochę olać

Opublikowano

Raczej nie, tworzę grę survival, mapa rozmiaru 2 000 x 2 000

mam zamiar dodać 3 duże miasta + kilka małych, mam zbudowany terrain ale problem z domkami jest bo nigdzie nie mogę kupić domu z opcją wejścia do środka.

Tak więc pobrałem ściany i z nich stworzę dom, bo sam buduję kanciate domki a chcę trochę lepszej jakości

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...